Clevin Hannah va liderar la victòria del BC MoraBanc contra el València Basket, que acumulava 12 victòries consecutives.Foto: Facundo Santana

Hannah esprem ‘la taronja’

Andrew Albicy va ser molt estimat al BC MoraBanc, és en aquest planter on es va donar a conèixer. El seu substitut va ser Clevin Hannah: experimentat, pur talent i líder en tots els equips on ha estat. Molts diuen d’ell que és un dels bases més infravalorats de l’ACB, però el de Rochester, amb els seus 1,79, sempre ha demostrat que quan està inspirat és un base diferencial. Hannah va liderar l’onzena victòria a la Lliga ACB del BC MoraBanc amb 26 punts, 7 de 8 en triples, 4 assistències i 36 de valoració. Els primers 10 minuts no va anotar i en el segon es va estrenar als cinc minuts amb un triple. Després, per a ell, va ser bufar i fer ampolles. Davant de Sam Van Rossom, de Hermannsson i de Josep Puerto. Ningú el va frenar. La seva gran actuació  va venir acompanyada d’un recital defensiu dels d’Ibon Navarro. Van ofegar el València Basket i el van treure del partit al tercer quart. Els de Jaume Ponsarnau no van entendre el grau d’agressivitat andorrà i van claudicar després de 12 victòries consecutives en perdre per 84 a 72.
Això sí, l’inici de partit dels de Navarro no va ser gens bo. El València Basket, sense estar tampoc gaire fi, va dominar amb l’encert de Bojan Dubljevic a la pintura. El BC MoraBanc només va anar per davant amb el 9 a 8 i amb el 12 a 10, però un parcial de 0 a 7 va deixar un 12 a 17 a l’electrònic. Els de Navarro no van anotar cap punt els últims cinc minuts. Dos equips gens fins en el joc ofensiu, on els errors en atac i les bones defenses es van acabar imposant.
Al segon quart, l’entrada i l’encert de Tomasz Gielo va ser cabdal. El polonès va anotar tres triples consecutius i després Jelínek va anotar set punts consecutius per liderar un parcial de 10 a 4 pel 39 a 34. Els andorrans van pujar el grau d’intensitat defensiva i el València Basket es va començar a diluir com un sucre.
A la represa, l’agressivitat defensiva del BC MoraBanc exemplificada en un Tunde Olumuyiwa que sembla que porti molts anys jugant a la Lliga ACB va ser clau per treure del partit els de Jaume Ponsarnau. El parcial va ser de 10 a 0 pel 49 a 38, però els de Navarro van arribar a guanyar de 16 punts amb el 61 a 45.  Un parcial de 0 a 5 del València va maquillar el marcador al final del tercer quart amb el 61 a 51.
El València Basket, que venia de guanyar de 29 punts a la pista del Zenit St. Petersburg a l’Eurolliga, va perdre els nervis. Estava més que fora del partit i la victòria del BC MoraBanc només va perillar a 2 minuts per al final amb el 74 a 69, però dos triples consecutius de Hannah (el segon des de quasi vuit metres i puntejat per Josep Puerto). Aquests dos triples van sentenciar un equip dirigit per Ponsarnau que acumulava 12 victòries consecutives a la Lliga ACB. A més a més, ocupa la novena posició a la màxima competició europea de clubs. El pròxim partit del BC MoraBanc a l’ACB serà dissabte a la pista de l’Hereda San Pablo Burgos, però els de Navarro s’enfrontaran dimecres a la pista de l’Unics Kazan a la recerca de la classificació als quarts de final de l’EuroCup.

Navarro: “Quan Hannah juga com juga la vida és més fàcil”

El tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va lloar el base nord-americà a la roda de premsa. “Quan Hannah juga com juga la vida és més fàcil”. També va parlar de l’absència de Hannah a les finestres FIBA per jugar amb la seva selecció, Senegal. “Jo conec Hannah des de fa tres anys i sé què li va passar quan va anar a la selecció l’últim cop. Va arribar aquí molt cansat i aquesta vegada no hi va anar, ja que va tenir molèsties físiques i vam decidir que es quedés aquí per recuperar-se bé. Contra el València s’ha notat que ha anat bé aquesta decisió”. Navarro també va valorar positivament  el partit defensiu del seu equip en deixar en 72 punts el València Basket. “Hem fet un gran treball defensiu contra un rival que practica un joc molt coral. Hem estat molt sòlids”. El tècnic basc no va poder comptar ahir amb Tyson Pérez ni tampoc Malik Dime.

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (26), Senglin (2), Palsson (5), Bandja Sy (11) i 'Tunde' (4) –cinc inicial–; Parakhouski (0), Nacho Llovet (2), Jelínek (12), Oriol Paulí (2), Sergi García (4) i Gielo (16).

VALÈNCIA BASKET: Van Rossom (16), Prepelic (17), San Emeterio (0), Williams (4) i Dubljevic (11) –cinc inicial–; Labeyrie (7), Tobey (4), Joan Sastre (5), Hermannsson (4), Kalinic (4), Josep Puerto (0) i Pradilla (0).

ÁRBITROS: Carlos Peruga, Alberto Sánchez i Cristóbal Sánchez. Sin eliminados.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic.