L’Inter Club Escaldes va celebrar ahir el sisè títol en la seva història i la seva segona Supercopa en vèncer la UE Sant Julià. Foto: Facundo Santana
Gerard ‘Hulk’ Artigas va marcar el 2 a 0 a centrada de Jordi Betriu. Foto: Facundo Santana

Inter Escaldes, ‘supercampió’

El campió de Lliga va superar el campió de la Copa Constitució. Per tant, l’Inter Club Escaldes és el nou supercampió. El projecte escaldenc, liderat des de la banqueta per l’argentí Fede Bessone, ja té el primer títol oficial abans de començar la competició domèstica per defensar el títol. Els escaldencs es van imposar per 2 a 1 a la UE Sant Julià amb gols de Genís Soldevila i Gerard Hulk Artigas.
Respecte al curs passat, l’Inter presentava en el seu onze titular quatre cares noves: Txus Rubio, François Gomis, Ahmed Belhadji i Joel Paredes. Mentrestant, la UE Sant Julià, dirigit per Fernando Ochoaizpur, mostrava un equip força renovat, amb només Òscar García i Bacari de la temporada passada.  Això sí, els lauredians van sorprendre els de Fede Bessone. La UE Sant Julià va sortir al terreny de joc com un autèntic cicló. Al minut 1, l’italoargentí Emiliano Franco es va topar amb el gran protagonista de l’inici del partit: el porter José Antonio. El xut sec de l’ex de l’Eivissa el va refusar de manera espectacular el porter internacional de l’Inter. Tot seguit la va tenir Bacari amb una mitja volta, però el seu xut va anar a fora. Els de Fede Bessone no trobaven el camí de la reacció i Òscar García, amb un xut llunyà, va tornar a provocar la bona actuació de José Antonio. Tant va perdonar l’equip dirigit per Fernando Ochoaizpur que l’Inter Escaldes ho va saber aprofitar. Al minut 16, una jugada de Jordi Betriu per l’esquerra la va fer bona Genís Soldevila, que va saber aprofitar un greu error defensiu de Valentín Rizzo. Amb l’1 a 0, els escaldencs van autoalimentar la seva confiança.
L’Inter va començar a dominar una UE Sant Julià afectada. Al minut 24, Joel Paredes va rebre una passada llarga de Jordi Betriu i l’exdavanter de la UE Santa Coloma, tot sol, no va saber superar l’u contra u al porter argentí Nico Temperini. Al minut 36, Jordi Betriu també va provar Temperini amb un xut llunyà que l’argentí va aturar en dos temps. Els lauredians van tornar a agafar el to al partit abans d’arribar al descans i primer Òscar García ho va provar, tot i així, José Antonio continuava inspirat. Al límit de marxar cap als vestidors, Víctor Maffeo (germà de Pablo Maffeo, lateral dret del Mallorca) va enviar un xut amb rosca per sobre del travesser.
La segona part va començar amb una ocasió ben clara del migcampista de la UE Sant Julià, Makoubé, que va rematar de cap a la sortida d’un córner i José Antonio va refusar a boca de canó. Tot seguit hi va haver una sèrie de rebots i Izan Checa va enviar un remat al travesser. A la jugada següent i a l’altre costat del terreny de joc, Joel Paredes no va rematar gens bé una centrada d’Ahmed Belhadji i Tamperini va aturar sense problemes.
Al minut 67 va arribar el 2 a 0 i va ser amb una nova jugada individual de Jordi Betriu per la dreta que va acabar amb una centrada mil·limètrica que va rematar de primeres al segon pal, Gerard Hulk Artigas. L’exdavanter de l’AE Prat no va celebrar el seu gol. El partit no estava sentenciat i la UE Sant Julià va escurçar diferències al minut 80 amb un gol de l’espigat defensa central Marcel Sgrò. El jugador català va rematar a l’àrea petita després d’una bona aturada de José Antonio amb un potent xut de Valentín Rizzo. Dos minuts després, Makoubé va provar amb un xut ras que va aturar el porter internacional. L’Inter va poder sentenciar, però Hulk Artigas va fallar dues ocasions clares de gol i Adrià Gallego tampoc va superar Nico Temperini. L’Inter Escaldes es va fer amb el primer títol i comença la nova carrera com a tècnic de Fede Bessone amb una nova Supercopa.

Juanma Miranda, de l’Atlètic, lesió greu de genoll

El partit amistós entre l’Atlètic Escaldes i la UE Santa Coloma va deixar una lesió greu. El nou projecte del club escaldenc, que compta amb molts jugadors provinents de l’FC Santa Coloma, va perdre dissabte per lesió greu el defensa central: Juanma Miranda. El jugador, de 27 anys, estarà aproximadament 10 mesos allunyat dels terrenys de joc després de trencar-se el lligament intern del genoll dret. El defensa central va arribar al país per jugar a l’FC Santa Coloma procedent de la UE Sant Andreu. Abans havia jugat al Masnou o a la Grament o també la Damm. Per tant, els de Bori Moreno començaran la lliga amb una baixa sensible a la defensa. El partit va acabar amb triomf escaldenc per 4 a 1 contra els de Juan Velasco.

INTER CLUB ESCALDES: José Antonio, Adrià Gallego, Pau Bosch, Iván De Nova, Txus Rubio (Emili García, 49'), Sergio Moreno (Jordi Rubio, 59'), Gomis, Ahmed Belhadji, Jordi Betriu ('Junior', 81'), Genís Soldevila (Ilde Lima, 81') i Joel Paredes (Gerard 'Hulk' Artigas, 59').

UE SANT JULIÀ: Nico Temperini, Víctor Maffeo, Ion Echaide (Álvaro Correa, 73'), Marcel Sgrò, Valentín Rizzo, Makoubé, Iosu Villar, Òscar García, Emiliano Franco, Izan Checa (Max Morell, 59') i 'Bacari' (Álex Puertas, 64').

ÀRBITRE: Joan Guiu. Grogues a Joel Paredes, Gomis, Gerard 'Hulk' Artigas i Ilde Lima –Inter Club Escaldes– i Òscar García i Víctor Maffeo –UE Sant Julià–.

GOLS: 1-0 Genís Soldevila (17') –descans–; 2-0 Gerard 'Hulk' Artigas (67') i 2-1 Marcel Sgrò (80').

LLOC: Estadi Nacional. 200 espectadors.