Johnny Dee va ser el martell piló del Bueno Arenas Albacete amb 6 de 7 en triples.

Johnny Dee, el martell piló

Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana
Johnny Dee és el martell piló dels rivals. L’escorta nord-americà de Denver va liderar la divuitena victòria del curs i la sisena de consecutiva del BC MoraBanc. Els de Natxo Lezkano, abans de disputar dissabte la final de la Copa Princesa, colideren la LEB or amb el Zunder Palència. El frec a frec entre els dos màxims favorits a l’ascens  continua, ja que els de Pedro Rivero van vèncer ahir per 56 a 67 l’Alimerka Oviedo.
L’ametrelladora, formada a la Universitat de San Diego, va anotar 24 punts amb 6 de 7 en triples i 26 de valoració i va estar ben secundat pel pivot brasiler Felipe dos Anjos, que va anotar 18 punts, va capturar 7 rebots per 23 de valoració. El resultat final va ser de 83 a 70 contra el Bueno Arenas Albacete, un rival que lluita per la permanència, però que ahir va plantar cara a un dels màxims candidats a l’ascens a l’ACB.
Els de David Varela van imposar el seu ritme des de bon inici i amb molta desimboltura en el seu joc va fer un parcial d’inici de 2 a 7. Remu Raitanen, aler pivot finlandès, va ser un malson per als jugadors del BC MoraBanc. Va acabar el partit amb 25 punts, 5 de 7 en triples i 26 de valoració. Els primers 10 minuts van acabar amb Marin Marin i Chris Czerapowicz amb dues faltes i un 17 a 19 a favor d’un rival que tenia molt a guanyar i poc a perdre.
Al segon quart, i quan pitjor pintava per als de Natxo Lezkano, amb un triple de Gerard Blat (24 a 26) va arribar la inspiració de Johnny Dee. Va clavar tres triples seguits i un altre de Mihajlo Andric van deixar el 36 a 28. El parcial final va ser de 24 a 11 i el va tancar Felipe dos Anjos per situar al descans un 41 a 30.
A la represa i amb vent a favor, el BC MoraBanc va agafar les primeres grans distàncies a l’electrònic. Johnny Dee veia la cistella com una piscina i un triple seu va deixar el 54 a 40, és a dir, un +14. El màxim rival va ser Remu Raitanen. Amb els seus triples, el Bueno Arenas Albacete va seguir viu al partit. Si al joc exterior destacava Johnny Dee, a l’interior Felipe dos Anjos imposava la seva llei. Va anotar un 2+1 i va dominar la pintura en tota la seva totalitat. Els de David Varela no tenen cap pivot dominant i, a més a més, van perdre per lesió Iván Aurrecoechea. El de Torrejón de Ardoz va deixar només en aquesta posició Juanjo Santana i el grec Ioannis Dimakopoulos, però aquest, com Raitanen, és més exterior que interior. Al final del tercer quart, 62 a 49 i moment per divertir-se a l’últim quart.
Els de Natxo Lezkano van gaudir i també van aixecar, en algunes ocasions, l’afició dels seus seients. Com per exemple un alley-hoop de Juan Rubio, una esmaixada de dos Anjos i també un 3+1 d’Andric. El menys content estava a la banqueta. Natxo Lezkano necessita més solidesa i així mateix ho va dir a la roda de premsa. “Hem jugat al ritme que ells han volgut, però al segon quart hem defensat millor”, va dir un autocrític Lezkano.

83- BC MORABANC ANDORRA: Rafa Luz (5), Johnny Dee (24), Juan Rubio (6), Nacho Llovet (2) i Dos Anjos (18) –cinc inicial–; Andric (17), Czerapowicz (0), Marin Maric (5), Speight (6), Josep Pérez (0) i Schreiner (0).

70- BUENO ARENAS ALBACETE: Gerard Blat (6), Víctor Moreno (7), Víctor Ruiz (7), Raitanen (25) i Aurrecoechea (2) –cinc inicial–; Jorge Mejías (11), Ousma Sima (0), Juanjo Santana (2), Dimakopoulos (10) i Guerrero (0).

ÀRBITRES: Jacobo Rial Barreiro, Jaime Gómez Luque i Julio Rijo Muñoz. Sense eliminats.

PARCIALS: 17-19, 41-30 –descans–; 62-49 i 83-70.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. 2.650 espectadors.