El primer or va arribar ahir en la segona jornada dels Jocs dels Petits Estats a Montenegro i va ser a la prova dels 800 metres d’atletisme, amb victòria per a l’atleta Pol Moya, amb un temps d’1’51”52. La segona posició va ser per a l’atleta monegasc Gabriel Duliere, amb 1’52”82, i el tercer va ser l’atleta xipriota Stavros Spyrou, amb 1’53”88. No va ser l’única medalla de l’atletisme andorrà, ja que el veterà i incombustible Marcos Sanza es va penjar la medalla de bronze a la prova dels 5.000 metres amb un crono de 14’49”54. El primer lloc, per al maltès Jordan Daniel Gusman, amb 14’00”40 i el segon per a l’islandès Hlynur Andrésson, amb 14’23”21. En aquesta mateixa prova també va competir Carles Gómez, que va acabar en vuitena posició amb un temps de 15’41”07. També en atletisme es va quedar fora de la final dels 100 metres l’atleta del SAE Sant Julià Arnau Roig, que va ser cinquè de la seva sèrie, amb 11”23. Es classificaven els vuit millors.
En la prova dels 5.000 metres, Dayane Huerta va fer cinquena.
Al matí, l’equip de petanca format pels Santmann, Philipe pare i Bruno fill, es va fer amb la medalla de plata en equips després de superar per 9 a 10 Mònaco, per 9 a 13 Montenegro i perdre per un ajustat 9 a 8 contra Luxemburg quedant-se a les portes de la medalla d’or. Aquesta va ser la primera medalla de plata per la delegació andorrana als Jocs.
La jornada també va ser força bona en natació, ja que es van comptabilitzar fins a tres medalles, i les tres de bronze. La nedadora Nàdia Tudó es va fer amb dos bronzes i va batre dos rècords d’Andorra absoluts. Primer en la prova dels 50 braça, amb 33”94, i després en els 200 braça amb 2’39”19. “Anava amb la intenció de batre els dos rècords i al final ho he aconseguit i les dues proves amb tercera posició. Estic molt contenta. Tinc moltes ganes de continuar treballant”, va assegurar Nàdia Tudó, que avui competirà a la prova dels 100 braça.
Mentrestant, Mònica Ramírez va ser tercera en els 100 esquena amb 1’05”99. “Evidentment que estic molt contenta per la medalla. Ha estat molt dura aquesta temporada, per diferents circumstàncies,  entre el que va passar als Serradells, el màster i els entrenaments. La medalla ha estat molt suada, i crec que han estat més les ganes de guanyar-la”, va dir Mònica Ramírez, que avui farà els 50 esquena. Per la seva banda, Bernat Lomero va ser setè en els 100 papallona amb 59”20. Avui torn per ell en els 50 lliure.
En tennis, el resident Ricardo Rodeiro va perdre en els setzens de final contra el maltès Matthew Asciak per 2 sets a 0 amb un 6 a 3 i 6 a 2.
En vòlei platja, derrota d’Andorra contra el màxim favorit, Liechtenstein, que va guanyar per 0 sets a 2 amb un 17 a 21 i un 18 a 21. Avui s’enfronten contra San Marino.