Després d’un calvari amb les lesions, Jayson Granger, base del Bitci Baskonia torna a recuperar la seva millor versió com a jugador. Aito García Reneses el va recuperar per al bàsquet professional a l’Alba Berlín i ell va tornar a Vitòria per donar allò que no va poder donar per la mala astrugança de les lesions. El director d’orquestra de Montevideo, fill de l’exjugador de bàsquet Jeff Granger i de la maratoniana Sílvia Amodio, va ser l’autèntic malson del BC MoraBanc i va aprofitar tots els regals dels d’Ibon Navarro (18 pilotes perdudes i 16 rebots ofensius pel Baskonia) per liderar la victòria dels de Neven Spahija per 83 a 77 i provocar la setena derrota de la temporada. La Copa del Rei a Granada, si no canvien molt les coses, la seguiran per televisió, almenys la plantilla. Per la seva banda, Jayson Granger va acabar el partit amb 25 punts (7 de 10 en triples), 5 assistències, 5 pilotes recuperades i 32 de valoració. Un recital.
El millor serà començar pel final. Dels vuits punts quasi consecutius de Clevin Hannah per situar el 61 a 66 i l’esmaixada de Codi Miller-McIntyre amb un trau a la cella pel 64 a 68 es va passar en els últims cinc minuts a un parcial de Bitci Baskonia de 14 a 3. Uns van veure l’anella com una piscina i els altres com un forat negre. Els partits duren 40 minuts i no només 35. A més a més, en el bàsquet d’elit els regals, normalment, els rivals ho aprofiten i més quan són equips que disputen l’Eurolliga i, per acabar-ho d’adobar tenen nou i bon entrenador.
I l’inici de partit? Millor posada en escena dels vitorians amb quatre punts de Rokas Giedraitis i el primer triple dels 7 que va anotar de Jayson Granger. Els de Navarro es van posar per primera vegada per davant en l’electrònic amb el 9 a 10 amb un triple de Hannah i un altre de Jelínek. Els d’Spahija van fer un parcial de 9 a 1 pel 20 a 13 i el primer quart va acabar amb un 23 a 17 i un segon triple de Giedraitis  que va anotar 10 punts en els primers 10 minuts i després no va tornar a fer cap punt més fins al final.
El BC MoraBanc va oferir el seu millor bàsquet al segon quart i va ser quan Codi Miller-McIntyre va decidir agafar el protagonisme ofensiu. El parcial va ser de 4 a 15 per deixar el 29 a 34, però dos punts de Baldwin IV i un triple de Granger van empatar el partit a 34. Una cistella de Víctor Arteaga va tancar l’electrònic al descans amb el 34 a 36. El Bitci Baskonia només va anotar 11 punts, però en cap moment es va marxar del partit.
A la represa, l’inici no podia ser millor, amb un triple d’Amine Noua i un altre de Jelínek per situar un +8 (34 a 42). Baldwin IV i Granger van fer el que van voler en atac i amb el 44 a 46, Amine Noua va deixar el parquet amb una suposada lesió de genoll. No va tornar a la pista i està convocat per França per les Finestres FIBA. El tercer quart va acabar amb un parcial de 14 a 4 i un triple sobre la botzina de Granger pel 57 a 53.
Hannah va decidir, novament, posar-se l’equip a les esquenes i va anotar vuit punts consecutius amb dos triples i una assistència, però del 61 a 66 es va passar a la desconnexió total. Pèrdues, poques d’elles forçades i innocents, i rebots també als llimb. En atac, Granger va fer la resta i el parcial  va ser de 14 a 3. Arriba l’aturada i el pròxim partit serà el 4 de desembre contra Monbus Obradoiro. Mentrestant, Navarro es quedarà sense cinc jugadors internacionals: Oriol Paulí i Víctor Arteaga (Espanya), Gal Mekel (Israel), David Jelínek (República Txeca) i Amine Noua (França).

Ibon Navarro: “Com està l’equip? Amb quatre victòries i set derrotes... Com el curs passat”

Ibon Navarro va tornar a casa seva i també es va enfrontar a un dels seus primers mestres a la banqueta vitoriana: Neven Spahija. Això sí, del 61 a 66 a cinc minuts del final es va passar al 83 a 77 final. Setena derrota de la temporada. La classificació per la Copa s’allunya. “Com està l’equip? Amb quatre victòries i set derrotes... El mateix balanç dels curs passat. A veure si oblidem ja el 0 a 4 de l’inici, ja que l’equip no té res a veure amb el d’aquelles primeres setmanes”, va dir Navarro, que estava especialment empipat a la roda de premsa posterior al partit. “No hem vingut aquí a veure què passa. Hem vingut a guanyar, però en un partit amb 18 pèrdues i 16 rebots ofensius per Baskonia no es pot parlar de gaire més. Hem fet molt bona feina en general, però el que teníem marcat en vermell: les pèrdues i els rebots, ens ha fallat i ens ha deixat sense premi”. I com s’atura Granger? “Quan està així és complicat aturar-lo”.

83- BITCI BASKONIA: Granger (25), Baldwin IV (19), Sedekerskis (0), Giedraitis (12) i Enoch (6) –cinc inicial–; Fontecchio (9), Peters (1), Nnoko (8), Marinkovic (3) i Arturs Kurucs (0).

77- BC MORABANC: Hannah (14), Miller-McIntyre (12), Jelínek (8), Amine Noua (6) i 'Tunde' (2) –cinc inicial–; Moussa Diagne (4), Oriol Paulí (11), Conor Morgan (5), Gal Mekel (5), Mario Nakic (0), Nacho Llovet (2) i Víctor Arteaga (8).

PARCIALS: 23-17, 34-36 –descans–; 57-53 i 83-77.

ÀRBITRES: Benjamín Jiménez, Raúl Zamorano i Vícente Martínez. Eliminat per cinc faltes personals Hannah –BC MoraBanc–.

LLOC: Fernando Buesa Arena de Vitòria. 5.921 espectadors.