Víctor Casadesús celebra el gol de la victòria. Foto: FC Andorra
El davanter mallorquí de l’FC Andorra, Víctor Casadesús, en el moment de marcar el 0 a 1 davant del defensa Mika Mármol.Foto: FC Andorra
Gerard Piqué va saludar abans de començar el partit el tècnic blaugrana, ‘Pimi’.Foto: Twitter FC Barcelona B

La victòria del cor dividit

V. D.
Victòria del cor dividit. Fins a deu jugadors de l’FC Andorra tenen passat blaugrana: Adrià Vilanova, Martí Vilà, Pau Martínez, Martí Riverola, Marc Pedraza, Sergi Serrano, Iker Goujón, Carlos Martínez i  Kike Saverio. També el seu entrenador, Eder Sarabia, i un dels màxims accionistes, Gerard Piqué, que no és passat blaugrana, sinó present i també futur. El defensa de l’FC Barcelona va assistir ahir a la llotja de l’Estadi Johan Cruyff amb un dels seus fills. Sobre el terreny de joc, l’equip tricolor, ahir totalment de groc, es va imposar per 0 a 1 a un FC Barcelona B que mai havia perdut aquesta temporada com a local gràcies a un gol del veterà davanter Víctor Casadesús al minut 72. Els de Sarabia se situen a només dos punts del líder, el Gimnàstic Tarragona, i amb un partit menys respecte dels tarragonins i dissabte reben els de Toni Seligrat.
El tècnic basc de l’FC Andorra va apostar per un canvi de sistema situant tres defenses centrals: Gaffoor, que tornava a l’onze inicial després de la seva lesió; Álex Pastor i Adrià Vilanova, i amb dos laterals molt ofensius com Borja Herrera i Miguel Loureiro. Els primers 45 minuts van ser trepidants i amb domini altern. Al minut 2, Iker Goujón va donar el primer avís amb un xut creuat que va refusar Iñaki Peña. Tot seguit, Carlos Martínez, després de rebre de Víctor Casadesús, es va topar amb un encertat Iñaki Peña. A la jugada següent, els de García Pimienta, Pimi, van gaudir de la seva primera aproximació amb un remat de cap de Rey Manaj que va refusar amb una gran estirada Nico Ratti. El davanter albanès del Barça B va estar a punt de marcar per segona vegada, però Adrià Vilanova va refusar el seu xut després d’una passada de Balde. La pilota no tenia un propietari. Els dos equips la volien. Un xut d’Ilaix Moriba el va aturar en dos temps Ratti. El porter italoargentí també va salvar l’intent de gol olímpic d’Àlex Collado. Abans d’arribar al descans, remat de cap de Carlos Martínez que va aturar Iñaki Peña en dos temps i després el porter alacantí també es va fer amb un xut ras de Loureiro.
A la segona part va continuar la mateixa tònica. Domini altern i ocasions de gol repartides. De les més clares van ser un xut ras d’Àlex Collado que va aturar Ratti i un altre de Konrad que va anar a fora. També la va tenir Iker Goujón amb un remat creuat i ras que va anar molt desviat i també de Carlos Martínez amb aturada d’Iñaki Peña. Al minut 72, la connexió Carlos Martínez i Víctor Casadesús va funcionar. Martí Riverola va trobar a la frontal de l’àrea el davanter mataroní després d’una cinta amb el cos, sense tocar la pilota de Casadesús. Carlos Martínez al primer toc va assistir el davanter mallorquí i aquest, amb un xut molt potent, va batre Iñaki Peña. El Barça B va buscar l’empat, però amb més cor que cap. L’àrbitre no va xiular una falta clara de Pastor sobre Collado a la frontal. El debutant Kike Saverio va poder marcar, però Arnau Comas va salvar el gol de l’exextrem del Barça B. Els d’Eder Sarabia van controlar les bones individualitats de l’equip blaugrana, que tot i així van acabar el partit perdent un xic de qualitat amb l’entrada dels brasilers Matheus i Gustavo Maia. Els de Pimi no van crear perill i l’FC Andorra suma la cinquena victòria consecutiva, la segona amb Sarabia a la banqueta i dissabte reben a Prada de Moles el Gimnàstic de Tarragona, el líder amb dos punts de marge. El tercer, el quart i el cinquè es troben a sis punts dels andorrans.

Eder Sarabia: “El pla ha sortit bastant bé”

El canvi tàctic de tres defenses centrals per jugar contra el Barça B va sortir a la perfecció. “Ells són un equip dominador, tant amb la pilota com sense ella, i fan possessions llargues per desgastar-nos, i això a nosaltres no ens va massa bé, per tant, hem intentat reduir les possessions d’ells i tenir-los allunyats de la porteria. El pla ha sortit bastant bé”, va indicar Eder Sarabia, que va valorar positivament el triomf contra els blaugranes. “Abans de començar el partit vaig dir als jugadors que en cas de victòria podíem donar un cop important per l’objectiu marcat. Ha sortit tot bé i estem molt contents.”

FC BARCELONA B: Iñaki Peña, Roger Riera, Arnau Comas, Mika Mármol, Alejandro Balde (Nils Mortimer, 89'), Nico González (Matheus, 76'), Jandro (Zeballos, 91'), Ilaix Moriba (Lucas de Vega, 76'), Àlex Collado, Konrad de la Fuente (Gustavo Maia, 89') i Rey Manaj.

FC ANDORRA: Nico Ratti, Miguel Loureiro, Gaffoor (Marc Pedraza, 57'), Adrià Vilanova, Pastor, Borja Herrera (Martí Vilà, 68'), Martí Riverola, Rubén Bover, Iker Goujón (Rai Marchán, 68'), Víctor Casadesús i Carlos Martínez (Kike Saverio, 76').

ÀRBITRE: Daniel Palencia Caballero (Hernani). Grogues a Jandro, Mika Mármol, Arnau Comas y Rey Manaj –FC Barcelona B– i Martí Riverola, Gaffoor, Miguel Loureiro, Marc Pedraza, Kike Saverio i Víctor Casadesús –FC Andorra–.

GOL: 0-1 Víctor Casadesús (72').

LLOC: Estadi Johan Cruyff de Barcelona. Sense públic.