L’aler pivot Bandja Sy, que continua sense recuperar la regularitat del curs passat, esmaixa la cistella contra l’Obradoiro.Foto: Facundo Santana

La defensa... el millor atac

La defensa és el millor atac. Ibon Navarro ho té clar i els jugadors comencen a comprendre la importància d’estar bé en aquesta faceta del joc per després fluir en atac. El BC MoraBanc es postula per al vuitè lloc en superar per 90 a 71 el Monbus Obradoiro (en un partit recuperat de la jornada 17, que es va haver de posposar pel brot de coronavirus a la plantilla dels de Moncho Fernández. El bon partit de David Jelínek en els dos primers quarts, amb 15 punts, i també un altre matx per enlluernar d’Oriol Paulí, amb 14 punts, 5 rebots i 16 de valoració va portar la novena victòria de la temporada. Ara toca descans per la Copa del Rei que disputaran els vuit primers de la primera volta (no hi haurà el BC MoraBanc) i també aturada per les Finestres FIBA, amb tres internacionals que marxen amb les seves seleccions: Sergi García i Oriol Paulí amb Espanya i Malik Dime, que ahir no va estar convocat, amb Senegal.
No és cap secret. La defensa és la millor arma del BC MoraBanc Andorra i millor treballar els partits per aquesta faceta que no pas per l’ofensiva, on el talent de moment fa figa. La posada en escena va tenir el guió desitjat per als de Navarro. Una defensa al límit. Una teranyina on es van enganxar una vegada i rere l’altra els jugadors del Monbus Obradoiro. La defensa i l’encert, sempre intermitent de David Jelínek, amb 7 punts consecutius, van liderar un parcial de 14 a 4 els primers cinc minuts de partit. Moncho Fernández, més conegut com a l’Alquimista de les banquetes, va moure la banqueta i amb l’entrada de Birutis, Robertson i Cohen, va despertar i amb un parcial de 0 a 6 va situar el 14 a 10. Un tir lliure de Senglin i un triple de Gielo van provocar la reacció andorrana i un triple de Cohen va tancar un primer quart amb més encerts defensius que ofensius. El punt negatiu: les faltes de Hannah els quatre primers minuts de partit.
El segon quart, sort va tenir que no hi havia públic a les graderies. No van trobar a faltar res. Deu jugadors poc encertats en atac i només David Jelínek que veia l’anella com una piscina. El BC MoraBanc va anotar els dos primers punts del partit quan havien passat quatre minuts amb dos punts de Nacho Llovet. Pitjor ho va tenir el Monbus Obradoiro, que va anotar 1 punt quan s’havien jugat sis minuts i els dos primers punts en joc van arribar a tres per al final amb dos punts d’Enoch. El parcial de 10 a 3, quasi sense voler, va situar la màxima diferència fins llavors, amb el 28 a 16 i 15 punts dels 28 de l’equip de Jelínek amb 3 de 3 en tirs de 2 i 3 de 6 en triples per 19 de valoració. Els de Navarro van arribar a guanyar de +14 (33 a 19) al +9, amb un parcial de 0 a 5 dels gallecs, per el 33 a 24.
A la represa, el Monbus Obradoiro va seguir atrapat a la teranyina andorrana i encaparrat en atac, i això que va començar amb un triple de l’incombustible Albert Oliver. El parcial dels de Navarro va ser de 10 a 0 amb sis punts consecutius de Senglin per situar el 43 a 27. Del +15 (45 a 30) per als de Navarro es va passar al +9, amb un parcial de 2 a 10, que va situar l’Obradoiro novament dins del partit. La direcció d’Oliver va ser cabdal per als gallecs. El MoraBanc va tornar a serrar les dents en defensa i amb un inspirat Sergi García, que va anotar dos triples seguits, va fer un parcial d’11 a 3 pel 57 a 42 i, de nou, un +15 a final del tercer quart.
A l’últim quart, els dos equips van estar més lliures en atac, però el MoraBanc va ser l’equip que més es va divertir sobre la pista amb jugades espectaculars per tornar a assaborir un millor bàsquet. El play-off és el repte.

Navarro: “Hem fet una defensa de primer nivell”

Més que satisfet. El tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, no va escatimar elogis per als seus jugadors. “La defensa de l’equip ha estat de primer nivell. Totes les coses que hem fet durant el partit em deixen molt satisfet. El bon to defensiu ens ha donat confiança en atac. Per la defensa hem començat a fer el nostre bàsquet”, va celebrar Navarro, que també va lloar el primer quart de David Jelínek. “Ha estat important començar bé en atac amb un Jelínek molt inspirat. Després hem estat molt sòlids al darrere i potser hem patit una mica amb la pressió del Monbus Obradoiro”.
L’equip agafa només un dia de festa i demà torna a entrenar. “Ho sento pels nois, però només els dono festa avui i demà ja entrenem. Hem d’afrontar un calendari dur després de la Copa del Rei que no jugarem i les Finestres FIBA. Afrontarem partits de gran nivell i també aspirarem a classificar-nos per als quarts de final de l’EuroCup, que seria molt maco per al club i també per als nostres aficionats”, va dir.El pròxim partit, el 28 de febrer contra el València Basket.

BC MORABANC: Hannah (6), Jelínek (15), Oriol Paulí (14), Bandja Sy (4) i 'Tunde' (10) –cinc inicial–; Sergi García (11), Nacho Llovet (2), Gielo (9), Parakhouski (5), Senglin (10), Guille Colom (0) i 'Tyson' Pérez (4).

MONBUS OBRADOIRO: Pepe Pozas (3), Beliauskas (6), Czerapowicz (11), Álex Suárez (2) i Enoch (7) –cinc inicial–; Koniaris (0), Robertson (7), Birutis (1), Cohen (14), Daum (13), Álvaro Muñoz (0) i Albert Oliver (4).

ÀRBITRES: Daniel Hierrezuelo, Sergio Manuel i Esperanza Mendoza. Sense eliminats.

PARCIALS: 18-13, 33-24 –descans–; 57-42 i 90-71.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic.