L’aler català del BC MoraBanc, Oriol Paulí, va ser el màxim anotador del partit contra el Coosur Reial Betis amb 15 punts. Foto: Facundo Santana

La defensa no és ciència-ficció

Segell Ibon Navarro. Defensa. Innegociable. El projecte d’aquest curs del BC MoraBanc es va dissenyar amb més físic i una vegada encaixat tot plegat s’ha assolit l’objectiu. El partit no serà una festa ofensiva, però sí que ho serà en l’apartat ofensiu. Contra el Coosur Reial Betis es va viure un exemple més de partit marcat per les bones defenses i per molts atacs farcits d’errors no forçats. Els de Navarro van sumar ahir la quarta victòria consecutiva postbrot de la Covid-19 en vèncer per 72 a 55 els de Joan Plaza, que s’estrenava, en una segona etapa, a la banqueta dels sevillans. El BC MoraBanc, amb tres partits menys, ja es troben vuitens en posicions per disputar la pròxima Copa del Rei.
El partit va ser l’esperat. Un BC MoraBanc endollat i un Coosur Reial Betis amb l’ADN Joan Plaza, més físic i domini en el rebot ofensiu. Abans de començar s’anunciava la baixa de Tyson Pérez per lesió. De Moussa Diagne ben poques notícies hi ha, però continua mirant des de la banda en els partits del Poliesportiu, i des de la televisió de casa els partits de fora. El parcial inicial va ser de 10 a 2, amb cinc punts consecutius de Senglin. Els de Joan Plaza van despertar, després d’un temps mort del tècnic català, amb els punts de James Feldeine per situar el 10 a 9. El primer quart va acabar amb una entrada a cistella sobre la botzina d’Oriol Paulí per deixar el 16 a 14. L’aler català s’està trobant amb la seva millor versió. És el que té quan a un li donen confiança i hi sap respondre.
El Coosur Reial Betis va col·locar-se per primera vegada per davant en el marcador a l’inici del segon quart (18 a 19) amb una cistella de l’ex-AS Mònaco, Billy Ouattara. On més patia el BC MoraBanc va ser a la pintura. Malik Dime només feia que faltes en les estones que estava a pista, i només Tunde Olumuyiwa mantenia el to. Mentrestant, Ndoye feia estralls. Sigui com sigui, el Coosur Reial Betis va justet de talent. Un parcial d’11 a 2 va tancar el segon quart amb el 36 a 28, amb dos equips veien l’anella més petita que gran.
A la represa, es va veure la millor versió que es pot veure del BC MoraBanc. Defensa al límit i, a més a més, divertint-se en atac fins a arribar a guanyar per 20 punts de diferència (55 a 35). El parcial va arribar a ser de 14 a 3 i el líder ofensiu va ser Oriol Paulí, amb 14 punts i 14 de valoració. Un parcial de 0 a 7, cap al final del tercer quart va situar el Coosur Reial Betis a 13 punts (55 a 42).
La relaxació va passar un xic de factura al BC MoraBanc i els de Plaza van arribar a posar-se a 10 punts a sis minuts per al final (58 a 48). Els de Navarro van tornar a agafar les regnes defensives i el Coosur Reial Betis es van anar quedant sense benzina a mesura que passaven els minuts. No hi va haver ensurt i el BC MoraBanc va sentenciar. El millor de tot és que Navarro va poder fer una mica de rotacions perquè dimecres, divendres i diumenge hi ha partits. I tot amb la incògnita de Moussa Diagne i dels resultats de les proves que es realitzarà Tyson Pérez, que té una nova lesió al turmell. Ara ja toca pensar en Lokomotiv Kuban Krasnodar, Casademont Saragossa i Acunsa GBC. I el carrusel de partits no és ciència-ficció...

Ibon Navarro: “Parlar de la Copa ara per ara és ciència-ficció”

Ibon Navarro no vol sentir a parlar del futur. Només compta el present, i ja en té prou, perquè només hi ha partits i més partits. A la pregunta de la Copa, el tècnic va respondre d’aquesta manera tan  concloent i irònica. “Parlar de la Copa  ara per ara és ciència-ficció. Tenim un partit dimecres, un altre divendres i dissabte agafem l’autobús per anar a Sant Sebastià i jugar diumenge contra l’Acunsa GBC. Aquesta setmana és una bogeria. Ho hem de fer bo nosaltres, però no és bo per a l’equip tot plegat”, va assegurar Navarro, que va valorar així el partit: “hem jugat amb molta solidesa defensiva i molta energia. Hem jugat sense Tyson i l’equip ha fet un pas endavant per donar a l’equip la intensitat, l’energia i el rebot que tenim quan hi ha Tyson”. Navarro va confessar que la defensa va ser clau per al triomf, “una de les paraules que teníem apuntades a la pissarra era força. Això a vegades ho trobem a faltar sense Moussa ni Tyson. El Betis té un equip físic i destaca en el rebot ofensiu, que és una de les fortaleses dels equips dirigits per Joan Plaza”, va sentenciar.

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (5), Senglin (12), Palsson (5), Bandja Sy (9) i Dime (2) –cinc inicial–; 'Tunde' (6), Jelínek (5), Gielo (5), Sergi García (4), Oriol Paulí (15), Nacho Llovet (4) i Guille Colom (0).

COOSUR REIAL BETIS: TJ Campbell (3), Feldeine (7), Magassa (0), 'Nick' Kay (6) i Ndoye (11) –cinc inicial–; Niang (0), 'Billy' Ouattara (11), Enechionyia (8), Mike Torres (4), Borg (2) i Spires (3).

ÀRBITRES: Carlos Peruga, Paco Araña i Joaquín García. Sin eliminados.

PARCIALS: 16-14, 36-28 –descans–; 55-42 i 72-55.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic.