Amine Noua es desfà del marcatge d’Invernizzi i encara la cistella del Limoges CSP, ahir al Poliesportiu d’Andorra.

La tercera és la bona

M.S./ Foto: Facundo Santana

La tercera és la bona. També per al BC MoraBanc Andorra, que ahir va sumar la primera victòria de la pretemporada després d’atropellar el Limoges CSP per 93-80, en un partit que els d’Ibon Navarro van dominar gairebé des de l’inici. Els tricolors, en la seva estrena a la Bombonera i davant 250 aficionats, van oferir la seva millor versió i amb un gran joc coral es van adjudicar la primera edició del Trofeu Andorra la Vella.

I és que el conjunt francès, que disputava el primer partit del nou curs, va anar per davant en l’electrònic únicament als compassos inicials del partit, 0-3 i 2-6, després de convertir dos triples en els seus dos primers atacs. A partir d’aquí, amb dues cistelles de Noua i un 2+1 de Miller-McIntyre, els andorrans van capgirar el marcador i de mica en mica van anar obrint forat. Jelínek, amb un triple, trencava la zona francesa i situava el 17-11 en el marcador, obligant el tècnic Massimo Cancellieri a demanar temps. No obstant això, de res va servir l’aturada. I és que després d’una cistella inicial de Lang i un tir lliure convertit per Bazille, Jelínek, amb dos lliures,  Crawford  i García, després de robar una pilota a mitja pista, ampliaven el marcador fins al 23-14 a minut i mig per al final. Un triple final de Crawford situava el màxim avantatge per als de Navarro fins aleshores, més 12 (26-14), coincidint amb la fi del primer període.

Al segon quart, la tònica no va canviar. Els tricolors continuaven trobant posicions còmodes de tir davant la zona plantejada per Cancellieri,  que va rebre la primera de les dues tècniques que li van fer acabar el partit abans d’hora, i amb tres cistelles consecutives de Paulí, Llovet i Noua van posar el +20 a l’electrònic (40-20) a cinc minuts per al descans. Només Crusol, amb tres triples i que als primers vint minuts va anotar tot el que va tirar, plantava cara pels francesos, molt desencertats en atac, i retallava la diferència al descans fins als 15 punts (46-31).

Per si no ho estava encara prou, el MoraBanc Andorra va acabar de sentenciar el partit al tercer quart, que va finalitzar amb un parcial de 29-17 que ensorrava definitivament qualsevol opció del Limoges CSP de mirar de capgirar l’enfrontament. Els d’Ibon Navarro, que va rotar amb freqüència els seus jugadors davant les absències encara de Morgan i Nakic i de Tunde, que no va jugar per precaució després de rebre un fort cop a l’esquena dijous en el partit contra el Barça, van apretar en defensa, provocant pèrdues i tirs forçats dels francesos, mentrestant en atac van aparèixer Crawford, amb poca presència ofensiva en els dos primers quarts, i Noua, el millor ahir dels tricolors, per estirar l’avantatge fins al 75-48 a falta dels darrers deu minuts.

Amb la feina feta, els jugadors del MoraBanc Andorra van abaixar el ritme al darrer període, i també la intensitat defensiva, i el rival, ja sense el seu tècnic a la banqueta, va trobar tots els espais i posicions de tir que no havia estat capaç de trobar fins aleshores. Blakes, amb la col·laboració de Harper i Paumier, va prendre el relleu de Crusol i a base de triples va retallar l’avantatge i va maquillar una mica el marcador fins al 93-80 definitiu.

Al final del partit, Navarro es mostrava satisfet amb el partit i parlava de “bones sensacions” perquè “hem fet les coses que volíem fer i amb un joc coral, que és el que ens agrada i el que volem fer”, tot i que insistia que el resultat “no és important igual com no ho ha estat en els dos primers partits”. En aquest sentit el tècnic, que va atribuir la baixada del darrer quart al “ritme molt alt del partit” i al fet d’“haver jugat amb deu jugadors”, va recordar que el Limoges tot just porta dues setmanes d’entrenament i que disputava el primer partit.

Per la seva part, Oriol Paulí, que va destacar que l’equip “tenia moltes ganes de jugar aquí amb la nostra gent”, va remarcar la “mentalitat molt bona” amb què va sortir l’equip, i es va mostrar satisfet perquè s’han pogut “veure petites coses del que serà l’equip”.