Fins que Marin Tomasov va voler

V. D.
El somni del Vall Banc FC Santa Coloma a la UEFA Europa League va durar fins que l’extrem croat de l’FC Astana, Marin Tomasov, va sortir al terreny de joc –estranyament va ser suplent– i va decidir el partit i classificar el seu equip per a la pròxima ronda de la competició europea. El jugador, nascut a Zadar fa 31 anys i internacional per al seu país, va marcar un hat-trick amb gols al minut 73, 79 i 94. I això, que abans que sortís l’extrem croat, amb una esquerra espectacular, el Vall Banc FC Santa Coloma estava classificat per a la tercera ronda.
El resultat del partit d’anada de 0 a 0 i les bones sensacions mostrades per l’equip dirigit per Marc Rodríguez donaven confiança als colomencs. De fet, només començar el partit i al minut 7, el veterà i incombustible Enric Pi obria el marcador amb un xut que s’empassava el porter Nenad Eric. El Vall Banc FC Santa Coloma va fer un partit força sòlid com a l’Estadi Comunal Joan Samarra, però al minut 24, un penal innocent de Marc Rebés sobre l’holandès Rangelo Janga va provocar el gol de l’empat a 1. El penal el va transformar l’islandès Rúnar Már Sigurjónsson al centre de la porteria defensada per Eloy Casals.
Abans d’arribar al descans, l’FC Astana va estar a punt de donar la volta a l’eliminatòria amb un xut alt del congolès Ndombe Firmin Mubele. El Vall Banc també va tenir la seva amb un remat de Jordi Aláez que va aturar Nenad Eric. I un minut abans de marxar als vestidors, el romanès Dorin Rotariu va fallar un contra u davant d’Eloy Casals, que va estar incommensurable. Amb l’1 a 1, el somni colomenc encara estava ben viu.
L’FC Astana, dirigit per l’ucraïnès Roman Hrygorchuk, va sortir a la represa decidit a posar-se per davant en el marcador,  i al minut 54 Dorin Rotariu va estar a punt de marcar amb un xut ras que va sortir a fora fregant el pal. Quatre minuts després, resposta d’Enric Pi, que amb un xut llunyà es va quedar molt a prop de sorprendre el porter Nenad Eric. La pilota va sortir fregant l’escaire. Al minut 60, Roman Hrygorchuk va decidir fer entrar al terreny de joc el croat Marin Tomasov. El jugador va ser tot un revulsiu per als de Kazakhstan, i al minut 72 va arribar el 2 a 1 amb un xut sec i potent des de fora de l’àrea del croat després de rebre una passada de Rangelo Janga.
Amb el 2 a 1, el Vall Banc FC Santa Coloma va estar a punt d’empatar i posar la por al cos als de Kazakhstan. El mexicà Diego Nájera va rematar de cap a fora. Novament, Marin Tomasov es va tornar a activar i amb un xut ras ajustat de fora de l’àrea –a l’estil Leo Messi– va superar el porter Eloy Casals. Eliminatòria sentenciada, i el millor de tot va ser veure com celebraven els gols, ja que l’FC Astana es va veure eliminat. Al minut 81, i amb un Vall Banc llançat a l’atac, Rangelo Janga va fallar una ocasió clamorosa davant Eloy Casals, i al minut 90, el xilè Nico Medina va intentar sorprendre amb un xut llunyà a Eric, però la pilota va sortir fora per poc. A les acaballes del partit, Marin Tomasov, amb una espectacular vaselina, va tancar el marcador. “El resum de tot plegat ha estat veure com ells celebraven els gols. No ho han tingut clar fins que Tomasov ha marcat tres gols. Sigui com sigui, acabem molt contents i la sensació, fins al minut 72, és que podíem donar-los un ensurt”, va assegurar el tècni català del Vall Banc FC Santa Coloma, Marc Rodríguez.