Fundat el 1982. Un total de 21 temporades a primera divisió. Dos títols de lliga, sis Copes Constitució i sis Supercopes d’Andorra. Aquest és el llegat de la Unió Esportiva Sant Julià. Això sí, la seva fita més important va ser quan es va convertir en el primer equip del país en superar una eliminatòria d’una competició de la UEFA el 2009, en aquest cas la primera ronda prèvia de la Champions League, en vèncer a la tanda de penals de l’Estadi Comunal-Joan Samarra a l’SP Tre Fiori. I ara què? Exclòs de la Lliga UNIDA, és a dir, no disputarà la segona divisió de la lliga nacional. “Expulsió de la competició en aplicació de l’article 36 del Reglament del Règim Jurisdiccional, Esportiu, Competitiu, Disciplinari i d’Ètica per vulneració dels articles 37.2.e, 39 i 47 del Reglament General de la Federació Andorrana de Futbol (FAF)”. Així mateix s’anunciava l’expulsió del club lauredià a través del web de l’ens. I tot plegat per impagaments. 
El club presidit per Manuel Leitao té tres dies hàbils des d’avui per presentar un recurs al Comitè d’Apel·lació. L’altra oportunitat, en cas de no tenir una resposta satisfactòria, és que el club lauredià podrà recórrer a la Comissió Jurídico Esportiva. 
La UE Sant Julià, un dels clubs més importants del país, va anunciar un acord amb l’FC Revolution de Los Ángeles (Califòrnia). El nou tècnic fitxat va ser el brasiler Angelo Foroni. La gran majoria d’incorporacions van arribar de Brasil. L’últim fitxatge va ser César Olvera, però també van fitxar Pablo Díaz, Joao Montero, André Regly, Tafarel Oliveira, Uile Carvalho i Wagner Sepulvida. Els lauredians només tenien sis fitxes validades: Joao Pedro Ferreira, Volodymyr Folvert, Jonathan Leighton, Swan Medeiros, Carles Polo i David Rodríguez. Finalment, el Comitè de Competició va decidir excloure la UE Sant Julià i molts dels jugadors, que van arribar fora del país, hauran de fer les maletes sense ni tant sols iniciar el curs.

La Massana s’‘afilia’ al Penya Encarnada

The Boss FS La Massana, màxim favorit a l’ascens a la Lliga Multisegur Assegurances amb el Ranger’s, va signar una afiliació fins al 30 de juny amb el Penya Encarnada. Per tant, els massanencs renuncien a disputar la Copa Constitució. Una competició que queda amb només 10 equips de primera divisió i un equip de segona, el Ranger’s. La Lliga UNIDA queda actualment amb tres segons equips: FC Santa Coloma B, UE Santa Coloma B i l’Atlètic Escaldes B. I dos primers equips, però un d’ells aquest curs afiliat: The Boss FS La Massana i l’Assega Ranger’s FC. Aquests són els dos únics equips amb opcions d’ascens i a un d’ells li tocarà promocionar.

Sanció ‘inesperada’ a la UE Santa Coloma B

L’Assega Ranger’s es va presentar el 8 d’octubre al partit de la UE Santa Coloma B amb dues equipacions, però les dues del mateix color o similars. El partit no es va disputar per decisió de l’àrbitre, ja que coincidien amb els colors de la primera equipació de la UE Santa Coloma B. Els colomencs, que jugaven de locals, van presentar-se amb només una única equipació, és a dir, la seva primera. Tot semblava indicar que el Comitè de Competició anava a sancionar l’Assega Ranger’s amb la derrota. Això és el que tothom s’esperava. Segons ha pogut saber el BonDia, la decisió de Competició es va retardar més del previst, ja que havien decidit sancionar a la UE Santa Coloma B ja que al Reglament de la Federació Andorrana de Futbol hi ha un article on diu que els equips s’han de presentar amb dues equipacions. I això que el Ranger’s es va presentar sense delegat i amb un jugador fent aquesta funció. Per tant, Competició dona el partit com a guanyat a l’Assega Ranger’s per 0 a 3, però el sanciona amb 30 euros. El club colomenc té previst presentar un recurs al Comitè d’Apel·lació i haurà de pagar 200 euros. Si li donen la raó li tornaran els diners i els punts perduts als despatxos i si no, perd els 200 euros i els tres punts. Una sanció sorprenent i inesperada.