Derrota dolorosa i difícil de pair per als aficionats, a qui aquesta vegada els costarà oblidar el matx davant un FC Barcelona Lassa que, malgrat viure una de les pitjors temporades de la darrera dècada, va atropellar i passar per damunt d’un MoraBanc Andorra incapaç d’oferir una mínima rèplica al conjunt de Georgios Bartzokas.
Malgrat que una derrota al Palau Blaugrana és perfectament possible, tot i els problemes d’un Barça al qual al març ja només queda la Lliga Endesa per salvar la temporada, els homes del conjunt dirigit per Joan Peñarroya van triar la pitjor de les maneres possibles per perdre: renunciar a competir.
I és que més enllà d’un 0 a 5 inicial, que Rice i Claver –amb dos triples consecutius– es van encarregar de capgirar, i la superioritat de Shermadini sota cistella, que guanyava el seu duel particular amb Tomic, poca cosa més va fer el MoraBanc, que tancava un primer quart força igualat amb un esperançador 20-18.
El segon període arrencava amb un intercanvi de cistelles i el MoraBanc concedint tirs còmodes i segones oportunitats als blaugranes, que, amb Tomic assegut al banc amb dues faltes, es van oblidar del joc interior malgrat la bona aportació de Diagne i es van entregar a l’explosivitat de Renfroe, que va rellevar amb encert Rice en la direcció.
Un triple de Schreiner avançava novament els andorrans (26-27) al minut 14, que a partir d’aquí van desaparèixer progressivament del partit. Un parcial de 8 a 0 donava el primer avantatge important als blaugranes, als quals només plantava cara Shermadini, excessivament sol en el matx d’ahir. Al descans, dotze punts d’avantatge per al Barça (43-31) i males sensacions per als andorrans, a qui, en aquesta ocasió, Albicy no va saber dirigir des de la pista ni Peñarroya des de la banda.
En la segona meitat les coses no van millorar. El joc coral dels de Bartzokas, que van acabar el matx amb una valoració global de 126 davant únicament el 53 dels andorrans, superava una vegada i una altra la cada cop més tova defensa dels de Peñarroya, que tampoc tenien ni encert ni confiança en atac. Així, set punts consecutius de Rice i quatre de Claver, que va jugar un dels millors partits des que és al Barça, situaven el 56-38 al marcador al minut 25 de joc.
Un parcial de 0 a 5, amb l’únic bàsquet d’Albicy de les vuit vegades que va tirar a cistella i un triple de Burjanadze, feia pensar que els andorrans volien tornar al partit, però un ràpid parcial del Barça de 7 a 1, després que David Navarro fallés un triple que hauria acostat els de Peñarroya a deu punts, va situar el 63-44 al marcador amb què va acabar el tercer quart.
Els darrers deu minuts van ser un calvari per al MoraBanc. Un triple de Koponen només començar donava la màxima diferència als blaugranes (+22), avantatge que es va anar ampliant progressivament i que va fregar els 40 després d’un triple d’Eriksson que situava el 97-59 a poc menys de dos minuts per a la fi del partit.
De fet, el suec, Joan Carles Navarro i Vezenkov van estar inspiradíssims en aquest darrer període, en què van anotar nou triples entre tots tres, que, conjuntament amb l’inicial de Koponen, van permetre al Barça enfilar-se fins al 102-65 final després de tancar el darrer quart, en què només Burjanadze
–amb deu punts– es va rebel·lar contra el domini culer, amb un escandalós parcial de 39-21.
De fet, els 39 punts del Barça en el darrer quart és la millor marca anotadora en un període en la Lliga Endesa dels blaugranes, que es van quedar a només dos punts del rècord històric (41 punts) anotats en tan sols deu minuts que tenen Baskonia i Estudiantes. Precisament, el conjunt madrileny, que aspira a entrar al play-off pel títol, visitarà el poliesportiu d’Andorra diumenge vinent. A la taula, el MoraBanc es manté en vuitè lloc gràcies a la derrota del Bilbao davant el Madrid.