Kike Saverio, extrem equatorià de l’FC Andorra, va acabar el partit d’Eivissa, lesionat. Foto: FC Andorra

Juguen amb foc

V. D.
Les opcions d’ascens a segona divisió A espanyola s’allunyen. L’FC Andorra juga amb foc després de perdre per 2 a 1 contra un Ibiza-Eivissa ja classificat per al play-off i que ja és campió de grup abans de jugar contra els tricolors. Aquesta derrota acompanyada per la victòria del Gimnàstic Tarragona contra el Vila-real B (1 a 2) deixa els d’Eder Sarabia fora del play-off a dues jornades per al final de la segona fase, on li tocarà rebre diumenge (19.15 hores) el Vila-real i tancarà la competició a El Collao contra l’Alcoià.
L’inici de partit no va ser gens bo per a l’FC Andorra. Molt de toc, escassa profunditat i poc ritme. Totalment adormits. Al minut 14 va arribar la primera oportunitat de gol de l’Ibiza-Eivissa i el primer gol. L’asturià  Antonio David Álvarez, més conegut com a Davo, va fer una passada a l’espai cap a Sergio Castel i el davanter madrileny cedit per l’Atlètic de Madrid va entregar cap a Davo, que va superar amb un toc suau i ras el porter Nico Ratti. Abans d’arribar al descans, l’FC Andorra va despertar i ho va fer amb una acció de David Martín, que va fer la passada de la mort cap a Kike Saverio, però l’equatorià no va poder rematar, ja que Morillas va refusar evitant el xut de l’ex del Barça B. Tot seguit, Javi Lara va poder marcar el 2 a 0, tot i així, Nico Ratti va aturar el seu xut al primer pal.
A la represa va canviar totalment el decorat del partit i només començar Rubén Bover va empatar amb un xut creuat després de rebre una assistència de taló de Martí Riverola, que a la vegada havia rebut una passada de Carlos Martínez.
L’FC Andorra va agafar protagonisme en tots els sentits i al minut 57 un greu error del porter Kellyan no el va saber aprofitar Martí Riverola, que a porteria buida va enviar per sobre del travesser. Qui perdona ho acaba pagant. Aquesta és la màxima del futbol i a la jugada següent, Davod va fer el segon en recollir el refús del pal després d’un xut de Sergio Castel.
Amb el 2 a 1, Eder Sarabia va fer un doble canvi atrevit donant entrada a dos davanters (Víctor Casadesús i Rubén Enri) per un defensa (Miguel Loureiro) i un migcampista (Marc Agaudo). Això sí, qui va tenir dues ocasions per sentenciar el partit va ser l’Ibiza-Eivissa, que està entrenat per l’exsegon d’Unai Emery, Juan Carlos Carcedo. Al minut 82, Ángel Rodado va marxar de Nico Ratti amb una bonica trepitjada, però en l’últim instant Ratti va treure una mà miraculosa i va salvar el 3 a 1. Després, el mateix Rodado, tot sol, enviava per sobre del travesser el seu xut totalment lliure de marca. L’ensurt del partit va arribar amb un xoc frontal entre Rubén Enri i Hector Hevel. El segon va marxar a la banqueta amb un collarí al coll. Amb set minuts d’afegitó, l’FC Andorra no va tenir cap oportunitat clara de gol i es va quedar en quarta posició amb 38 punts i 1,58 de coeficient. Per davant i amb posicions de play-off es troba l’Ibiza-Eivissa ja classificat, el Barça B que està a dos punts de tancar la seva classificació i el Gimnàstic Tarragona amb 40 punts i 1,67 de coeficient. “A vegades es guanya per jerarquia, per convenciment, i això mateix ho han tingut ells. Hi ha hagut moments en els quals ens hem precipitat i crec que hem perdut una oportunitat molt bona per guanyar o empatar aquí”, va assegurar el tècnic basc de l’FC Andorra, Eder Sarabia. Diumenge, 19.15 hores, contra el Vila-real B.

FITXA TÈCNICA

UD IBIZA-EIVISSA: Kellyan, Kike López, Goldar, Rubén (Pardo, 17'), Morillas, Manu Molina, Ekain, Javi Lara (Javi Pérez, 61'), 'Davo' (Sergio Cirio, 69'), Sergio Castel (Ángel Rodado, 61') i Javi Vázquez (Josh Pérez, 61').

FC ANDORRA: Nico Ratti, Miguel Loureiro (Víctor Casadesús, 75'), Adrià Vilanova, Álex Pastor, Martí Vilà, Marc Aguado (Rubén Enri, 75'), Martí Riverola, Rubén Bover, David Martín (Hector Hevel, 66'), Kike Saverio (Pau Martínez, 56') i Carlos Martínez.

ÀRBITRE: Manuel Ángel Pérez Fernández (Madrid). Grogues a Pardo, Ángel Rodado i Ekain –UD Ibiza-Eivissa– i al tècnic Eder Sarabia, Martí Vilà i Martí Riverola –FC Andorra–.

GOLS: 1-0 'Davo' (14') –descans–; 1-1 Rubén Bover (46') i 2-1 'Davo' (60').

LLOC: Estadi Can Misses d'Eivissa amb 1.000 espectadors.