Qazim Laçi va rematar de cap al pal en la millor ocasió de la primera part del partit entre Albània i Andorra a Tirana.Foto: FSHF

Millor que San Marino

V. D.
El Premundial del 2022  arriba al seu final per a la selecció d’Andorra. Ja se sabia, però el combinat dirigit per Koldo Alvarez de Eulate és millor que San Marino. Sis punts contra la pitjor selecció del món. La resta de partits, contra millors seleccions, van acabar amb derrota. Un penal dubtós o més que justet de Joan Cervós sobre el davanter del Ferencváros, Myrto Uzuni, al minut 72 va provocar la vuitena derrota dels de Koldo Alvarez de Eulate en aquest grup I per acabar amb sis punts (dues victòries contra la selecció que tothom ha guanyat i que ha acabat amb 46 gols en contra i un a favor) i vuit gols a favor i 24 en contra.
Albània, dirigida per l’italià Edoardo Reja, més conegut com a Edy, va superar per 1 a 0 el combinat andorrà i acaba el Premundial en tercera posició, a només dos punts de classificar-se per disputar la repesca. Els de Koldo van començar el partit pressionant el seu rival a dalt i en una d’aquestes jugades va arribar la primera ocasió per part andorrana. Una pèrdua de Ramadani va estar a punt d’aprofitar-la Cristian Martínez, Kiki. El jugador va etzibar un potent xut des de fora de l’àrea i el porter Strakosha va enviar a córner amb una bona estirada.
Amb aquesta ocasió van finalitzar els minuts de reconeixement de les dues seleccions i Seferi, pressionat per Moi San Nicolás, no va arribar a una passada d’un company i no va poder controlar una pilota que l’hauria deixat sol davant de José Antonio. Al minut 21, el porter de l’Inter Escaldes va aturar un xut molt centrat de Çekiçi. Sis minuts després, José Antonio va tornar a aturar un xut ras, però fluix de Seferi.
Andorra, amb una falta lateral, també va gaudir d’una oportunitat per obrir el marcador, tot i així, Max Llovera va rematar de cap fluix a les mans d’Strakosha. Qui va salvar l’1 a 0 va ser José Antonio. Al minut 41, Laçi va rematar de cap una centrada de Hoxhallari i també el refús que va caure a Uzuni. La resposta dels de Koldo va arribar de manera immediata i va ser el jove davanter de la sub-21, Berto Rosas, qui va marxar en la lluita cos a cos amb Ramadani i el seu xut el va refusar a córner Straskosha. Abans d’arribar al descans, remat de cap de Roshi al pal i José Antonio va refusar amb el peu una passada de la mort de Roshi.
A la represa, un inici similar al primer temps amb un xut llunyà per sobre del travesser de Kiki i després una incursió per la banda dreta de Jordi Aláez i una passada molt llarga i precipitada cap a Kiki que no va fer ni la intenció d’anar. Els canvis van donar aire a Albània i amb l’entrada de Bajrami el joc dels locals va millorar. Al minut 71, Christian García va salvar amb el pit i sota pals un remat de cap d’Uzuni i en aquest córner l’àrbitre va xiular un penal més que dubtós de Joan Cervós sobre Uzuni. El penal el va transformar Endri Çekiçi, jugador que milita al Konyaspor de Turquia. Koldo va situar Christian García de davanter, però Andorra no va crear perill a la porteria defensada per Strakosha.

1- ALBÀNIA: Strakosha, Hysaj, Mihaj, Dermaku, Hoxhallari (Lenjani, 90'), Roshi, Ramadani (Bajrami, 56'), Laçi, Uzuni, Seferi (Muçi, 56') i Çekiçi.

0- ANDORRA: José Antonio, 'Moi' San Nicolás, Max Llovera, Christian García, Alavedra (Adri Rodrigues, 85'), Joan Cervós, Márcio Vieira (Sergio Moreno, 85'), Marc Pujol (Xavi Vieira, 85'), Cristian Martínez (Marc García, 63'), Jordi Aláez i 'Berto' Rosas (Álex Martínez, 74').

ÀRBITRE: Andris Treimanis (Letònia). Grogues a Roshi –Albània– i Marc Pujol, 'Berto' Rosas i Alavedra –Andorra–.

GOL: 1-0 Çekiçi, de penal (72').

LLOC: Air Albania Stadium de Tirana. A porta tancada per sanció de la FIFA.