El físic, així a simple vista, es nota. El talent, també així a simple vista, de moment en alguns jugadors costa de veure. El nou BC MoraBanc, cert que té les baixes de Moussa Diagne, de Bandja Sy i de Haukur Palsson, acumula tres derrotes consecutives: dues en l’ACB i una altra a l’EuroCup, després de perdre per 76 a 82 contra l’AS Mònaco. Els de Zvezdan Mitrovic van aprofitar tots els regals no forçats del BC MoraBanc per endur-se el que ja és tot un clàssic a l’EuroCup i es van imposar per 76 a 82. L’últim quart dels d’Ibon Navarro va ser per oblidar, i el base nord-americà, amb passaport búlgar, Dee Bost, va anotar vuit punts consecutius per deixar ben clar que el BC MoraBanc té moltíssim per millorar.
La posada en escena del retorn a l’EuroCup, ja quarta temporada consecutiva en competició europea, no va convidar gaire a l’optimisme. El BC MoraBanc i l’AS Mònaco van oferir més errors que encerts. Això sí, moltíssima igualtat en l’electrònic i amb molt poca anotació. La millor notícia va ser el bon primer quart en la direcció del base mallorquí Sergi García, que es va entendre a la perfecció amb Malik Dime. El primer acte va acabar amb empat a 14 i amb cinc punts seguits del pivot senegalès. L’AS Mònaco, un equip força físic però de poca alçada, va comptar amb un Mathias Lessort inspirat en el joc ofensiu a la pintura.
El partit es va agitar al segon quart. Feia falta. El primer quart va ser ensopit, avorrit i com si fos de presa de contacte per als dos equips. Els de Navarro van tenir dos parcials favorables i l’AS Mònaco només un, i això va servir per agafar les màximes diferències en l’electrònic per als d’Ibon Navarro. Primer, el BC MoraBanc va clavar un parcial de 9 a 0 per situar un +9 amb el 27 a 18 amb un triple d’Oriol Paulí, que també va millorar individualment amb més presència ofensiva, una esmaixada espectacular de Tunde i un triple de Hannah. Els monegascs van respondre amb un parcial de 0 a 8 per col·locar-se a només un punt (27 a 26). El segon parcial del BC MoraBanc va arribar a cop de triple. De fet van ser tres: Sergi García, Nacho Llovet i Kloof. La màxima diferència es va materialitzar llavors amb el 38 a 28. Carrington va tallar el segon parcial andorrà amb un triple, però Kloof, amb el seu segon triple, va fulminar la possible reacció monegasca. Al descans, es va arribar amb un 41 a 34 i amb millors sensacions que al primer quart.
Els primers 4 minuts de la represa només va existir l’AS Mònaco. Els de Mitrovic van fer un parcial de 2 a 12 per al 43 a 44 i els dos primers punts del BC MoraBanc van arribar als tres minuts de tercer quart amb un alley-hoop de Malik Dime a una sola mà. El tècnic Ibon Navarro va demanar temps mort i va aconseguir centrar una mica als seus jugadors i aquests van tornar del temps mort amb un triple de Jelínek i dos punts de Sergi García per al 48 a 46. L’AS Mònaco va estar més encertat en atac i va mantenir les diferències mínimes amb el 58 a 59. Això sí, amb la llotja força neguitosa amb l’actuació de la tripleta arbitral, especialment, del grec Christos Christodoulou.
Els d’Ibon Navarro no van existir a l’últim quart. Sense encert en atac. Amb moltes pèrdues innocents. Desesperants. D’un parcial de 9 a 2 per situar el 67 a 61 es va passar al 67 a 70 per a l’AS Mònaco. Els de Mitrovic es van trobar amb la victòria quasi sense fer grans coses i només aprofitant els regals i les concessions d’un equip que sembla que tingui tota una plantilla nova i que s’hagin d’adaptar. El talent no apareix. Hannah lluita en solitari a nivell ofensiu i alguns encara van amb el cap cot com si els errors fossin una autèntica llosa. Dee Bost va sentenciar la victòria monegasca i el BC MoraBanc encara té molt a millorar en tots els aspectes del joc.

Ibon Navarro: “Només és el primer partit”

El tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, va intentar buscar la lectura positiva de la derrota contra el  Mònaco. “Un partit molt igualat fins que va aparèixer Bost anotant cistelles molt difícils i nosaltres hem fallat tirs. Només és el primer partit i estem en un grup molt difícil”, va indicar el tècnic basc, que va evitar ser dur amb les crítiques. “Hem d’encaixar les peces sense entrenaments. Les lesions mai venen en bons moments. Estic preocupat perquè no tinc temps per treballar l’equip i ho hem de fer mentre competim”.