Francesc Soulié obté la 63a posició en la quarta prova del Tour de Ski

Redacció

Francesc Soulié va acabar ahir en la 63a posició en la quarta prova del Tour de Ski, els 20 quilòmetres amb sortida en massa, disputada al camp de neu alemany d’Oberhof.

El corredor andorrà va completar la cursa en un temps de 53 minuts i 52 segons i ocupa també el 63è lloc de la general, amb 1 hora, 50 minuts i 12 segons, que segueix encapçalant l’italià Dario Cologna.
Malgrat el resultat obtingut, Soulié es va mostrar “satisfet” amb la prova i va assegurar haver-se trobat “bastant millor”, especialment en la modalitat de clàssic, “en què he estat esquiant amb el grup durant set quilòmetres”. Pel que fa a la segona modalitat de la prova, el patinatge, l’andorrà va admetre “no tenir els esquís gaire ràpids” i va explicar que en la darrera volta va tenir “un problema amb un pal”, fet que li va fer “perdre el grup”.
Avui el Tour de Ski viurà la jornada de descans i els competidors l’aprofitaran per desplaçar-se a l’estació italiana de Cortina-Tobalch, on demà es disputarà la cinquena cursa de la competició, una prova d’esprint.
D’altra banda, en esquí alpí, la corredora de l’equip nacional Carla Altimir no va poder completar la primera mànega de l’eslàlom gegant FIS que es va disputar a Morzine en sortir del traçat. Avui Altimir disputarà un eslàlom FIS al camp de neu de Chatel.
Pel que fa a l’equip masculí, que participava en un eslàlom gegant júnior FIS a Bernex, el millor andorrà va ser Marc Oliveras, que va obtenir l’11a posició, malgrat que va estar a punt de caure en les dues mànegues per una errada. Oliveras va obtenir 42,23 punts FIS, mentre Nil Ruiz, que va acabar en el 23è lloc, en va sumar 45,70. El tercer andorrà va ser Ferran Huertas, que va completar la prova en la 40a posició i va obtenir 68,08 punts FIS.
Avui l’equip disputarà un eslàlom gegant a Bernex, on també podran competir Roger Vidosa i Kevin Esteve.
Respecte a l’eslàlom nocturn de diumenge, els andorrans no van tenir una actuació gaire afortunada i només Ferran Huertas el va completar, obtenint la 24a posició i 61,50 punts FIS.