Miller-McIntyre, l’únic jugador que està demostrant capacitat de lideratge al MoraBanc, busca anotar davant Alan Williams.

Només respon Miller-McIntyre

Víctor Duaso / Foto: Martín Imatge
No hi són. De fet, només respon Codi Miller-McIntyre. La resta està lluny del seu millor nivell i Ibon Navarro no és capaç, de moment, de treure’ls d’aquest pou i d’aquesta negativitat que arrosseguen. Cinquena derrota consecutiva. A la Lliga ACB ocupen l’avantpenúltima posició, i això sí que és preocupant, i a l’EuroCup són quarts. Les sensacions són tremendament negatives. Desànim generalitzat. Paco Vázquez, tècnic adjunt del BC MoraBanc, va dir a la prèvia del partit que “hem de remar tots junts”. Costa, i més quan a l’equip li costa Déu i ajuda jugar a bàsquet. El Lokomotiv Kuban Krasnodar, amb moltes baixes, es va imposar per 76 a 86. En va tenir prou amb els primers 10 minuts i amb una actuació espectacular d’Errick McCollum: 30 punts, 6 assistències, 4 rebots i 39 de valoració. Un passeig per a ell. També va estar ben secundat per Alan Williams, amb 17 punts i 14 rebots per 29 de valoració. I del BC MoraBanc? Només Codi Miller-McIntyre, amb els seus 20 punts i 8 assistències. La resta? Molt a dir. Potser s’omplirien moltes línias. Falta rendiment individual i també molt de bàsquet. Que el Lokomotiv Kuban té una plantilla de luxe és una evidència. Que només va jugar al Poliesportiu amb dos ex-NBA com Alan Williams i Stanton Kidd (aquest es va lesionar en la segona jugada de partit) i un amb experiència a Eurolliga com Errick McCollum, també és cert. El BC MoraBanc va sortir al parquet atemorit, i això contra un rival d’aquestes característiques és donar-li massa avantatge. Del 3 a 3 es va passar al 6 a 17 a manca de tres minuts de finalitzar els primers 10 minuts. Només sis punts en set minuts. Poques idees, falta d’intensitat i d’encert. McCollum va anotar 14 punts amb 3 de 3 en tirs de 2 i 1 de 1 en triples amb 16 de valoració. Massa fàcil. Dos tirs lliures de Mario Nakic i un triple d’Amine Noua van maquillar un primer quart per oblidar (13 a 24).
Als següents 10 minuts, el BC MoraBanc va continuar desorientat i més pendent de l’actuació arbitral que de jugar a bàsquet. Fins que es van assabentar, va ser quan perdien de 19 punts (29 a 48). El públic i algú més carregant contra la tripleta arbitral, però va quedar demostrat que quan els d’Ibon Navarro se centren en el que toca poden ser indomables. Un parcial de 16 a 3 va provocar que el públic canviés el centre d’atenció. Bàsquet i més bàsquet. Punt. Codi Miller-McIntyre semblava que ho tenia clar. Estava sent l’únic que va decidir què fer amb la pilota a les mans i després va aconseguir, per fi, convèncer els seus companys de quin era el camí. Al descans, 45 a 51. Ja era hora. Un partit de bàsquet i no de tècniques, pantalles i dedicatòries tant a la pista com a altres llocs. L’efervescència del BC MoraBanc va durar fins a situar-se a tres punts (50 a 53). Un 3+1 d’Errick McCollum va deixar d’alimentar el somni de capgirar l’electrònic. Els d’Ibon Navarro no tenen les idees gens clares i només tiraven del talent de Codi Miller-McIntyre. Un parcial de 2 a 9 va deixar un 59 a 72 amb el triple del jove talent rus: Vedishchev. El tercer quart va finalitzar amb el 61 a 72. Molts dubtes i poca continuïtat en aquelles situacions que l’equip fa bé.
A l’últim quart, Ibon Navarro va deixar la pista en rebre la segona tècnica per protestar de manera airada una acció de Codi Miller-McIntyre. Només s’havien disputat dos minuts de l’últim quart i David Eudal, tècnic adjunt, es posava a les ordres de l’equip. En 4’40”, el BC MoraBanc no havia anotat cap punt i el parcial va ser de 0 a 5 pel 61 a 79. La primera cistella en joc dels andorrans va arribar quan havien passat cinc minuts de quart amb dos punts de Tunde. Es van jugar els clàssics minuts de les escombraries. El Loko ja estava fent les maletes a dins del vestidor i el BC MoraBanc lluitant mentalment amb tot el que porta a les esquenes. No està sent aquesta la millor temporada, però encara queda com per capgirar el mitjó. Al final del partit i amb el Poliesportiu buit, amb només dos periodistes i quatre tècnics, Tunde llançava a cistella. Compromís, feina... i diuen que tot arribarà. De moment, l’únic enemic del MoraBanc és el mateix MoraBanc.

Ibon Navarro: “És un problema mental”

Ibon Navarro va viure gairebé tot l’últim quart lluny de la banqueta. Dues tècniques per protestar el van desqualificar. La preocupació és evident. “Quan un equip està en la nostra situació tothom sembla més dolent i tot sembla un desastre. Hem d’apostar més que mai pels nostres valors, és a dir, resiliència i també ser forts mentalment. Crec que és un problema mental”, va assegurar el tècnic vitorià, que no demana fitxatges. No es pot demanar res ara per ara. “Treballem amb el que tenim. Podem jugar millor, n’estic segur. Hem de trobar la millor versió de tothom i ens hem d’ajudar per jugar millor”.  El pròxim partit, contra el BAXI Manresa.

76- BC MORABANC ANDORRA: Miller-McIntyre (20), Oriol Paulí (6), 'Drew' Crawford (2), Conor Morgan (5) i Moussa Diagne (4) –cinc inicial–; Mario Nakic (5), 'Tunde' (5), Amine Noua (12), Hannah (9), Víctor Arteaga (2) i Nacho Llovet (6).

86- LOKOMOTIV KUBAN KRASNODAR: Thompson (17), Vedishchev (8), Stanton Kidd (0), Alan Williams (17) i Martiuk (3) –cinc inicial–; Errick McCollum (30), Ilnitskiy (3), Paunic (3), Emchenko (5) i Kalinov (0).

ÀRBITRES: Mehdi Difallah, Michele Rossi i Mario Majkic. Desqualificat per doble tècnica l'entrenador Ibon Navarro –BC MoraBanc Andorra–.

PARCIALS: 13-24, 45-51 –descans–; 61-72 i 76-86.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra amb 1.150 espectadors.