L’atleta catalana de trail Núria Picas debutarà aquest diumenge a la Purito Andorra de cicloturisme, cita que batrà rècords en aquesta quarta edició aplegant 2.700 participants i que comptarà com a convidat amb l’exciclista Carlos Sastre.
La corredora de curses de muntanya participarà a la segona distància de la prova, la de 80 quilòmetres, i vindrà molt rodada ja que la setmana passada va fer amb bicicleta el recorregut de la Sella Ronda a les Dolomites italianes.
Com és habitual, la Purito Andorra, que a part del de 80 quilòmetres ofereix també el recorregut de 145 quilòmetres que va conformar l’etapa reina de la Vuelta el 2015 i un tercer circuit de 28 quilòmetres, començarà a Sant Julià de Lòria i finalitzarà als Cortals d’Encamp.
Al marge de Picas i Sastre, tampoc no faltaran a la cita Toni Bou, Carlos Checa, Joseba Beloki, Ángel Vicioso, Ángel Edo, Josep Jufré, José Antonio Hermida i Gerard Morales.
Abans de la cursa dels grans, però, dissabte tindrà lloc a Encamp la segona edició de la Purito Kids, que aplegarà gairebé 150 infants d’entre 5 i 14 anys. La cita arrencarà cinc minuts abans de les deu del matí amb la tallada de cinta per part de les autoritats comunals i de Joaquim Purito Rodríguez. A les deu sortiran els infantils, que hauran de fer 15 voltes al recorregut. Mitja hora més tard ho faran els prebenjamins (2 voltes) i posteriorment els benjamins (4 voltes), els principiants (8) i els alevins, tant no federats (8 voltes) com federats (10 voltes).