El base del BC MoraBanc, Clevin Hannah, va liderar la segona victòria del BC MoraBanc al Top-16 de l’EuroCup. Foto: Herbalife Gran Canària

La llei de Hannah

V. D.
Per la llei de Hannah. El base nord-americà del BC MoraBanc, internacional amb Senegal és el jugador franquícia dels d’Ibon Navarro, Moussa Diagne, amb una hèrnia discal, no està ni tampoc se l’espera a curt termini. El director de joc de Rochester és pur talent, d’aquella mena de jugadors tocats per una vareta. Líder i de carrer. D’aquells als quals no els crema la pilota a les mans: la vol sempre. Va anotar els vuit últims punts del BC MoraBanc i va ser clau en la segona victòria al Top-16 dels de Navarro, que se situen segons i tenen a tocar els quarts de final de l’EuroCup. La victòria per 63 a 66 a la pista de l’Herbalife Gran Canària acompanyada de la derrota del Mornar Bar contra l’Unics Kazan fan que el BC MoraBanc pugi a la segona posició del grup H. El pròxim partit serà  el 3 de febrer contra els de Porfi Fisac al Poliesportiu d’Andorra. Ahir, Clevin Hannah va acabar amb 16 punts (8 de consecutius al final de l’últim quart), 7 assistències i 19 de valoració.
Els dos primers quarts no seran recordats per la brillantor en el joc. Ni de lluny. Seria faltar a la veritat. L’Herbalife Gran Canària no està per a romanços aquesta temporada, i el MoraBanc es va encomanar quasi sense voler. Els dos equips van oferir uns 20 primers minuts per oblidar. Els jugadors dels dos equips van abusar del bot, de les jugades individuals i cadascú feia la guerra pel seu compte. Mentrestant, els dos entrenadors, Porfi Fisac i Ibon Navarro, s’ho miraven amb incredulitat. Segurament, ells esperaven un altre tipus de partit.
En el primer acte, els de Navarro van fer un parcial de 0 a 7 durant els primers dos minuts de partit, amb cinc punts consecutius d’Oriol Paulí  i dos de Senglin. En defensa va destacar un tap de Dime a AJ Slaughter, que va anotar set punts seguits i va liderar un parcial d’11 a 3 per situar el 18 a 17 al final del primer quart. Els de Fisac van acabar amb 16 rebots per només cinc del BC MoraBanc. També en l’aspecte negatiu, els canaris van fer un 0 de 9 en triples.
L’Herbalife, sense fer un joc bonic per al teleespectador, va situar-se amb un 22 a 18, però a partir de llavors els de Navarro van fer un parcial de 0 a 8 pel 22 a 25. L’aler gironí Oriol Paulí va marxar a la banqueta després de protestar una jugada a l’experimentat àrbitre grec Elias Koromilas. Un gest passerell que va perjudicar el seu equip.
El primer triple de l’Herbalife va arribar abans del descans per part de Javi Beirán després d’un 0 de 15. Una jugada de pissarra del MoraBanc va acabar amb una cistella de Dime per deixar el 32 a 33 al descans. Els de Navarro es podien haver aprofitat d’un Herbalife Gran Canària mancat de confiança.
A la represa la igualtat va ser màxima fins al triple de Paulí (39 a 42). Tot seguit va aparèixer Gielo,  que va clavar quatre triples consecutius per deixar el 47 a 54 al final d’un tercer quart que va acabar amb 15 punts de Gielo amb un 5 de 7 en triples. L’Herbalife, amb un AJ Slaughter massa individualista i anàrquic i un Albicy desconegut en la direcció de joc, va marxar a un últim quart tocant amb les dues mans la tercera derrota al Top-16 en tres partits.
A l’últim quart, els de Navarro, especialment encertats en defensa, van arribar a guanyar d’11 punts (47 a 58), però quedaven encara per set minuts de partit. Els de Fisac van tornar a enganxar-se al partit més per demèrit del MoraBanc que no pas pels seus propis mèrits. El parcial va ser de 13 a 3 (aquests tres punts visitants van ser de Hannah amb un triple) per situar-se a només un punt del MoraBanc (60 a 61) a 2’25” per al final del partit. Hannah va clavar el seu segon triple consecutiu a 1’56” (60 a 64). A 1”20, el líder dels de Navarro va anotar una cistella de 2 (60 a 66). A 1’10”, AJ Slaughter va fer un triple que va posar l’ai al cor als andorrans (63 a 66).
Els últims atacs van ser desastrosos. Primer amb dos errors de Hannah, que era l’únic que la volia, i després amb dos triples consecutius fallats per AJ Slaughter. El millor que li podia passar al partit és que s’acabés, especialment amb triomf andorrà.

Ibon Navarro: “La defensa ha estat molt bona”

Moderadament satisfet. El tècnic del BC MoraBanc va lloar la defensa dels dos equips en un partit en el qual es van imposar les defenses i els errors en els atacs. “Hi ha hagut molta energia defensiva per part dels dos equips. Cap dels dos volíem generar facilitats al rival. Ells s’han agafat al partit pel seu domini en el rebot ofensiu i també han tingut opcions amb tirs que han sortit de la cistella”, va analitzar Navarro, que va destacar el bon partit del base mallorquí Sergi García. “La seva solidesa en els tres primers quarts ha permès que Clevin Hannah arribés fresc al final del partit”. I també va llançar un missatge demanant tranquil·litat tot i haver pujat a la segona posició del grup. “Unics és un equip molt sòlid i està a un triomf de classificar-se. Els últims anys he vist coses molt rares al Top-16 i no descarto l’Herbalife Gran Canària”, va dir.

FITXA TÈCNICA

HERBALIFE GRAN CANÀRIA: AJ Slaughter (23), Tomas Dimsa (6), Javi Beirán (5), John Shurna (4) i Oliver Stevic (6) -cinc inicial-; Costello (9), Albicy (2), Kilpatrick (6), Stan Okoye (2), Burjanadze (0) i Khalifa Diop (0).

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (16), Senglin (5), Oriol Paulí (11), Bandja Sy (0) i Malik Dime (2) -cinc inicial-; 'Tunde' (8), Gielo (15), Parakhouski (0), Sergi García (3), Jelínek (4), Nacho Llovet (0) i Guille Colom (2).

ÀRBITRES: Elias Koromilas, Rain Peerandi i Hugues Thepanier. Sense eliminats.

PARCIALS: 18-17, 32-33 -descans-; 47-54 i 63-66.

LLOC: Gran Canaria Arena. Sense públic.