Irineu Esteve a la prova esprint.
 Carola Vila en el debut al Tour de Ski.

Inici fluix al Tour de Ski

V. D. / Fotos: Modica Nordic Focus
Estrena gens lluïda al Tour de Ski a la primera de les sis proves. Irineu Esteve i Carola Vila, esquiadors de fons de la Federació Andorrana d’Esquí, van afrontar ahir la prova esprint –no és l’especialitat de cap dels dos. Irineu Esteve va acabar en 102a posició de 111 competidors i Carola Vila va ser 78a de 86 participants a la prova disputada a Lenzerheide (Suïssa).
Irineu Esteve va competir a la qualificació de l’esprint i va marcar un temps de 2’58”15 a 19”11 del millor registre, que va ser el noruec Johannes Hoesflot Klaebo. El podi final el va tancar el francès Richard Jouve a 2”45 del primer i el tercer el també francès Lucas Chanavat a 2”83 del millor.  Irineu Esteve va quedar tot just per davant de l’esquiador de fons basc Imanol Rojo. “Ha perdut 21 segons. Potser podíem haver estat un parell de segons millor, però màxim ja és això”, va assegurar el seu entrenador, Joan Erola.
L’esquiador de fons de la FAE participarà avui a la prova dels 15 quilòmetres clàssic, que ja és una especialitat que s’adapta més a les seves característiques. Ho farà amb el dorsal 13 i la sortida es farà a la mateixa estació de Lenzerheide a les 15.05 hores.
Per la seva banda, Carola Vila va acabar en 78è lloc amb un crono de 3’21”15 a 21”03 del millor temps, la nord-americana Jessie Diggins. El triomf final va ser per a la suïssa Nadine Faehndrich amb 3’02”54, seguida de la noruega Mathilde Myhrvold a 0”15 i de la nord-americana Jessie Diggins a 0”50. Carolia Vila s’estrenava al Tour de Ski. “Penso que ha fet un bon esprint. Ha perdut temps, però per a nosaltres, que no som esprinters, no és un mal temps”, va dir Erola.
Carola Vila competeix avui a la clàssic que serà de 10 quilòmetres i ho farà amb el dorsal 70. L’hora de sortida serà a les 13.30 hores. “En aquesta primera jornada hem estat al darrere i ja ho suposàvem. Ja estem preparant la carrera de distància d’avui”, va sentenciar Joan Erola.

Àlex Rius, 15è i 9è als dos eslàloms FIS de Valmeinier

En esquí alpí hi va haver dilluns prova nocturna i ahir participació d’esquiadors de la FAE a dos eslàloms FIS de Valmeinier (França). El millor andorrà va ser Àlex Rius, que va ser novè dilluns amb un temps d’1’31”58 a 1”59 del primer, l’italià Filippo Della Vite. No va completar la prova Àxel Esteve, que va quedar fora de la segona mànega després de fer el 13è millor temps a la primera, ni tampoc Xavi Cornella, que va quedar out en la primera baixada.
Ahir Àlex Rius va finalitzar en 15a posició amb 1’31”34 a 1”70 del guanyador de la prova, el francès Steven Amiez, que es va imposar amb 1’29”64. Rius es va situar vuitè a la primera mànega a 1”07, però a la segona va ser 23è, per tant, al final va ser 15è. Mentrestant, Àxel Esteve i Xavi Cornella no van superar la primera mànega. També s’està disputant la Copa Pirineus a La Molina amb participació andorrana.