Les finals de la Copa d’Europa viuran avui (a partir de les 9.30 hores) la primera màxima cita amb la final de la supercombinada femenina, que servirà de test per a la Copa del Món d’aquesta categoria del 2016. Ahir ja es va donar el tret de sortida a unes finals en què hi haurà 126 esquiadors de catorze nacionalitats diferents. Àustria i França són les delegacions més nombroses, amb 27 i 26 esquiadors, respectivament, i Andorra es presenta a aquestes finals amb vuit corredors, tres en categoria femenina i cinc en masculina. Això sí, la delegació espanyola només tindrà un esquiador.
A la pista Àliga es van celebrar ahir els primers entrenaments en la prova de descens femenina i la millor andorrana va ser Sara Raméntol, que va acabar en 44a posició a 5,54 del millor temps, de l’austríaca Ramon Siebenhofer. En la segona, Raméntol va ser 41a a 6,09 de la primera, la francesa Marion Pellissier. Per la seva banda, Sissi Hinterreitner va ser 48a en la primera a 7.05 del millor temps i 43a a 6,36.
Demà està previst el descens masculí, en què competiran Marc Oliveras i els joves amb menys experiència que Oliveras, com Robert Solsona i Kevin Courrieu.
Aquestes proves serviran d’assaig general per a la gran cita de la propera temporada, la Copa del Món de supergegant i supercombinada, que es disputarà al mateix escenari de les finals de la Copa d’Europa el mes de febrer del 2016. Un test important per treure moltes conclusions de cara a l’any vinent.