La nedadora Mònica Ramírez serà la banderera en la cerimònia d’obertura dels Jocs Mediterranis de Tarragona, que es disputaran entre el 22 de juny i l’1 de juliol, segons va anunciar ahir el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí. El dirigent del COA, que va fer l’anunci en el transcurs de la recepció que el cap de Govern, Antoni Martí, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, van oferir als esportistes que competiran a Tarragona, va justificar la decisió assegurant que Ramírez “té una trajectòria important i que s’ho mereix”.
Per la seva part, la nedadora va admetre que quan li van comunicar aquesta proposta “va ser una gran sorpresa” tot i que va reconèixer que “sempre fa il·lusió i és un honor, la veritat”.
Pel que fa als objectius esportius, Ramírez va explicar que la voluntat és “apropar-nos o millorar marques, aconseguir algun rècord d’Andorra, i gaudir de la competició i agafar experiència tot veient quin és el nivell d’altres països”.
De fet, i igual com ja va fer dilluns en la presentació de l’equipament oficial, Martí va advertir de les dificultats d’aquests Jocs, la “segona cita tutelada pel COI en importància”, tot assegurant que “per fer un bon paper patirem molt perquè als Jocs dels Petits Estats ja som generalment cap als dos últims amb San Marino”. 
En aquesta línia, el president del COA va destacar el potencial de països com Croàcia i Montenegro, “per no parlar dels italians, espanyols o els francesos que hi porten 400 atletes”. Per tot plegat, Martí  va remarcar que un bon objectiu podria ser mirar de “superar els resultats de Mònaco i San Marino tot i que serà difícil”.
També Gelabert va incidir en el seu discurs en la dificultat i el repte que suposen per als representants andorrans els Jocs Mediterranis, tot i que va destacar que “és una bona oportunitat” ja que “hi ha competidors que ens han demostrat, a nivell de campionat júnior, que estan al nivell de grans esportistes i és una bona ocasió per seguir en aquesta línia”.
Així, i admetent que “segurament no farem cap medalla”, Gelabert es va mostrar convençuda “tindrem molt bons resultats”, ja que “cada vegada el nivell esportiu està pujant, i cada vegada les federacions s’han professionalitzat més”, de manera que “podem esperar molt bons resultats d’aquests Jocs”.
Tot i que no tenia previst parlar, el cap de Govern sí que va voler intervenir per, al marge d’encoratjar els esportistes, homenatjar i lloar la tasca a favor de l’esport de qui va ser membre de la comissió permanent del COA i cap de missió als Jocs de Londres, François Garcia.

Tot a punt a Tarragona
D’altra banda, la ciutat de Tarragona ho té ja tot a punt per a la inauguració dels Jocs de divendres, a manca de confirmar únicament si el president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà o no a la cerimònia d’obertura. El president català sí que serà aquest vespre a Tarragona on, juntament amb l’alcalde de la ciutat, Fèlix Ballesteros, inaugurarà el Palau d’Esports Catalunya, instal·lació amb una capacitat per a 5.000 espectadors i que ha suposat una inversió per part del Govern de 17,8 milions d’euros. El Palau d’Esports Catalunya serà la seu de  la competició d’handbol dels 18ens Jocs Mediterranis.