La cursa AnyósPark bufa 10 espelmes

10 anys corrent junts. Aquest és el lema de la samarreta d’enguany de la Cursa AnyósPark-BancSabadell d’Andorra i el crit de guerra abans de començar la prova de 10 quilòmetres i 4 quilòmetres va ser aquest amb la pregunta de “Qui vol córrer?” i la resposta de: “Jo vull córrer!”. En total, 516 inscrits i tota una festa amenitzada per un grup  de timbalers a la plaça de Les Fontetes de la Massana. Hi havia de tot. Atletes professionals, esportistes d’elit (Javier Saviola o Cyril Despres), bloguers  com la Laura López, més coneguda com Lady Finisher, atletes més amateurs, futurs corredors i pares o mares amb els seus fills còmodes en un cotxet. Tots amb un únic objectiu: córrer per compartir una mateixa passió.
Després del tall de la cinta realitzat pel pilot resident de MotoGP, Àlex Rins, els primers a arribar van ser els de la prova de 4 quilòmetres. El primer classificat en categoria masculina va ser Gerard Rogé, amb 14’08”, seguit per Jordan Lecoq i Pol Castillo. En noies, victòria per a Laia Martín. I el primer cotxet a creuar la meta va ser el de Sergi Medina i les seves dues filles.
En la prova de 10 quilòmetres i després d’un any d’absència, victòria per a l’incombustible Marcos Sanza, amb un temps de  32’19”. “Una prova dura perquè hi ha molta pujada. No era qüestió d’apretar massa i m’he anat controlant”, va dir Sanza. El segon va ser l’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya, l’andorrà Nahuel Carabaña, i el tercer, Jordi Missé. En noies, victòria d’Anna Artal, amb 42’49”. “El circuit és molt tècnic perquè és tot pujada i després baixada. Estic molt i molt contenta i els voluntaris excel·lent”, va dir l’atleta dels Amics de l’Atletisme. La cursa ha mantingut el caràcter solidari amb una recollida d’aliments per a Càritas. A més, la recaptació de la venda de dorsals de la cursa infantil va adreçada íntegrament a la Creu Roja. 10 anys d’atletisme i solidaritat.