En la situació que està l’FC Andorra, sumar un punt és poc. No sumar és un drama i sumar tres punts és l’únic vàlid per sortir del pou. En altres circumstàncies, empatar a 1 a l’Stage Front Stadium de Cornellà-El Prat contra l’Espanyol hauria estat un punt importantíssim, però ara per ara sembla poca cosa perquè l’FC Andorra, tot i sotmetre als primers 45 minuts un dels favorits a l’ascens a primera, l’Espanyol, va estar fins i tot a punt de perdre si l’àrbitre asturià Miguel González Díaz hagués xiulat penal en l’afegitó per una empenta clara de Petxa a Gragera. Sort que el VAR no va voler intervenir i els de Ferran Costa van sumar un punt que només se sabrà si és vàlid a mesura que avancin aquestes sis últimes jornades de la Lliga Hypermotion.
El tècnic de Castelldefels va guanyar la partida a Manolo González. Li va entregar la pilota i li va dir: “Fes el que vulguis amb ella”. Per Eder Sarabia fer-ho era un sacrilegi, però Ferran Costa és un entrenador que no només té un pla A, sinó que en té uns quants.
Iván Gil, jugador amb passat blanc-i-blau (des del cadet B fins al segon equip), va fer un nou recital. Primer va avisar al minut 21 amb un xut llunyà que va aturar en dos temps Joan García. Set minuts després va arribar el 0 a 1. Rubén Bover va entregar a Iván Gil, tot i que prèviament Sergio Molina va deixar passar la pilota per sota les cames, i l’ex-Espanyol va etzibar un xut amb paràbola que va entrar per tot l’escaire. L’FC Andorra va provocar la pitjor primera part des de l’arribada de Manolo González.
El gallec, que va veure el partit des de la graderia per la seva sanció, va decidir fer un doble canvi i va decidir donar entrada a Pol Lozano per Víctor Ruiz situant a Gragera de central i al jove uruguaià Gastón Valles per Keidi Bare. Com que l’Espanyol no podia empitjorar més van millorar força i al minut 52 Martin Braithwaite va empatar. L’internacional danès va rematar de primeres una centrada per la dreta d’Omar El Hilali. Al minut va arribar la resposta de l’FC Andorra amb una jugada individual de Karrikaburu, però el xut creuat del d’Elizondo va fregar el pal. Cinc minuts després, Álex Pastor, també sorgit de la base de l’Espanyol abans de fitxar per la Sampdoria, va fer que Joan García refusés el seu xut llunyà.
Al minut 62, Braithwaite va rematar al pal una centrada per l’esquerre de Gaston Valles i amb el partit convertit en una anada i tornada sense cap tipus de control va arribar al minut 98 el penal de Petxa sobre Gragera que l’àrbitre i el VAR, per sort, van decidir ignorar.
La salvació està a tres punts i de la part de sota van guanyar Vila-real B, Albacete i Mirandés. El Cartagena juga avui.

Ferran Costa: “El compromís ha estat brutal”

Satisfet i amb la veu totalment trencada. Ferran Costa va sumar el seu quart punt en tres partits des de la seva arribada a la banqueta i ho va fer contra l’Espanyol, un dels favorits a l’ascens. I d’aquesta manera afronta les sis finals que queden. “Ho farem insistint i fent partits com aquest. Primer vull agrair a tota l’afició que s’ha desplaçat fins aquí. Els hem sentit a prop, ens han ajudat molt i estem junts en aquest camí. El compromís ha estat brutal, s’ha fet un gran treball col·lectiu i hem estat molt bé amb pilota”, va assegurar Ferran Costa, que va valorar la bona primera part. “L’hem gestionat molt bé i a la segona hem sabut defensar cap endavant i treballar com a bloc. Sabíem que veníem a un camp molt complicat, contra un gran equip que té jugadors molt bons”, va valorar el de Castelldefels.

FITXA TÈCNICA:

1- Espanyol: Joan García, El Hilali, Víctor Ruiz (Pol Lozano, 46'), Sergi Gómez (Fernando Calero, 78'), Brian Oliván, Keidi Bare (Gastón Valles, 46'), Gragera, Nico Melamed (Álvaro Aguado, 28'), Jofre Carreras ('Salvi' Sánchez, 64'), Javi Puado i Braithwaite.

1- FC Andorra: Nico Ratti, 'Petxa', Álex Pastor, Diego González (José Marsà, 79'), Diego Pampín, Jandro, Sergio Molina (Sergi Samper, 91'), Iván Gil ('Migue' Leal, 91'), Rubén Bover (Iker Benito, 65'), Julen Lobete i Karrikaburu (Pombo, 79').

Gols: 0-1 Iván Gil (28') –descans– i 1-1 Braithwaite (52').

Àrbitre: Miguel González Díaz (Oviedo) i al VAR Rafael Sánchez López (Múrcia). Grogues a El Hilali, Víctor Ruiz, Jofre Carreras, Javi Puado i Fernando Calero –Espanyol– i a 'Petxa', Diego González i Nico Ratti i vermella directe a Jordi Collado (91') –encarregat de material– –FC Andorra–.

Lloc: Estadi Stage Front Stadium de Cornellà-El Prat. 24.644 espectadors.