Amb més premis que mai per valorar l’esforç dels esportistes del país que sobresurten, ahir es va celebrar, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, la gala de la Nit de l’esport, que per primera vegada separava les màximes distincions per gènere i edat.

 

Lluís Marín es va endur el premi al millor esportista masculí de la temporada 2009-2010. Gràcies als resultats, perquè les lesions li han tornat a fer una mala passada. El surfista de neu va ser 14è a la Copa d’Europa de Bad Gastein, 16è als Mundials i 22è a la Copa del Món també de Bad Gastein, a més de ser 34è als Jocs Olímpics d’hivern de Vancouver, tot en la disciplina de boardercross. Marín agraeix el suport que suposa la distinció perquè “estic passant per una etapa llarga de lesions, però el camí a recórrer encara és llarg i he de seguir millorant”.

La primera temporada de Laura Soulié representant la Federació Andorrana d’Esquí li ha servit per ser la més destacada entre les fèmines pel Consell Andorrà de l’Esport. Ha estat tercera en esprint i 10 quilòmetres persecució a la Copa d’Europa, 6a als 10 km dels Campionats de França i 8a de la general a la IBU Cup. A l’Europeu de biatló va aconseguir ser 10a en la modalitat d’esprint, 15a en individual i 20a en pursuit.

L’estrena del guardó a la millor jove promesa ha estat per a Mònica Ramírez. La nedadora ha recollit com a resultats més destacats ser campiona d’Espanya júnior en 100 i 200 esquena, a més de subcampiona als 50 i a l’absolut espanyol es va classificar per a tres finals. Al Campionat de Petits Països d’Europa es va penjar dos medalles d’or i una de bronze, i va ser 11a als Jocs Olímpics de la Joventut en els 50 esquena. El que més valora Ramírez ha estat el fet de ser “campiona d’Espanya” i per al futur proper es posa de repte “fer la mínima per anar als Jocs  de Londres i assolir una medalla als campionats d’Espanya”.

El millor equip ha estat la selecció de bàsquet, que es va adjudicar el bronze en els Jocs dels Petits Estats de Xipre, el segon metall que guanya en aquest esdeveniment. Han hagut de passar vint anys per tornar a pujar al podi. El 1989 s’havia endut l’or. La medalla del 2009 “va ser un moment important per al bàsquet andorrà”, va comentar el seleccionador, Jaume Tomàs, que preveu que “serà molt complicat repetir-ho pel potencial que presenten els equips”.
Com en cada edició, també es va rendir un sentit homenatge als que han desaparegut recentment, com el pilot de trial Jonathan Almarcha i a l’exjugador i directiu d’hoquei Rafael Vilella.