Vicky Jiménez va abraçar el seu pare i també entrenador, Joan Jiménez.
Vicky Jiménez, amb el seu primer títol en el circuit professional després d’imposar-se a la final a l’hongaresa Panna Udvardy a l’Aparecida de Goiânia de Brasil. Foto: Luiz Candido / LuzPress

Ja té el primer

Arriba el primer i amb només 16 anys. Vicky Jiménez va estrenar el palmarès al circuit gran en imposar-se a la final de l’Aparecida de Goiânia de Brasil a la tennista hongares Panna Udvardy per 3 a 6 i 5 a 7. L’andorrana, que disputava la seva segona final del circuit professional, va desfer-se de la jugadora nascuda fa 23 anys a Kaposvár (Hongria) i que ocupa el 116è lloc WTA (acumulava quatre tornejos guanyats W25 en terra batuda). “Estic molt contenta de guanyar el meu primer títol com a professional. A principis d’any m’havia posat aquest objectiu i he trigat una mica més del que pensava”, va reconèixer Vicky Jiménez, que tindrà un rècord ben especial i també es va poder treure l’espina de la primera final del circuit professional que va perdre a Maspalomas (Gran Canària) en caure derrotada contra l’holandesa Arantxa Rus.
“El primer títol sempre és especial i ho gaudiré. Tindré un dia de descans i demà ja començaré, novament, a jugar en un torneig a Uruguai. Tinc moltes ganes de seguir endavant”, va sentenciar Vicky Jiménez, que pujarà llocs al rànquing després de no perdre cap set a l’Aparecida de Goiânia i es va endur un premi de 25.000 dòlars. Actualment ocupa el 378è lloc i podria arribar al Top 300. El Montevideo Open serà la seva propera cita en el circuit gran.
Per arribar a la final de l’Aparecida de Goiânia, Vicky Jiménez va eliminar la seva companya de dobles a Brasil, la mexicana Ana Sofía Sánchez, per 3 a 6 i 1 a 6. Mentrestant, l’hongaresa Panna Udvardy es va imposar a la brasilera Laura Pigossi per 6 a 3 i 7 a 6. En dobles, Vicky Jiménez i Ana Sofía Sánchez van arribar a les semifinals i van caure derrotades contra l’holandesa Merel Hoedt i l’alemanya Luisa Meyer auf der Heide per 6 a 1 i 6 a 4.
Vicky Jiménez va rebre ahir la felicitació a través del Twitter de la tennista catalana Paula Badosa, la número 10 WTA i que es troba a Mèxic disputant les Finals WTA. “Enhorabona Vicky! Segueix així”.
Joan Jiménez, el pare i també entrenador de Vicky Jiménez, va analitzar d’aquesta manera el partit de la final contra Panna Udvardy. “Ha estat un partit difícil. Hem començat molt bé i els nervis han arribat al segon set. Això sí, hem estat com tota la setmana amb un nivell de tennis altíssim. Vicky ha fet un salt qualitatiu molt important en aquest final d’any. Els resultats estan sortint”, va indicar Joan Jiménez, que va lloar el bon tennis que està oferint Vicky. “Està espectacular. Les ganes de guanyar el primer títol ens han fet una mala passada al segon set ja que anaven 4 a 0. Hem tingut una mica de dubtes, però hem tret el partit i crec que per ella és molt important. S’ha trobat amb aquesta sensació de tancar un partit molt important per ella i amb una jugadora de molt de nivell. Tennísticament hem estat molt superiors”. Ara ja toca pensar en el Montevideo Open. “Ens toca gestionar tot el que ha passat avui i jugar el millor possible i amb tranquil·litat a Uruguai”, va sentenciar Joan Jiménez.
Un nou pas, i com sempre de gegant, de Vicky Jiménez.