La UE Engordany cau 1-3 davant el Zeta i diu adeu al somni europeu

M.S. / Foto: Facundo Santana

La UE Engordany es va acomiadar ahir del seu somni de superar tres anys consecutius la ronda preliminar de l’Europa League i accedir a la primera ronda de la segona competició europea després de caure per 1-3 davant l’FK Zeta Goluvac de Montenegro a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila.
Un gol dels montenegrins just abans del descans i un segon als vuit minuts de la represa van deixar sense opcions els escaldencs, que van veure com els jugadors de Dejan Roganovic, que encara tindrien temps per anotar un tercer gol, els superaven tant físicament com tècnicament. Un penal transformat per Sebas Gómez ja en l’afegit del segon temps situava el definitiu 1-3 al marcador.
Els homes de Pepe Mengual van arrencar el matx pressionant a prop de l’àrea dels montenegrins, que tocaven i tocaven en horitzontal esperant el moment idoni per sorprendre els escaldencs amb una passada llarga o amb profunditat. Tot i això, la primera aproximació amb cert perill va ser per a la UE Engordany amb una falta llunyana xutada per Sebas Gómez que va sortir desviada.
Els jugadors de Dejan Roganovic van respondre amb rapidesa i encara no dos minuts després era Vukcevic qui rematava fora, també des de l’exterior de l’àrea. De mica en mica, els montenegrins es van anar fent amb el domini del partit i miraven de culminar les llargues possessions amb rematades a la porteria defensada per Jesús Coca. Ceklic, al minut 10, i Lambulic en dues ocasions, al 13 i al 16, no van trobar els tres pals, igual com tampoc ho va fer Pedro Muñoz al minut 12 quan sol al segon pal a la sortida d’un córner va rematar per damunt de la porteria d’Akovic, que al minut 25 sortia de l’àrea per avortar una jugada d’Aaron Sánchez.
Rame des de fora l’àrea i Aguero en una centrada per la dreta ho van tornar a provar a la mitja hora de joc en els millors minuts dels homes de Mengual, que no van trobar el premi del gol. Ho va intentar San Nicolás pentinant una falta llunyana servida per Spano però Akovic va estirar la mà dreta per desviar la pilota a córner quan des de la banqueta de l’Engordany ja es cantava el gol.
El premi, però, sí que el van trobar els montenegrins quan tot feia pensar que s’arribaria al descans amb el 0-0 inicial al marcador. En una ràpida jugada Milojko va fer arribar la pilota  a Vukcevic a la banda dreta i aquest entrant a l’àrea va etzibar un xut ras i creuat que va superar l’estirada de Coca i va avançar l’FK Zeta just abans del descans, un cop molt dur per als escaldencs, que marxaven als vestidors per darrere en el marcador.
El gol va fer mal als jugadors de Mengual, que no van arrencar bé el segon temps. Als dos minuts de la represa, nou avís dels montenegrins, que sí que van aconseguir ampliar l’avantatge al minut 53 per mitjà de M. Lambulic, que va aprofitar una passada filtrada a l’interior de l’àrea per superar Coca.
Gómez de falta directa va intentar retallar distàncies al 56, però el xut va sortir fregant el travesser i encara no quatre minuts després, Z. Lambulic sentenciava el partit i l’eliminatòria anotant el 0-3 després d’una assistència de Kalezic.
A partir d’aquell moment el partit va perdre ritme. Els montenegrins van aixecar el peu de l’accelerador i van tornar a les possessions llargues de l’inici del matx però ja sense buscar la verticalitat. Per la seva part els jugadors de Mengual, que va donar entrada a Lafont, Da Silva i López, miraven, amb més cor que cap, d’aconseguir un gol que obrís una mica els darrers vint minuts del matx, gol, però, que no va arribar.
Al minut 67 Gómez enviava fora una nova falta des de la frontal, Aaron tampoc trobava porteria en la seva rematada al 76 i Lafont i Pedro da Silva veien com la defensa montenegrina rebutjava els seus xuts ja a les acaballes del partit.
Amb tot, l’Engordany no es va quedar sense marcar. Un penal sobre Lucas Maciel ja en el temps afegit permetia al capità Sebas Gómez, ara sí, superar Akovic, a qui va enganyar amb facilitat des dels onze metres.