Clàudia Brunet fa una entrada a cistella davant l’oposició de Claire Melia. Foto: FIBA.COM

La selecció torna, cinc anys després, amb derrota

V. D.
L’última cita de la selecció absoluta de bàsquet femení va ser a Gibraltar el 2016, i cinc anys després van tornar a competir amb un combinat amb sis debutants: Laura Laurent, Noah Micó, Mireia Magrinyà, Carla Solana, Júlia Márquez i Mariona Palau, i amb tres veteranes com són Pati Meira, Cristina Andrés o Clàudia Brunet. La selecció, dirigida per Jaume Tomàs, va perdre ahir contra Irlanda per 104 a 33 a la seva estrena al Campionat d’Europa C que es disputa a Nicòsia (Xipre).
El parcial de 14 a 0 inicial d’Irlanda va servir per marcar territori. Hi va haver superioritat física i també de joc. Les de Jaume Tomàs van cedir al primer quart per 28 a 12 i al segon, el parcial va ser de 32 a 6 per deixar el 60 a 18 amb una cistella sobre la mateixa botzina de la irlandesa Aina McKenna.
El domini irlandès va ser total, i Andorra només va buscar aprendre sense perdre la cara al partit amb lluita i amb molt de cor. Al tercer quart, 84 a 25. El resultat ho deia tot, i també el que estava passant a la pista contra una Irlanda que no deixava de prémer l’accelerador en cap moment. A l’últim període, les de James Weldon van superar la xifra de 100 punts, a 1’46” per al final. La millor per part de les irlandeses va ser Dayna Finn, amb 14 punts i 7 rebots. Per part andorrana va destacar la debutant Noah Micó, amb 13 punts. “A nivell de bàsquet hi ha molta diferència i també a nivell físic. Aquest és un primer pas per consolidar el projecte i no acabo descontent perquè les noies han treballat molt a la pista. Ens hem adonat que estem molt lluny d’aquest nivell, però només ens ha de servir per créixer aquesta derrota”, va reconèixer el seleccionador i també director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs. Avui, Andorra s’enfrontarà a Malta en el segon partit.