Clevin Hannah, que va superar la Covid-19 aquesta setmana, va ser el millor del BC MoraBanc contra el Barça. Foto: Facundo Santana

Fins que el dipòsit es va buidar

Sis jugadors lesionats (Moussa Diagne, Tyson Pérez, Tomasz Gielo, Malik Dime, Nacho Llovet i Haukur Palsson), un amb Covid-19 (Bandja Sy), tres que acaben de superar el maleït virus (Clevin Hannah, Saulius Kulvietis i David Jelínek) i des del 4 d’abril sense competir. D’aquesta manera va arribar el BC MoraBanc al partit corresponent a la 33a jornada de la Lliga ACB contra un FC Barcelona sense Nick Calathes, Cory Higgins ni Nikola Mirotic i després de jugar dos partits d’alta exigència dels quarts de final de l’Eurolliga contra el Zenit St. Petersburg.
Els d’Ibon Navarro van competir fins que el dipòsit de benzina es va buidar. De fet, a l’últim quart van rebre un parcial de 8 a 25 i van acabar claudicant per 63 a 79 en un gran partit del jove base del Barça Leandro Bolmaro (26 punts i 32 de valoració) del pivot Pau Gasol (16 punts i 8 rebots). Per part andorrana va destacar Clevin Hannah, que va tornar a liderar l’equip amb 18 punts.
La posada en escena del Barça va ser millor que la del BC MoraBanc. Navarro va donar la titularitat a l’aler Albert Pons, que debutava a l’ACB, tot i que ja va estrenar-se amb el primer equip a Bolonya en partit d’EuroCup. Els de Sarunas Jasikevicius, liderats per un Bolmaro excels, van començar amb un 5 a 12. L’entrada de Hannah va ser decisiva per als de Navarro. El base nord-americà va anotar 11 punts en l’estona que va estar a pista. Al final del primer acte, Hannah va empatar el partit amb un triple (23 a 23, però Hanga sobre la botzina va deixar l’avantatge (23 a 26) per als blaugrana, ahir vestits de color salmó).
Un parcial de 0 a 8 dels de Jasikevicius va servir per marcar territori. El Barça va arribar a guanyar de 12 punts (32 a 44), però un 2+1 d’Oriol Paulí i una cistella sobre la botzina de Hannah van maquillar el marcador al descans (37 a 44).
A la represa, Gasol va anotar sis punts consecutius i després el Barça va quedar-se atrapat a la teranyina defensiva creada per Navarro. Un parcial de 14 a 0 del BC MoraBanc els va situar per primer cop per davant en l’electrònic amb el 55 a 52. Els de Jasikevicius van estar quatre minuts llargs sense anotar fins a l’esmaixada final de Rolands Smits per deixar el 55 a 54 al final del tercer quart. Els de Navarro van fallar fins a quatre oportunitats per incrementar l’avantatge amb errors des de la línia de 6,75.
El BC MoraBanc es va quedar sense benzina. Tant les baixes com el llarg període d’inactivitat sense competir els van passar factura. El parcial va ser de 8 a 25. Pau Gasol va jugar el seu millor partit des del seu retorn i Leandro Bolmaro continua amb la seva confirmació com a nova estrella del bàsquet argentí. Parlant d’Argentina, Fausto Ruesga no va jugar ni un minut. Albert Pons va jugar 12 minuts en el seu debut a la màxima competició del bàsquet espanyol.
El partit va acabar amb tres triples consecutius del Barça amb encerts de Kyle Kuric, Leandro Bolmaro i Adam Hanga. Fins que va durar la benzina es va alimentar el somni d’un triomf contra un dels màxims favorits al títol. El pròxim partit serà dimecres (18.30 hores) a la pista del Casademont Saragossa.

Ibon Navarro: “Estic satisfet de l’esforç, però s’ha de jugar millor”

Crític. El tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, no va quedar gaire content del partit dels seus. Demana més. “Estic satisfet de l’esforç, però s’ha de jugar millor. Per guanyar el Barça hem d’estar més encertats. Els nostres percentatges han estat molt dolents i hem comès errors defensius en algunes fases del partit que ens han condemnat”, va analitzar Navarro, que va insistir en el factor esforç de l’equip. “L’esforç a aquest nivell no és suficient. Tots els equips lluiten per alguna cosa i posen l’esforç sempre per davant, però a l’esforç li has de posar qualitat i... ficar-les”. Va parlar també de Guille Colom i Albert Pons. El primer reapareixia després d’una lesió. “No ha estat gaire implicat”. El segon va debutar a l’ACB. “Ha estat concentrat a l’inici i després, quan estàvem amb bonus, ha tingut un parell d’errors tant en defensa com en atac. Compto amb tots els jugadors de la plantilla.”

BC MORABANC ANDORRA: Sergi García (6), Senglin (8), Albert Pons (0), Oriol Paulí (13) i 'Tunde' (7) –cinc inicial–; Hannah (18), Jelínek (2), Parakhouski (4), Kulvietis (5) i Guille Colom (0).

FC BARCELONA: Westermann (2), Bolmaro (26), Abrines (4), Smits (9) i Pau Gasol (16) –cinc inicial-; Pustovyi (0), Víctor Claver (5), Sergi Martínez (6), Kuric (5), Hanga (6) i Oriola (0).

ÀRBITRES: Emilio Pérez, Alberto Sánchez i Iyán González. Sense eliminats.

PARCIALS: 23-26, 37-44 –descans–; 55-54 i 63-79.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic.