La Lliga ACB té sobre la taula moltes opcions per tornar amb la competició domèstica. Segons Mundo Deportivo, l'opció que més agrada és la disputar el final de curs per concentració de tots els equips a les Illes Canàries, la comunitat autònoma espanyola amb menor incidència de la pandèmia del coronavirus amb menys de 2.000 persones contagiades i 4,28 morts per cada 100.000 habitants. El diari esportiu català també parla que els ingressos de les entrades els clubs els donen com a perduts ja que els partits es disputarien, en cas de tornar la Lliga, a porta tancada. Això sí, es salvaria el contracte televisiu amb Movistar que té la intenció de retransmetre tots els partits. 

 

La idea es reunir a tots els equips a Canàries i encara està per veure si es jugarà en una sola seu o en més d'una. Sobre la taula estan els pavellons de La Laguna (on juga l'Iberostar Tenerife) o Las Palmas (on competeix l'Herbalife Gran Canària). Així com també el de La Palma (ex club de Leb Or). A Tenerife es podria utilitzar el pavelló Santiago Martín de la Laguna o el pavelló Quico Cabrera de Santa Cruz, els mateixos que es van utilitzar durant el Mundial femení del 2018. Aquest últim no compleix amb la normativa de públic de l'ACB (el seu aforament és de 3.500 localitats), però és irrellevant ja que els partits es jugarien a porta tancada. Els equips, que es repartiran en diferents hotels, hauran de sotmetre's prèviament a tests per garantir l'absència de contagis abans de desplaçar-se a Canàries on tornarien a sotmetre's a proves amb certa regularitat. Les mesures d'higiene i llunyania social s'extremarien durant tot el procés necessari per acabar la temporada.

 

L'ACB continua valorant diferents formats per acabar la competició domèstica. El que més agrada és un play-off amb els 16 equips millor classificats en el moment d'ajornar-se la competició. Això deixaria fora al Montakit Fuenlabrada i el Movistar Estudiantes, tot i que aquests dos equips també rebrien una part dels drets televisius i, probablement, obtindrien també la garantia que no baixaran de categoria. Un dels obstacles a assegurar si s'aplica aquesta opció és aconseguir que tots els equips disputin un mínim de partits, per tant, una opció seria jugar el play-off de vuitens de final al millor de cinc o set partits. 

Durant les primeres dues o tres setmanes, està encara per veure si en Canàries o en altres de les seves ciutats, els equips es dedicarien a entrenar i recuperar la forma perduda. Després, cada equip jugarà tres partits a la setmana que es completaran els play-off i es proclami un campió. El procés complert, en principi, durarà més de dos mesos i no es descarta allargar la temporada fins a mitjans de juliol si l'actual crisi sanitària es retarda el retorn de la temporada més enllà de principis de maig.

 

La decisió està en mans de l'Assemblea telemàtica de clubs i la patronal que es celebrarà el proper dilluns 20 d'abril. Tornar a posposar la situació és una possibilitat, però deixaria a l'ACB sense marge temporal per desenvolupar una alternativa de l'entitat suficient per complir les expectatives del seu operador televisiu, Movistar. Acabar la temporada continua sent la prioritat i no només per reduir l'impacte econòmic sobre l'ACB i clubs de l'actual crisi sanitària sinó també per evitar les lluites que es podrien derivar del tancament en fals de la present temporada, tant a nivell d'una possible atribució del títol com de l'adjudicació de les places per a competicions europees o dels descensos.