David Jelínek, el millor del MoraBanc, intenta superar la defensa de Sergi Martínez ahir al Poliesportiu.

Massa Barça al Poliesportiu

M.S./ Foto: ACB Photo/ Albert Martin

El BC MoraBanc Andorra no va poder sorprendre el líder de la Lliga Endesa ahir al Poliesportiu i va sumar una nova derrota, la divuitena del curs, davant un FC Barcelona que sense fer res de l’altre món, i amb un Mirotic discret, en va tenir prou per imposar-se 74-86.

Malgrat la derrota, els homes de David Eudal van oferir una millor imatge que en els darrers partits, sortint a pista amb més intensitat, i van plantar cara a tot un Barça que es va haver de posar la granota de feina per assegurar el triomf.

I és que malgrat el 0-4 inicial dels blaugrana, amb dos bàsquets de Smits i Exum, els tricolors es van saber refer i amb un parcial de 0-7 van capgirar el marcador, gràcies a un encertat Jelínek, cinc punts consecutius, i una inusual intensitat defensiva que va trencar la fluïdesa ofensiva blaugrana. Amb el partit ajustat, intercanvi de cistelles fins al 19-15 del final del primer quart i amb protagonisme de Codi Miller McIntyre, per als andorrans, i d’Exum i Kuric, per als blaugranes.

Al segon quart els de Jasikevicius van apujar la intensitat en defensa i van bloquejar l’atac del MoraBanc que, com en molts altres partits, només tenia el recurs del tir de tres, un tir, però, que no entrava. Així, en sis minuts es va passar del 19-15 favorable als d’Eudal al 25-31 amb un parcial de 6-16 per als blaugranes, que no es trobaven, però, tampoc còmodes en atac. I és que malgrat el col·lapse ofensiu, els tricolors mantenien la intensitat a darrere i picaven més que habitualment deixant per exemple Mirotic en només dos punts en els primers vint minuts. Així, moltes errades i tirs incòmodes a les dues cistelles, i només Jelínek i Sanli de tir lliure sumaven per als respectius equips. D’aquesta manera es va arribar al descans, amb un pírric 32-35 a l’electrònic, i el partit del tot obert.

El descans va ser horrorós per als jugadors d’Eudal, que van encaixar un parcial de 0-10 a la represa en tot just dos minuts, gràcies a dos triples d’Abrines i Exum. Temps mort i quatre canvis a la vegada del tècnic andorrà per mirar de capgirar la situació. La jugada va sortir a mitges. Un triple de Crawford situava els andorrans a deu punts (35-45), però responia, també des de més enllà del 6.75, Mirotic, que absent fins aleshores, va encadenar un parell de bones jugades, per col·locar el 41 a 54 a l’electrònic, màxima diferència dels blaugranes, a sis minuts de la fi del quart.

Lluny d’abaixar els braços però, el MoraBanc va reaccionar. Parcial de 7-0, amb cistelles de Tunde, Franke i Crawford, per tornar a entrar al partit (50-54) i advertir el Barça que si abaixava la intensitat li costaria guanyar el matx. Dos tirs lliures de Laprovittola i un triple de Sanli van tornar a donar aire al líder de la lliga, que arribava a la fi del període amb un 52-59 al marcador després d’una darrera cistella de McIntyre.

L’arrencada del darrer quart no va ser bona. Una tècnica a Hannah per flopping en rebre un contacte de Mirotic, i la desqualificació posterior en haver comès una antiesportiva, va encendre el públic del Poliesportiu, que va descentrar els tricolors. Nou punts consecutius de Kuric, amb dos triples inclosos, van obrir de nou el marcador per als blaugranes, que assolien la màxima diferència amb un triple de Mirotic a poc més de sis minuts per al final (55-71).

I aquí ja no hi va haver reacció. Els andorrans abusaven del tir de tres malgrat la manca d’encert, 6 de 29 ahir, i els blaugranes, sense fer massa res, anaven anotant situant el més 20 al marcador, 63-83, i donant minuts als juvenils Caicedo i Nnaji. Amb el Barça ja pensant en el següent partit davant el Reial Madrid, on es jugarà bona part de les opcions d’acabar primer de la fase regular, i després d’una setmana amb tres partits, el MoraBanc, amb Jelínek, el millor ahir dels tricolors, i Franke, van maquillar una mica el marcador fins al 74-86 final.

La derrota deixa el MoraBanc Andorra en la 15a posició, amb 8 triomfs i 18 derrotes, igual que Hereda San Pablo Burgos i Casademont Saragossa, 17è i per tant equip que baixaria en aquest moment, que aquesta jornada han perdut amb Breogan i Joventut, respectivament. No obstant això, dos dels equips que es trobaven empatats amb els tricolors, Monbús Obradoiro i Urbas Fuenlabrada, van guanyar els seus partits i sumen un triomf més.