Jugar la primera RFEF tindrà un peatge per a l’FC Andorra. Les línies mestres d’aquesta nova competició, l’avantsala de la divisió de plata del futbol espanyol, exigeixen disposar de gespa natural obligatòria per a la temporada 2022-2023, una il·luminació de 600 luxs per al pròxim curs (això serà així per l’operador televisiu que vulgui fer-se amb els drets i tingui la garantia de poder retransmetre qualsevol partit que vulgui i en l’horari que estimi oportú) i una capacitat mínima per a 4.000 espectadors per a la 2023/2024. Els aficionats hauran d’estar asseguts i perfectament ubicats. A més a més, una grada perimetral als quatre costats del terreny de joc. El futbol professional, per exemple, ja exigeix un mínim de 6.000 aficionats. 
El club tricolor, que té Gerard Piqué com a màxim accionista,  no compleix cap d’aquests requisits de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Prada de Moles, terreny de joc de gespa artificial, està lluny de complir-los. Això sí, l’FC Andorra vol continuar jugant els partits com a local en territori encampadà. Per tant, Prada de Moles necessitarà una bona metamorfosi. Els tricolors no són els únics amb aquesta problemàtica, ja que Unionistes, Guijuelo o Langreo tenen també camps de gespa artificial. El repte de l’FC Andorra ja no és només esportiu i passa també als despatxos. “La realitat és que aquesta categoria és el pas previ al futbol professional. Hem d’acabar de tenir més informació d’altres aspectes, com ara els econòmics i tècnics per prendre decisions. En línies generals, estem contents, il·lusionats i amb ganes”, va assegurar el president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, que va assistir a la reunió de Las Rozas amb el director esportiu del club, Jaume Nogués. 
La primera RFEF estarà formada per 40 equips. Aquests estaran dividits en dos grups de 20 equips, separats per criteris geogràfics. D’aquests 40 equips quatre ascendiran a segona divisió. Ho faran els campions d’ambdós grups i dos equips més que sortiran d’un play-off jugat pels classificats entre la segona i cinquena posició de la lliga regular. Aquestes eliminatòries seran a partit únic, amb pròrroga i sense tanda de penals, amb la salvetat que s’enfrontin dos equips que hagin finalitzat en la mateixa posició. En la situació contrària passarà de ronda qui hagi finalitzat en millor posició a la lliga. 
Els clubs que descendiran seran deu, és a dir, els cinc últims classificats (del lloc 16 al 20) de cada grup i aquests disputaran la Segona RFEF, que és la immediatament inferior a la nova primera RFEF. 
Les plantilles estaran composades per 23 jugadors i hi haurà la possibilitat d’incloure una fitxa més en cas d’exercir de tercer porter. No hi haurà límit d’extracomunitaris i els clubs hauran de disposar d’una plantilla de 18 jugadors professionals i també de vuit jugadors sub-23. 
A més a més, a la reunió es va parlar del repartiment dels drets televisius, que serà d’un 50% dividit de manera equitativa i s’afegiran un 25% en funció de la seva classificació i un altre 25% per audiència generada. Per disputar la competició de la primera RFEF, els clubs hauran de presentar un aval de 200.000 euros, hi haurà un pressupost mínim per disputar la competició i es donarà una ajuda de 50.000 euros per als desplaçaments. 
Es planteja realitzar una negociació amb l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) per crear un conveni col·lectiu amb un salari mínim (encara no s’ha parlat de quantitats).
Un total de 62 clubs es van donar cita a Las Rozas per conèixer els primers detalls oficials d’aquesta primera RFEF. Van ser-hi 30 clubs ja classificats i 32 que lluiten per 10 llocs més. Actualment aquests són els equips classificats per a aquesta nova primera RFEF: Zamora, Burgos, Cultural Leonesa, Valladolid Promeses, Real Societat B, Amorebieta, Tudelano, Calahorra, Gimnàstic Tarragona, Barça B, UD Ibiza-Eivissa, Alcoià, Vila·real B, Algecires, San Fernando, Atlètic Sanluqueño, UCAM Múrcia, Linares, Betis B, Sansebastián de los Reyes, Reial Madrid-Castilla, DUX Inter, Badajoz, Extremadura, Talavera, Celta B, Unionistes, Bilbao Athletic i FC Andorra. D’aquests 30, pujaran quatre a la segona divisió i a ells se’ls uniran els quatre descendits de la mateixa i faltarien que s’uneixin 10 equips més que estan disputant la segona ronda de la zona intermèdia de la segona B. “La primera RFEF és l’objectiu que ens vam marcar al començament de la temporada. És una fita històrica per a la nostra entitat. Estem aconseguint, de mica en mica, els objectius que ens havíem marcat a l’FC Andorra”, va sentenciar el màxim mandatari del club tricolor. La primera RFEF ja ha desvelat quin serà el preu del peatge per als equips participants.
 
Partit vital de l’FC Andorra contra l’Alcoià
 
L’Alcoià. Aquest és el rival de diumenge (19 hores) de l’FC Andorra en la tercera jornada de la segona fase del grup 3C. Els d’Eder Sarabia, que sumen dues victòries consecutives, tenen la possibilitat de deixar contra les cordes l’equip dirigit per Vicente Parras. Els tricolors, encara amb la baixa del davanter Rubén Enri, reben la visita d’un rival que té jugadors amb molta experiència i que va perdre en el primer partit de la segona fase contra el Barça B (2 a 1) i un empat contra el Gimnàstic Tarragona a El Collao (1 a 1). L’Alcoià té com a jugadors destacats el davanter andalús i internacional per Honduras, Jona. També el veterà extrem Juli Cerdá o el migcampista Jony Ñiguez, germà de Saúl Ñiguez, jugador de l’Atlètic de Madrid.