Les pròpies errades condemnen un River que veu trencada la dinàmica

Després de sumar tres victòries consecutives, el BC River Andorra es va trobar un altre cop amb la derrota (86-79). Les errades del River van propiciar que el Caja Rioja s’escapés en el marcador, i tot i l’intent de reacció no va ser capaç de capgirar el marcador.

El tècnic del River, Joan Carles Pié, es va trobar amb la baixa de Pigram, que passa per un procés gripal, igual que Matalí, que sí que va poder jugar. Per contra, Rafa Casals va fer el seu debut aquesta temporada.
Des d’un començament ja es va veure que l’equip no acabava de funcionar, amb imprecisions tant en atac com en defensa i contínues pèrdues de pilota, a què també se sumava falta de contundència en el rebot. El River es va mantenir en els primers minuts a còpia de triples, amb dos consecutius de Wolfram, que significaven els primers punts dels visitants. Els riojans van gaudir de petits avantatges, però res definitiu.
Les errades es van generalitzar, sobretot en segon quart. El River anava a remolc i no aconseguia posar-se per davant. Un parcial de 9-0 va posar els locals amb 12 més (39-27). Matalí, amb 5 punts consecutius, tornava a posar al River dins el partit, però un altre parcial de 9 punts (48-32) comportava una màxima diferència de 16. Un tir lliure de Zamora i un triple sobre la botzina de Galera feien que s’arribés a la mitja part amb 12 per sota.
La reacció, que no es va acabar de materialitzar, es va produir a la represa. El Caja Rioja no ho veia gens clar i una segona tècnica al seu entrenador, Jesús Sala, ho demostrava, i va ser expulsat per aquest fet. Un parcial de 2-10 amb Drame, Matalí i Núñez com a encistelladors posava el River a només 3 punts (63-60). Però el començament de l’últim quart va acabar de decantar el matx. Un parcial de 10-0, amb dos triples de Holmes, tornava a posar un forat al mig que ja no podrien assumir els andorrans, que van perdre per personals a Wolfram i Núñez. Fins al tram final la diferència en el marcador no va baixar dels 10 punts.
Primer de tot Pié va voler deixar constància de “la bona plantilla del Caja Rioja; perdre aquí no era imprevisible”. Ara bé, va lamentar: “Hem tingut moments que semblava que podíem posar-nos per davant, els àrbitres han tingut algunes decisions estranyes.” Ara el River és 5è.