No van necessitar oferir la millor versió possible. No va fer falta. De fet, podien haver trencat el partit abans, però no van estar gaire encertats des de la línia de 6,75 amb un 6 de 22. El Bàsquet Club MoraBanc Andorra fa jornades que té les idees clares. Es nota, i molt. En els últims cinc partits només han perdut contra l’UCAM Múrcia. Han ficat la cinquena, tant en la classificació com en l’estat anímic. Passen per un bon moment. Tots coneixen el seu rol dins de la pista. El director d’orquestra i home cridat a ser força important en el joc dissenyat per Joan Peñarroya, Víctor Sada, s’està retrobant amb el seu bon bàsquet. Dirigeix. És atrevit i també assumeix els galons. Mentrestant, Giorgi Shermadini és propietari de la pintura partit rere partit, a l’exterior David Navarro és l’home per a tot i Betinho, a banda de la seva feina fosca, ahir també va anotar. Shawn Jones es va rescabalar dels seus últims partits. No van destacar aquesta vegada Daniel Clark en el seu retorn a la seva primera casa a Espanya, Luka Bogdanovic tampoc hi va ser i Thomas Schreiner no va estar gaire fi. No va importar gaire.
Aquest equip té clar l’estil i la manera de portar-lo a la pràctica. Triomf per 75 a 82 contra un Movistar Estudiantes que passa per un moment en què només hi ha foscor. Javi Salgado i Jaime Fernández no dirigeixen i no fan carburar la maquinària estudiantil. Els nord-americans, Brandon Thomas i Tony Mitchell, estan desconeguts i no produeixen i només tiren el carro els joves Dario Brizuela i Juancho Hernangómez. Poqueta cosa. Als primers 10 minuts, les defenses i els errors es van imposar i el MoraBanc va tancar el primer quart amb un 18 a 19 amb un triple de David Navarro. En el segon acte, un parcial de 3 a 11 amb els inspirats Shawn Jones i David Navarro va deixar tocat l’equip de Diego Ocampo –quanta feina té aquest entrenador, amb bona fama de formador–. Al descans, 33 a 39. A la represa, els atacs del MoraBanc Andorra i la pèssima defensa madrilenya quasi van sentenciar el partit amb el 49 a 57. A l’últim quart, Shermadini, des de la línia de tir lliure, i els errors de l’Estu van certificar el cinquè triomf andorrà.

Joan Peñarroya: “La nostra manca d’encert ens ha impedit trencar el partit abans”

Content, però també crític. El tècnic del MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, va felicitar els seus jugadors després de sumar la cinquena victòria del curs. “Estem molt contents d’aconseguir una victòria a la pista de l’Estudiantes. Veníem convençuts que seria un matx molt difícil en què ens trobaríem diversos partits dins del mateix. Hem sortit amb la mentalitat adequada i hem dominat el tempo del partit, amb un únic però, que la nostra manca d’encert ens ha impedit trencar el partit abans”, va assegurar el tècnic egarenc, que va donar un toc d’atenció cridant a la prudència. “Fa un mes tot això eren dubtes i ara, per haver guanyat, tampoc ens tornarem bojos. L’equip ha de millorar i si no millores t’avancen per totes bandes.” També va lloar el bon partit de Víctor Sada. “Està trobant el seu nivell. És molt important per a nosaltres i no només parlo d’estadístiques. Tant ell com Thomas Schreiner han dominat el tempo del partit.” I ara ja toca pensar en el Reial Madrid, el proper rival. Diumenge a la una jugaran contra un dels equips més potents d’Europa, el vigent campió de l’Eurolliga i també de la Lliga ACB. “Amb la il·lusió d’intentar jugar un bon partit contra un enorme rival. Si fem les nostres coses bé podrem competir amb el Reial Madrid”, va sentenciar Peñarroya.