L’exercici de supervivència plantejat per Albert Panadero, Pana, va servir durant 46 minuts. Grècia, que ja va guanyar a la primera jornada Illes Fèroe, va portar tot el pes del primer temps i també del segon. La selecció va patir la segona derrota del Preeuropeu a la segona jornada en perdre per 0 a 3 contra una Grècia molt superior. I va marxar sense rematar cap xut entre pals.
Les hel·lenes van tenir la pilota durant tot el partit i només es van topar amb l’ordre i la solvència defensiva d’una Andorra que no va voler tenir la pilota ni tampoc va saber què fer en ella. Això sí, defensivament un treball encomiable i poc més. La realitat, encara que sigui dura, no pot ser una altra.
El combinat dirigit per Alexandros Katikaridis va tenir moltíssima paciència i no van perdre els nervis davant del mur de les noies dirigides per Pana. Aquest era el debut a casa del seleccionador després d’arribar per la destitució de José Antonio Martín, Guti. De les gregues es van veure detalls tècnics d’alta qualitat de Sofia Kongouli i també de les incursions de la lateral esquerra, Maria Mitkou. Hi va haver poques ocasions de gol, ja que les andorranes van saber totes les vies d’aigua possibles. Al minut 18, Pouliou prolongava cap a Mitkou i la centrada de la lateral esquerra la va rematar a l’exterior de la xarxa, amb tot per marcar, Sofia Kongouli.
Grècia no va patir massa en defensa. Tere Morató lluitava ben solitària a l’illa deserta que era l’atac de les andorranes. La davantera del Vila-real va poder obrir el marcador al minut 39 amb una falta directa des de la frontal de l’àrea que va anar a fora. No va poder repetir l’espectacular gol a Podgorica.
Als minuts d’afegitó, les d’Alexandros Katikaridis es van avançar. Anastasia Spyridonidou, que va entrar al camp en substitució de Kongouli, va driblar a dins de l’àrea a Paula da Silva i l’andorrana la va tocar lleument evitant un remat clar. Jurgita Mačikunytė, l’àrbitra  lituana, va xiular penal i el va anotar Veatriki Sarri, tot i que Lluna Marcet va encertar la direcció.
A la represa, Grècia va tenir una millor posada en escena. Al minut 48, un error en la sortida de pilota de les de Pana la va aprofitar Pouliou, que va entregar la pilota a Spyridonidou que va estavellar el seu potent xut al pal.
Al minut 54, Neus Rosas va evitar que anés a més el remat de Pouliou a passada d’Spyridonidou. La mateixa jugadora va marcar el 0 a 2 en la jugada següent a la mitja volta i amb un xut creuat.
Tot seguit, doble canvi de Pana amb l’entrada de Maria Ruzafa per Mimi Tizón i Noa Gallinat per Aitana Colobrans. Mentrestant, les hel·lenes van poder sentenciar amb un remat de cap de Moraitou que va sortir per sobre del travesser. I al minut 66 va arribar el 0 a 3 amb una falta lateral per la banda esquerra  treta per Anastasia Gkatsou que Lluna Marcet es va empassar.
Ara ja toca preparar el partit de la tercera jornada, que serà el 31 de maig en la visita a Illes Fèroe, que ahir va perdre per 5 a 1 contra Montenegro. Contra Grècia ja va caure derrotada per 1 a 0.
Les de Pana han de millorar molt a nivell individual, algunes el rendiment, però també tàcticament i tècnicament. La pilota els va cremar i Grècia en va fer prou d’aprofitar les seves oportunitats.

Albert Panadero, ‘Pana’: “Ens queda molt. Tenim deures individuals. El ritme de partit és exigent”

Una mica d’autocrítica sí que hi va haver al final de la roda de premsa d’Albert Panadero, Pana. “Ens queda molt. Tenim deures individuals. El ritme de partit és exigent. Hi ha diferència, però tenim recursos per solucionar aquestes deficiències”.
El nou seleccionador absolut femení va reconèixer que a la selecció li va costar saber què fer amb la pilota. “Ens ha costat. Ens falta pausa i no pas criteri. Això sí, són els següents passos”. Va lloar els primers 45 minuts. “Ens toca fer extensius aquests 45 minuts a 70 o 80 minuts. Seria una bon senyal. Sigui com sigui, estic molt content i orgullós. Hem de continuar. Pas a pas. Ens hem enfrontat a una Grècia molt sòlida i molt contundent en les transicions. A nosaltres ens ha costat molt arribar a porteria”. També va valorar el penal. “Ens ha afectat a nivell emocional en ser al límit del descans”, va observar. Marina Fernández, la capitana, va ser més contundent: “és escandalós”.

FITXA TÈCNICA:

0- Andorra: Luna Marcet, Laia Sin (Lluna Gallego, 83'), Paula Da Silva (Uma de Vertiz, 83'), Neus Rosas, Laia Solé, Marina Fernández, Aitana Colobrans (Noa Gallinat, 56'), Erica Gonçalves, Gemma Lluch (Laura Borja, 75'), 'Mimi' Tizón (Maria Ruzafa, 56') i Tere Morató.

3- Grècia: Giannakouli, Kotsaki, Gkatsou, Maria Palama, Mitkou, Kakambouki (Peiou, 73'), Moraitou, Sarri (Chamalidou, 73'), Kongouli (Sayridoniou, 37'), Pouliou (Vardali (73') i Papadoupoulou (Chalatsogianni, 46').

Gols: 0-1 Sarri, de penal (47') –descans–; 0-2 Spyridoniou (55') i 0-3 Gkatsou (66').

Àrbitre: Jurgita Macikunytè (Lituània). Grogues a Marina Fernández, Paula Da Silva, Aitana Colobrans i Gemma Lluch –Andorra– i Moraitou i Pouliou –Grècia–.

Lloc: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 428 espectadors –segons la FAF–.