Dylan Ennis intenta aturar la progressió de Joe Ragland ahir al matx del Pionir.

Massa Pionir pel MoraBanc

M.S. / Foto: I.V.

El BC MoraBanc Andorra va oferir ahir una bona imatge i va plantar cara a l’Estrella Roja, líder del grup A de l’EuroCup amb tres victòries en tres partits i un dels grans favorits de la competició, però va acabar cedint 85-79 davant la pressió del Pionir, la pista bressol del bàsquet europeu, i la qualitat del nord-americà Ragland i del senegalès Faye.
Els homes d’Ibon Navarro van tenir la sorpresa a tocar però van llançar el partit en uns últims quatre minuts molt dolents en què es va passar d’un esperançador 73-70, després d’un triple de Shurna, al definitiu 85-79 després de múltiples imprecisions d’ambdós conjunts, que van desaprofitar tres atacs consecutius cadascun. Només Raglan va ser capaç de posar ordre al desconcert final amb un triple que situava el 83-74 a poc més d’un minut per sentenciar l’enfrontament.
De fet, en un matx que es va caracteritzar per un estira i arronsa constant, els andorrans van començar igual de malament que van acabar. Un parcial de 12 a 4 en els primers cinc minuts de joc, gràcies en bona part a dos triples consecutius de Faye, no feien albirar res de positiu. No obstant, i després del temps mort demanat per Navarro, el MoraBanc va reaccionar i gràcies als punts de Shurna i Jelínek, el millor ahir, van tancar el quart per davant al marcador (16-17).
El segon període va continuar la ratxa, parcial de 0-7 i màxima diferència favorable als andorrans (16-24). A partir d’aquí, nou punts consecutius dels homes de Milan Tomic per tornar a igualar el matx i un parcial final de 13 a 0 per arribar al descans amb un clar 44 a 33 a l’electrònic. Nova reacció del MoraBanc a l’inici del tercer quart, 0 a 12 per igualar el partit i arribar a la fi del tercer període amb un 60-58 al marcador. La igualtat es va mantenir fins als fatídics quatre minuts finals.