El somni de la seva vida era convertir-se en el nou rei del motociclisme. El va complir el 2010 al circuit de Malàisia. Ara ja té dos títols més en la gran cilindrada i és el vigent campió de MotoGP. El pilot mallorquí de l’equip Movistar Yamaha MotoGP també tenia un altre somni, que mantenia molt en secret. Tot va començar el 2012 quan un bon dia, a la Carrera de campions, va coincidir amb el pilot de Fórmula 1 Sebastian Vettel. Es van intercanviar les granotes i a partir de llavors la col·lecció de Jorge Lorenzo va créixer i créixer fins a convertir-se en una autèntica passió. En va gaudir ell i ara vol compartir tot això amb la creació d’un museu –tal com va avançar el diari BonDia–, un restaurant, una botiga de marxandatge i una zona de simuladors, tot un punt de pelegrinatge a la capital per als amants del motor. L’espai, d’uns 400 metres quadrats i dues plantes, serà al costat de Pyrénées i obrirà les portes a mitjans de juliol amb el nom de World Champions Collection, i rebrà el suport dels grans magatzems. “El principal motiu per crear aquest espai és  compartir una col·lecció única. La meva idea al principi era gaudir d’aquesta passió només jo mateix i ara, gràcies a Pyrénées i en especial a Rubén Xaus [expilot i actual analista de les retransmissions de Superbikes a TV3], la vull compartir amb tots els aficionats al motor. Vull tenir la col·lecció més gran que existeixi.” 
La col·lecció de Jorge Lorenzo es compon de 27 peces dels 32 campions de tota la història de la Fórmula 1 i de 16 dels 26 campions de MotoGP. Per exemple, el gran aficionat, un cop obri el nou espai, podrà veurà la granota de Phil Hill de l’any 1961 –el primer nord-americà de naixement a guanyar en Fórmula 1– i també peces de Jim Clark, Gilles Villeneuve, Emerson Fittipaldi, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mi­chael Schumacher –li falta una granota de les disset temporades del pilot alemany–, Fernando Alonso, Sebastian Vettel i Lewis Hamilton, entre d’altres. En motociclisme, en la categoria de 500cc, des del 1976 hi haurà objectes del campió Barry Sheene, i després de Kenny Roberts, Fredie Spencer, Eddie Lawson, Wayne Rainey, Kevin Schwantz, Mick Doohan i Àlex Crivillé. I en MotoGP, de Valentino Rossi, Casey Stoner, Marc Márquez i altres campions més. “Andorra és un punt de pelegrinatge de molts aficionats del motor i hi ha pocs llocs que sentin aquesta passió per la benzina a la sang.” Altres opcions que va considerar van ser Barcelona i Palma de Mallorca. 
“La idea, si té èxit, és deixar el museu aquí de manera permanent”, va assegurar Lorenzo, que és un habitual del país. Tot i residir a Lugano (Suïssa), sempre ve a practicar esquí de muntanya i a trobar-se amb el seu bon amic Rubén Xaus, que va presentar l’acte al Centre de Congressos d’Andorra la Vella –farcit de periodistes de mitjans espanyols–. “Des dels 3 anys vaig amb moto i ja controlo el risc. Per a mi és com caminar o menjar. ¿Un risc, crear aquest espai? Sense l’ajuda de Pyrénées hauria estat molt més arriscat.” 
A la primera planta hi haurà l’espai on s’exposarà tota la col·lecció. Les peces s’organitzaran per dècades, començant pels anys 60. El recorregut començarà amb la Fórmula 1 i acabarà amb MotoGP. També hi haurà peces d’altres campions, com el tennista manacorí Rafa Nadal o l’exesquiador italià Alberto Tomba. Al final del recorregut hi haurà un espai amb pantalles per poder veure en directe les proves de motos i a la sortida del museu hi haurà una botiga al costat del restaurant, que també serà un pub de nit amb DJ i música. 
Joaquim Serrahima, director de màrqueting de Pyrénées, va explicar en què ajudaran el pilot. “Aquest és un somni de Jorge Lorenzo fet realitat. Nosaltres ens encarregarem de gestionar i dinamitzar aquest espai. No sé gaire de motor, però puc dir que és excepcional.” La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es va atrevir a deixar anar aquesta frase: “Andorra serà la capital del motor.” Una aposta de Jorge Lorenzo i Pyrénées amb una col·lecció que té un valor incalculable.