Quan el talent ofensiu falla més del compte... la defensa és la millor solució. El BC MoraBanc, que va tornar a jugar amb públic a les graderies, va trencar una ratxa negativa de quatre derrotes consecutives en imposar-se per 60 a 71 al Telenet Giants Antwerp. Els d’Ibon Navarro assoleixen la primera victòria a l’EuroCup i la segona a nivell oficial entre la competició domèstica i l’europea. El triomf es va gestar en els dos últims quarts i amb dos parcials escandalosos de 7 a 17 i 6 a 17. La defensa va ser la solució a tots els mals, i també la inspiració i el lideratge ofensiu de l’escorta nord-americà Jeremy Senglin (21 punts i 24 de valoració).
Els dos primers quarts van deixar molt per desitjar. Aquest no era el camí, i ho saben. Navarro va agitar un xic la coctelera en el cinc inicial i va donar la titularitat a Sergi García, deixant com a últim canvi Clevin Hannah. L’inici del partit va convidar a l’optimisme, més per l’encert que pel joc. Tyson Pérez va anotar dos triples, un Oriol Paulí i un altre Senglin. El parcial va ser de 9 a 14. El joc no acompanyava a l’encert, i quan el Telenet Giants Antwerp va despertar els belgues van empatar primer a 17 amb l’encert interior d’Ibrahima Faye i la inspiració exterior de David Dudzinski. Quan els de Christophe Beghin, un ex-jugador belga, es van posar per davant van començar a incrementar l’avantatge a l’electrònic amb un bàsquet sòlid i molt d’encert. El primer quart va acabar amb un 26 a 22 i amb quatre punts consecutius de Vrenz Bleijenbergh.
Al segon acte, el BC MoraBanc no va existir en atac. Massa individualisme per part d’alguns jugadors, errors no forçats i sobretot manca de confiança per encaixar un parcial de 9 a 2 i deixar el marcador en un 35 a 24. La primera cistella en joc, sense comptar dos tirs lliures anotats per Tyson Pérez als cinc minuts de partit, va arribar amb un triple de Senglin quan s’havien jugat sis minuts del segon quart. El Telenet Giants Antwerp va arribar a guanyar de 16 punts amb dos triples consecutius d’Steph Branch pel 47 a 31. Dos triples seguits abans d’arribar al descans de Clevin Hannah van deixar el 47 a 37 final.
La millora va arribar inesperadament després dels dos primers quarts, a la represa. Els d’Ibon Navarro, com es diu vulgarment, van baixar el cul i van defensar de manera asfixiant els jugadors del Telenet Giants Antwerp. En el tercer quart no van aconseguir posar-se per davant en l’electrònic, però amb un parcial de 2 a 12 van empatar el partit a 49. Un parcial de 5 a 0 dels belgues amb dos punts de Bleijenbergh i un triple d’Speedy Smith van deixar el 54 a 49, però el tercer acte va finalitzar amb un triple de Tyson Pérez –com ha millorat el dominicà– i dos tirs lliures convertits per Malik Dime per el 54 iguals.
A l’últim quart, la defensa andorrana va continuar sent la clau. De fet, el Telenet Giants Antwerp va anotar la primera cistella d’aquest quart a 2’33 segons per al final amb un tir lliure de Kesteloot. Els d’Ibon Navarro, liderats en atac per Senglin, van clavar un parcial d’1 a 15 amb una esmaixada espectacular de Tunde Olumuyiwa. Finalment, dos punts d’Steph Branch i un triple d’Speedy Smith van maquillar el marcador final. La moralina està clara: on no arriba l’encert ofensiu ho farà la defensa. Benvinguda sigui.

TELENET GIANTS ANTWERP: 'Steph' Branch (10), 'Speedy' Smith (10), Dudzinski (14), Kesteloot (5) i Faye (9) -cinc inicial-; Bleijenbergh (12), Donkor (0), Jenkins (0), Van den Eynde (0) i Rogiers (0).

BC MORABANC ANDORRA: Sergi García (0), Senglin (21), Oriol Paulí (5), 'Tyson' Pérez (13) i 'Tunde' (7) -cinc inicial-; Nacho Llovet (0), Dime (4), Jelínek (2), Kloof (7) i Hannah (12).

PARCIALS: 26-22, 47-37 -descans-; 54-54 i 60-71.

ÀRBITRES: Olegs Latisevs, Sinan Isguder i Gentian Cici. Sense eliminats.

LLOC: Lotto Arena d'Amberes. 1.700 espectadors.