La mà estesa del rugbi andorrà per l’afer de l’ús de l’Estadi Nacional està a punt de posar el punt final al serial que fa temps que no deixa de viure capítols. De moment, hi ha un preacord i, tal com va avançar el Bondia, l’FC Andorra continuarà a l’Estadi Nacional fins que la nova instal·lació de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) estigui finalitzada i el VPC Andorra estrenarà nova categoria, divisió d’honor B espanyola, a Prada de Moles d’Encamp. Això sí, l’FC Andorra ja no tindrà tanta exclusivitat i els partits dels isards o Les Grandalles es jugaran a l’Estadi Nacional i tornaran a tenir preferència. Qui també recupera la preferència és la FAF amb els partits de les seleccions. La gespa híbrida no passarà a ser artificial fins que l’FC Andorra es traslladi a territori encampadà en el nou estadi que l’ens està realitzant a tocar de Prada de Moles d’Encamp. Tot plegat sense cap compensació econòmica i amb un preacord que se signarà en breu i es plasmarà en un nou conveni, ja que l’antic finalitza el 30 de juny. 
Mentrestant, el Comú d’Encamp es compromet a fer les millores necessàries a Prada de Moles d’Encamp per poder acollir els partits de divisió d’honor B espanyola. Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports, també va assegurar en un acte ahir a Santa Coloma que el Govern es compromet a incrementar les subvencions que rep el VPC Andorra. 
I els Jocs dels Petits Estats del 2025, on celebraran la cerimònia d’inauguració i també de clausura? L’objectiu és fer-ho a l’Estadi Nacional. Del 26 al 31 de maig del 2025 es faran aquests Jocs Olímpics per a petits països i la fita del Comitè Organitzador serà tenir gespa artificial. Per tant, la clau serà veure quan es trasllada l’FC Andorra al nou estadi de la FAF a Encamp, i això serà durant la temporada en curs a Primera RFEF. Una vegada sigui una realitat ja es podrà fer el canvi de superfície i els Jocs dels Petits Estats viuran la seva inauguració i clausura on inicialment està previst, és a dir, a l’Estadi Nacional. 
Fonts de la directiva de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) esperen tenir aquesta setmana una reunió amb totes les parts implicades en aquest nou conveni i d’aquesta manera segellar un acord que, ara de moment, és un preacord. La bona predisposició del rugbi del país ha estat clau per desencallar aquest afer. 

LA FAR, solidària

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR), a través de la seva escola de rugbi, va anunciar una nova iniciativa solidària i en col·laboració amb l’associació Argentins a Andorra, l’ens enviarà una ajuda solidària a l’escola de rugbi del Cardenales RC a Tucumán (Argentina). Hi faran arribar equipament esportiu.

León i Ramiro segueixen

León Laguerre i Ramiro Gandini seguiran un any més al VPC Andorra. Tots dos han renovat de cara al nou projecte liderat per Dani Raya des de la banqueta a la divisió d’honor B espanyola. El mig de melé andorrà i el mig obertura argentí van ser dos jugadors clau el curs passat.