Un partit guanyat (contra Moldàvia) i un d’empatat (Albània), amb el consegüent pagament de primes que suposa estan a l’origen d’una part del dèficit amb què la Federació Andorrana de Futbol (FAF) tanca l’exercici 2019, segons va explicar el president, Fèlix Àlvarez, a l’inici de l’assemblea que ahir al vespre celebrava l’entitat. Els números havien de centrar bona part de l’ordre del dia, uns comptes, aprovats per unanimitat que reflecteixen uns ingressos de sis milions d’euros i unes pèrdues estimades en uns 575.000 euros. El desequilibri el va explicar Àlvarez en part amb aquest pagament de primes: “A nivell esportiu va anar molt bé, però econòmicament té la seva repercussió per a la federació”, va recordar. A banda, el capítol de personal, que és on s’hauria originat un decalatge d’uns 180.000 euros, inclou tant el personal fix de la federació com el que varia, “àrbitres i gent que col·labora en moments puntuals”. La inversió en una millor cobertura dels partits de Lliga i despeses derivades del partit contra França contribuirien també a aquest increment de la factura.
El segon argument que va aportar a aquest decalatge entre ingressos i despesa és que algunes partides de diners que han entrat no s’han pogut imputar en aquest exercici seguint els paràmetres comptables. Així, la subvenció econòmica per la participació a la UEFA Nations League (750.000 euros) es comptabilitza a l’exercici del 2020. En canvi, va insistir, han intentat equilibrar els números amb altres partides de despesa. Com ara la compra de material, les despeses financeres o les que se’n van en dietes i desplaçaments.
Seguint en l’àmbit dels números, el president de la FAF es va referir també al pressupost amb què treballaran al 2021, que es mantindrà en els sis milions. “Al 2020 tornarem a tenir superàvit”, va prometre. Amb tot, va matisar, hi ha algunes partides de despesa que són “una mica volàtils”, partides en les quals “encara tenim dubtes”. Una de les més importants és la referent al lloguer dels camps de la Borda Mateu. Han arribat a un acord amb la propietat, va explicar, sobre el qual han d’abonar pels últims mesos, en els quals, coincidint amb el confinament, no hi va haver entrenaments. Queda pendent, no obstant això, aclarir per quants anys s’allargarà el contracte.
Una altra despesa “volàtil” és la que es refereix a l’acabament de les obres al camp de la Massana. Compten que estarà llest a l’octubre, però fins que no disposin del certificat d’obra no hi poden entrar.
D'altra banda, en l'assemblea també es va aprovar la dimssió d'un dels vocals de la junta de la FAF, Joan Foix.