Amb les baixes, sine die, de Moussa Diagne i Bandja Sy, després la de Tyson Pérez, a última hora la de Jeremy Senglin i durant l’últim quart la de Sergi García, el BC MoraBanc Andorra acumula més lesions aquesta temporada que victòries i bon joc. Els d’Ibon Navarro van patir ahir la tercera derrota al grup C de la Regular Season de l’EuroCup en perdre a la pista (amb 937 espectadors en temps de coronavirus) per 76 a 61. Els percentatges en el tir van ser força descriptius: un 20,4% en tirs de 2 (10 de 49) i un 37% en tirs de 3 (10 de 27). Tot acompanyat amb 13 pilotes perdudes. És cert que van deixar a 76 punts el Lokomotiv Kuban Krasnodar, però ni amb aquest punt positiu van poder posar contra les cordes un rival molt potent que només va patir a l’inici del tercer quart amb un parcial de 0 a 11 pel 39 a 38. Encara queda molt per millorar, i especialment hi ha jugadors que continuen molt lluny del seu millor nivell.
El primer quart encara va ser igualat amb l’encert de Haukur Palsson, que després va desaparèixer al tercer i últim quart, fins a un parcial de 6 a 0 del Lokomotiv Kuban Krasndoar, que va aconseguir aquí les primeres diferències a l’electrònic amb el 15 a 8. Aquest primer acte va acabar amb dos triples consecutius per part dels d’Evgeny Pashutin a càrrec de Jordan Crawford i Martiuk per al 23 a 12. Un triple sobre la mateixa botzina de David Jelínek va maquillar el marcador al final dels primers 10 minuts (23 a 15).
Al segon quart, Malik Dime va fallar la seva segona esmaixada i aquesta va ser la millor descripció dels atacs del BC MoraBanc. Desencert total. Només Haukur Palsson anotava i també va haver-hi un triple aïllat de Tomasz Gielo. El Lokomotiv Kuban Krasnodar, a mig gas, va tancar el segon quart amb 10 punts d’avantatge (37a 27) i amb la sensació de no prémer massa l’accelerador contra un rival que veia l’anella com un niu de formigues acabat de fer. L’aler islandès Haukur Palsson tancava els dos primers quarts amb 12 punts i amb 3 de 4 des de la línia de 6,75. Després ja no va tornar a anotar.
A la represa, un moment d’inspiració ofensiva dels d’Ibon Navarro, amb un parcial de 0 a 11, amb vuit punts de David Jelínek amb dos triples i una esmaixada i un triple de Hannah va situar el 39 a 38. Els d’Evgeny Pashutin van veure, per un moment, les orelles al llop i amb el binomi format per Kevin Hervey i Will Cummings va tonar a col·locar-se amb 11 punts d’avantatge amb el 54 a 43. A més a més, el Loko va perdre per cinc faltes personals un dels seus millors interiors: l’ex-NBA Alan Williams. Tampoc els va fer falta, ja que Kevin Hervey va ser el millor dels de Pashutin. Amb el 56 a 45 van afrontar un últim quart per oblidar per als andorrans.
Als quatre minuts de començar l’últim quart, la infermeria guanyava un nou jugador: el base Sergi García. El Loko va arribar a imposar-se per 18 punts de diferència, amb dos triples consecutius de Hervey (va acabar amb 17 punts, 12 rebots i 24 de valoració) i una esmaixada i un triple de Mindaugas Kuzminskas per al 76 a 58. Mentrestant, els d’Ibon Navarro es van fer un fart de fallar cistelles fàcils com safates sense pràcticament oposició. El partit va acabar amb un triple de Tomasz Gielo i ja toca pensar en el pròxim, que serà diumenge a les 20 hores contra el potent FC Barcelona. El següent partit de l’EuroCup serà decisiu, ja que els de Navarro rebran el Lietkabelis Panevezys lituà, que ahir va aconseguir la seva primera victòria a l’EuroCup en superar per 80 a 73 el Telenet Giants Antwerp, que se situa com a nou cuer del grup C.

Navarro: “Hem tingut errades i pèrdues absurdes”

Decebut. No podia ser d’una altra manera. El tècnic del BC MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va ser crític amb el seu equip malgrat que la plantilla està patint per les nombroses baixes. “Quan hem tingut encert hem estat dins dels partits, però ens ha faltat energia per mantenir el control al marcador. Hem tingut errades i pèrdues absurdes”, va admetre el tècnic basc, que va intentar buscar alguna lectura positiva a la tercera derrota a l’EuroCup. “En alguns moments hem fet un bon joc, però els partits duren 40 minuts i hem d’aprendre algunes coses”, va reblar, que per al partit contra l’FC Barcelona podrà comptar amb tota probabilitat amb Tyson Pérez i serà dubte fins a l’últim moment Jeremy Senglin per molèsties a l’adductor. També s’està pendent de l’abast de la lesió de Sergi García. Continuaran sent baixa Moussa Diagne i Bandja Sy.

LOKOMOTIV KUBAN KRASNODAR: Kalnietis (4), Crawford (7), Kuzminskas (8), Alan Williams (10) i Martiuk (7) -cinc inicial-; Hervey (17), Cummings (11), Lynch (6), Ilnitskiy (4), Motovilov (2) i Emchenko (0).

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (8), Palsson (12), Oriol Paulí (4), Gielo (8) i Dime (2) -cinc inicial-; Sergi García (2), 'Tunde' (6), Guille Colom (0), Jelínek (13) i Nacho Llovet (6).

ÀRBITRES: Ilija Belosovic, Emin Mogulkoc i Milos Koljensic. Eliminat per cinc faltes personales Alan Williams -Lokomotiv Kuban Krasnodar-.

PARCIALS: 23-15, 37-27 -descans-; 56-45 i 76-61.

LLOC: Basket-Hall de Krasnodar amb 937 espectadors.