El KI Klaksvik de les Illes Fèroe, és a dir, el club d’un poble de 5.000 habitants, va eliminar dimecres el Häcken suec a la tanda de penals després d’igualar en l’anada (0 a 0) i en la tornada (3 a 3). Va accedir a la tercera ronda de la Champions League i almenys s’assegura estar a la fase de grups de la UEFA Conference League. Va ser històric i ahir l’FC Santa Coloma va voler emular, en cotes un xic més baixes, el KI Klaksvik. Els de Dmitri Cheryshev, exjugador de l’Sporting de Gijón a finals del 90 i inicis del 2000, van convertir-se en el primer club andorrà a passar dues rondes europees i també a accedir a una tercera ronda europea.
Els colomencs, amb la gran majoria de jugadors espanyols, va imposar-se per 3 a 0 a la pròrroga al Sutjeska Niksic de Montenegro i va realitzar una remuntada espectacular, ja que en el partit d’anada van caure derrotats per 2 a 0. Els de Cheryshev van necessitar la pròrroga per desfer-se d’aquest equip montenegrí on la seva afició, una vintena de cridaners, van acabar increpant l’entrenador, l’exjugador Nenad Brnovic.
L’FC Santa Coloma va ser totalment superior al Sutjeska Niksic. Al minut 16, Iván Garrido va poder obrir el marcador, però el de Calahorra va enviar el seu xut des de la frontal per sobre del travesser. Al minut 30, el mateix jugador també va enviar als núvols una assistència de taló de Dani Toribio. Cinc minuts després, el gallec Mourelo va batre el porter Licina després d’una assistència de l’ucraïnès Markovych. Abans d’arribar al descans, Gerard Gómez va rematar de cap per sobre del travesser i Miguel López després es va topar amb l’encert del porter Licina. L’única ocasió clara de gol del Sutjeska en els primers 90 minuts va ser una falta directa de Grivic al límit del descans que va refusar amb una gran aturada José Antonio.
A la represa, el Sutjeska Niksic ni va reaccionar, i això que els seus aficionats no paraven d’animar. Al minut 54, Mourelo, de falta directa va enviar per sobre del travesser. Poc després va arribar el 2 a 0 que igualava l’eliminatòria. Garrido assistia i Nierga marcava a boca de canó. Amb aquest resultat, els de Brnovic es van despertar i Strikovic es va topar amb un encertat José Antonio en un u contra u. El partit va anar directament a la pròrroga i amb l’FC Santa Coloma molt just de forces,  ja que va perdre per lesió Toribio, Páez i després Virgili. Als cinc minuts del temps extra, Garrido va certificar la remuntada en rebre una passada de Miguel Ángel i superar amb un xut sec pel primer pal Licina. Al segon temps de la pròrroga, Strickovic va rematar de cap al pal i va ser l’únic ensurt per als colomencs.
A la següent ronda, ja la tercera en Conference League, s’enfrontaran a l’AZ Alkmaar de la primera divisió holandesa. Tota una fita.

FITXA TÈCNICA:

3- FC SANTA COLOMA: José Antonio, Markovych, Gerard Gómez, Sergio Rodríguez, David Crespo, Dani Toribio ('Moi' San Nicolás, 86'), Miguel López, Eloy Gila, Iván Garrido, Mourelo (Virgili, 75') (Guillem Jiménez, 110') i Marc Nierga (Páez, 82') (Miguel Ángel, 91').

0- SUTJESKA NIKSIC: Licina, Grivic (Dinovic, 101'), Simic, Babic (Rudovic, 91'), Saletic (Zizic, 101'); Pavlovic, Krstovic, Matanovic (Pajovic, 91'), Mohamed (Zivkovic, 57'), Vukovic (Anicic, 91') i Strikovic.

GOLS: 1-0 Mourelo (35') –descans–; 2-0 Marc Nierga (70') –pròrroga– i 3-0 Iván Garrido (95').

ÀRBITRE: Kristoffer Karlsson (Suècia). Grogues a Eloy Gila, Virgili i Iván Garrido –FC Santa Coloma– i Krstovic, Saletic, Mohamed i al tècnic Nenad Brnovic –Sutjeska Niksic–.

LLOC: Estadi Comunal-Joan Samarra. 212 espectadors –segons el club–.

L’Inter paga els plats trencats a Edimburg

Remuntada escocesa i somni liquidat. L’Hibernian FC va capgirar l’eliminatòria en els primers 45 minuts. El 2 a 1 de l’anada va quedar, finalment, en una bonica fita, però no va acabar sent completa pel 6 a 1 final. Els d’Otger Canals ja perdien al primer temps per 3 a 0 amb dos gols de Martin Boyle i un de Christian Doidge. A la represa, el domini total escocès va seguir en Easter Road amb dos gols de Josh Campbell i un del francès Élie Youan. Ángel de la Torre va marcar el gol de l’honor.