L’atacant gironí del Nàstic Tarragona, Roger Brugué, més conegut com a ‘Brugui’, va ser ahir un dels malsons de l’FC Andorra.Foto: Gimnàstic Tarragona

‘Harakiri’ amb superioritat

V. D.

El futbol té un camp semàntic propi. Truman Capote deia que si un escolta atentament el vocabulari de qualsevol persona s’adonarà que es repeteixen certes paraules que són clau de la seva personalitat. Com els tòpics de les personalitats relacionades amb l’esport. La més fascinant és aquesta: el futbol és així. L’abandonament a tota pauta. Una anàlisi buida, principalment, perquè no hi ha anàlisi o per ser políticament correcta.  Aquell enfrontar-se al micròfon amb l’escut al cap. L’FC Andorra va perdre el seu primer partit de la temporada, després de tres empats consecutius i una victòria, quan guanyava per 0 a 2 fins al minut 72. Amb 10 jugadors el Nàstic Tarragona va remuntar contra un FC Andorra que es va fer l’harakiri. Aquesta actual segona divisió B espanyola no està feta per als equips generosos que només fan regals inesperats. Els de Nacho Castro van caure derrotats per 4 a 2 davant d’un rival que va jugar els últims 28 minuts amb inferioritat numèrica per l’expulsió de  Carlos Albarrán en rebre la vermella directa per una forta entrada a Martí Riverola.

El Nàstic Tarragona va treure el més preuat que té l’FC Andorra: la pilota. Els de Toni Seligrat van monopolitzar les oportunitats de gol a l’inici de partit i ja al minut 1 van donar el primer avís amb una rematada de Roger Brugué, Brugui, que va refusar Bañuz i també el travesser i la pilota va quedar morta per Gerard Oliva, que va rematar amb el cap i Adrià Vilanova va treure amb el pit i va semblar que també es va ajudar amb la mà. Els tarragonins van demanar penal, però l’àrbitre va ignorar les peticions locals. Tot seguit, Brugui es va quedar sol davant de Bañuz, però el gironí va fallar l’u contra u. Cinc minuts després Bonilla, amb un xut creuat que va anar a fora, també ho va intentar. En un contracop i en la seva primera aproximació l’FC Andorra es va avançar en l’electrònic. David Martín liderava el contracop, assistia a Carlos Martínez i el davanter no va fallar davant Wilfred.
Els de Toni Seligrat van continuar oferint més  en atac. Primer amb un cop de cap a fora del defensa central Jesús Rueda. Després, Gaffoor va evitar el remat de Gerard Oliva i abans d’arribar al descans, Álex Quintanilla de cap va rematar també a fora amb tot a favor. De l’FC Andorra només una oportunitat de gol que va suposar el 0 a 1 i de contracop. La pilota i les ocasions per als tarragonins.
A la represa, un regal dels de Toni Seligrat va suposar el 0 a 2 amb gol de xut creuat des de fora de l’àrea de Rubén Bover només començar el segon temps. El Nàstic va tornar a reaccionar amb dues ocasions de Bonilla. La primera la va refusar amb el pit Adrià Vilanova i la segona amb una falta directa a l’exterior de la xarxa. Al minut 68 va arribar l’expulsió d’Albarrán i tres minuts després l’1 a 2 de Gerard Oliva després d’un regal del porter Bañuz, que en comptes de refusar cap a un costat amb el peu fora de l’àrea ho va fer cap al centre i als peus del davanter català que no va perdonar. El tècnic Nacho Castro va donar entrada a un extrem com Ballarín per Carlos Martínez i a Marc Aguado per Rubén Bover. Poc va arriscar. Al minut 78, Brugui d’espectacular boleia feia l’empat. A Martí Vilà li van anul·lar un gol per fora de joc i Rubén Enri va fallar un control que podia haver estat decisiu després d’una relliscada d’Álex Quintanilla. El defensa central basc del Nàstic va ser després decisiu, ja que al minut 89 va rematar a la mitja volta a l’àrea petita una pilota prolongada de cap per Fran Carbia. Amb el 3 a 2, el Nàstic havia aconseguit allò que semblava impossible. Capgirar un marcador advers de 0 a 2, amb inferioritat numèrica, contra un rival tricolor (ahir de groc), que no va demostrar gaire cosa. Això sí, els de Nacho Castro al minut 92 podien haver empatat el partit amb un remat de cap, totalment sol a l’àrea petita, d’Adrià Vilanova després d’una centrada per l’esquerra de David Martín. La pilota va marxar força desviada de manera totalment incomprensible. Amb el partit ja agonitzant va arribar la sentència amb un nou gol de Brugui després d’aprofitar l’enèsim regal defensiu de l’FC Andorra. El gironí es va plantar sol davant Bañuz i el va batre per sota de les cames. Per acabar un tòpic, si el futbol és així, la vida també és així.

Nacho Castro: “Una derrota dolorosa”

Tres empats, una victòria i una derrota. No està sent l’inici de lliga desitjat d’aquest projecte tan ambiciós. El tècnic asturià de l’FC Andorra, Nacho Castro, però, així ho va veure: “ha estat una derrota dolorosa, sobretot, per les sensacions. L’equip ha tingut el control del joc i ha fet un bon partit.” Sorprenent. “No hem tingut la personalitat per tenir la pilota quan ho teníem tot a favor i hem tingut contracops per sentenciar el partit.” I també va parlar del final de partit. “No m’esperava els últims 15 minuts, que amb tan poc generessin tant. Nosaltres hem fet bé les coses durant 75 minuts, però en el futbol si no estàs concentrat els 90 minuts et pots endur una sorpresa.”

GIMNÀSTIC TARRAGONA: Wilfred, Albarrán, Jesús Rueda, Álex Quintanilla, Joan Oriol, Bonilla, Fran Miranda (Joel Lasso, 61'), Roger Brugué, Fullana (Fran Carbia, 71'), Gerard Oliva (Pol Domingo, 87') i Amang (Fausto Tienza, 71').

FC ANDORRA: Miguel Bañuz, Martí Vilà, Adrià Vilanova, Gaffoor, Pau Martínez, Rai Marchán (Iker Goujón, 87'), Martí Riverola, Rubén Bover (Marc Aguado, 76'), David Martín, Carlos Martínez (Ballarín, 76') i Rubén Enri (Víctor Casadesús, 87').

ÀRBITRE: Muñoz Pérez (València). Grogues al tècnic Toni Seligrat i Roger Brugué i vermella directe a Albarrán (68') –Gimnàstic Tarragona– i a Rai Marchán, Rubén Enri i Gaffoor –FC Andorra–.

GOLS: 0-1 Carlos Martínez (24') –descans–; 0-2 Rubén Bover (48'), 1-2 Gerard Oliva (72'), 2-2 Roger Brugué (78'), 3-2 Álex Quintanilla (89') i 4-2 Roger Brugué (95').

LLOC: Nou Estadi de Tarragona. Sense públic.