Nicolas Quéré, del Commençal Vallnord Enduro Team, va ser el gran protagonista de la 15a edició de la Maxiavalanche, que es va disputar dissabte i diumenge al Vallnord Bike Park la Massana. Malgrat que dissabte no va tenir el seu millor dia en la fase classificatòria, ahir va mostrar la seva millor versió i va penjar-se la medalla d’or. Youn Deniaud i Baptiste Galliot van completar el podi. El resident Roger González va acabar en cinquena posició i l’andorrà Guillem Casal va finalitzar 49è. 

En categoria femenina la gran sorpresa va ser la jove Nastasia Gimenez. Amb tan sols 14 anys va fer el millor descens de la categoria amb un temps de 0.24.44 minuts. En la fase classificatòria, Gimenez va ser segona ja que Emilie Serre va ser més ràpida que ella. Amb tot, ahir Serre va acabar tercera i va deixar la segona plaça a la francesa Estelle Charles. Pel que fa a la nova categoria d’enguany, les Ebikes, el podi va ser completament francès. Mehdi Gabrillargues va ocupar la primera plaça, seguit de Xavier Marovelli i Frank Parolin. El resident Mariano Cisterna només va poder ser sisè.

D’altra banda, el Vallnord Bike Park la Massana obre des d’avui tots els circuits i remuntadors, i ofereix als bikers 25 circuits de nivells diferents, més de 40 quilòmetres i desnivells que superen els 1.000 metres. Les instal·lacions estaran obertes fins a l’11 de setembre, amb un parèntesi per la Copa del Món de mountain bike, de l’1 al 4 de setembre.