Els jugadors de l’Atlètic s’ho van prendre amb humor durant la primera incompareixença de la temporada de la UE Sant Julià.
L'Atlètic Club Escaldes no va tenir rival ahir a la tarda.

La UE Sant Julià juga amb foc

Víctor Duaso / Fotos: Facundo Santana
Un dels històrics del futbol andorrà es troba a tocar de la desaparició. Campions de lliga i de Copa Constitució i ara estan passant un dels pitjors moments d’una història de 40 anys. De moment, ahir no van comparèixer, fet que el Comitè de Competició podria castigar amb derrota per 3 a 0 per la primera incompareixença i es quedarà a dues de quedar fora de la Lliga Multisegur Assegurances. Tot un campió de lliga i sempre un dels màxims favorits al títol i jugar en les prèvies de competició europea.
Els lauredians es van presentar amb només 10 jugadors disponibles i 3 baixes respecte a la convocatòria presentada a través de les xarxes socials prèvia al partit contra l’Atlètic Club Escaldes. Els jugadors convocats per Pepe Mengual dissabte eren José Adonay, César Rodríguez, Chechu Meneses, Juan Diego Gutiérrez Guti, David Doval, Pedro Santos, Álvaro Correa, Seung Chang, Marc Pérez, Alfonso Huerta, Mari Zoltan, Adoum Oueddo i Zsolt Tibor. D’aquests tretze convocats, en van faltar tres. Segons el club per lesió, i es van arribar a presentar deu jugadors al centre d’entrenament de la FAF. Ni es van canviar i van marxar. El mínim exigible són 13. Qui sí es va canviar va ser el rival: l’Atlètic Club Escaldes. Els de Fede Bessone van saltar al camp amb la tripleta arbitral. Van fer el minut de silenci per la mort de l’exinternacional Dani Mejías i van fer la sacada del partit. Ara serà el torn del Comitè de Competició per decidir l’abast de la sanció de la UE Sant Julià. “Estem parlant d’un club històric com la UE Sant Julià i el pròxim partit sortirem. No hi haurà cap mena de problema”, va assegurar l’entrenador interí, Pepe Mengual. El club encara espera l’arribada de tres fitxatges i d’un nou entrenador que prové de Primera RFEF. “Estem treballant per ajornar el partit contra la UE Santa Coloma del 22 de novembre i jugar-lo el dia 30. Això sí, el del dia 27 de novembre contra l’Inter Club Escaldes ells no volen ajornar-lo. Estem a dues incompareixences de desaparèixer, però com a club no contemplem quedar exclosos. Presentar-nos al partit sense jugar m’ha sabut molt greu pels jugadors, tot i que és el que hi ha”, va indicar Pepe Mengual, que confia que no marxin més jugadors aquesta setmana, i ho va fer amb aquesta frase: “Els pollastres estan dins del corral i contents. Els que es queden ja saben el que hi ha”.

FC ORDINO B, EXCLÒS?
Qui està a punt de quedar fora  de la Lliga UNIDA és el segon equip de l’FC Ordino. Els ordinencs van patir dissabte la tercera incompareixença a la segona divisió en només presentar al partit contra l’Atlètic Amèrica un total de sis jugadors disponibles. El Comitè de Competició també dictaminarà el futur de l’FC Ordino B.

L’Inter continua abonat a les golejades des de l’arribada d’Otger Canals a la banqueta

Quatre partits, quatre victòries, 16 gols a favor i cap en contra. Aquest és el balanç d’Otger Canals a la banqueta de l’Inter Club Escaldes. Des de l’arribada del tècnic molletà, el vigent campió no para de somriure. En la disputa de la jornada 9, els escaldencs van golejar per 8 a 0 el Penya Encarnada d’Andorra. Va ser bufar i fer ampolles i més quan els de Richard Imbernón es van quedar amb 10 jugadors al minut 12 per una vermella directa a Patricio Basterrechea. Al minut 3 va obrir el marcador Jordi Roca després d’una prolongació de cap de Sascha. Quan els de Canals es van quedar amb un més van arribar els gols sense cap tipus de fre. Primer amb un gol d’Aridai Cabrera, després amb un altre de Domi Berlanga. Amb el 3 a 0 es va arribar al descans. Al segon temps, Sascha va fer doblet i també va marcar Ángel de la Torre, Iñigo Sánchez i Txus Rubio. L’Inter ja és tercer.
El segon classificat és la UE Santa Coloma. Els de Boos Antón van superar per 2 a 1 la UE Engordany amb gols de Youssef e-l Ghzaoui i un de penal de Paulino. Per part de la UE Engordany va marcar el mexicà Diego Nájera.
L’FC Santa Coloma va patir més del previst per imposar-se per 1 a 0 a l’FC Ordino. Els de Dmitri Chéryshev no van aconseguir el gol de la victòria fins als minuts d’afegitó quan va marcar el veneçolà Cristian Novoa. Els ordinencs van afrontar el tram final de partit amb 10 jugadors per l’expulsió de Ricardo Mendoza amb una vermella directa. A la jornada 10 només hi haurà un partit diumenge amb l’Atlètic Club Escaldes contra l’FC Andorra. Motiu? Els dos partits amistosos de la selecció.