‘Tunde’ Olumuyiwa crida agafant un rebot davant del jove Balcerowski i de l’ex-BC MoraBanc, John Shurna.Foto: Facundo Santana

Només un quart de bàsquet

Quan jugues només un quart no pots pretendre guanyar un partit. Impossible. Encara que tinguis la carta de Clevin Hannah (quatre triples en l’últim quart) i encara que aconsegueixis situar-te a només dos punts a 1’38” del final (72 a 74). El BC MoraBanc va llançar els tres primers quarts. Va arribar a perdre de 17 punts a l’inici de l’últim quart (47 a 64). Va retallar 15 punts a cop de triple amb Clevin Hannah i Tomasz Gielo inspirats i un de molt llunyà d’Oriol Paulí, però la resta de jugadors van estar negats. Hi va haver dos jugadors que van acabar amb 0 punts, tres que no van passar de dos i dos que no van superar els quatre. Poqueta cosa. Mentrestant AJ Slaughter i l’exjugador del BC MoraBanc, Johan Shurna, van ser els botxins, secundats per Stan Okoye. Ells van anotar en els moments decisius i el BC MoraBanc, no. Els d’Ibon Navarro perden una oportunitat d’or per classificar-se per als quarts de final de l’EuroCup i a més posen en la lluita l’Herbalife Gran Canària, que va guanyar el partit per 74 a 79 i també es va fer amb el bàsquet average.
El primer quart només es pot definir com un càstig al bàsquet. Dos equips presos de tensió. Desencertats en atac. Sense idees i sense inspiració. L’Herbalife va ser el primer a anotar i els seus dos primers punts van arribar quan s’havien jugat 3’34”, va ser amb dos punts de John Shurna. L’aler pivot nord-americà va anotar 7 punts seguits per el 0 a 7. Navarro va fer un triple canvi. No li agradava gens ni mica el que estava veient i va donar entrada a Tunde, Gielo i Senglin. Els andorrans van anotar els dos primers punts quan s’havien jugat 5’35” amb una cistella de Hannah. L’Herbalife estava més còmode a un inici de partit insuls. Els de Porfi Fisac van arribar a guanyar de 10 amb el 9 a 19, però un parcial de 5 a 0 amb triple de Gielo i dos tirs lliures de Tunde van maquillar el marcador al final del primer quart amb el 14 a 19 i el millor va ser que va acabar.
Els de Navarro van demostrar una miqueta de millora en el seu joc –el complicat era empitjorar-lo– i en atac van estar un xic més encertats. No gaire més. I en defensa van continuar patint per aturar els exteriors AJ Slaughter i Stan Okoye i a l’interior el jove Balcerowski. Als cinc minuts van aconseguir situar-se per primera vegada per davant en l’electrònic amb un 2+1 de Tyson Pérez (27 a 26). Poc va durar l’alegria, ja que Stan Okoye va clavar un triple al seu estil: de costat i gens perfilat. La baixada del BC MoraBanc, farcida d’errors en atac, va arribar al final amb un parcial dels de Porfi Fisac de 2 a 11 per situar el 35 a 42 al descans. El lideratge d’AJ Slaughter va ser clau. En atac, el BC MoraBanc va deixar un registre de 7 de 17 en tirs de 2 i de 4 de 12 en triples. Fluix, molt fluix, i més sabent que l’Unics Kazan havia derrotat per 86 a 61 el Mornar Bar.
No va millorar el guió del partit per al BC MoraBanc. De fet, va empitjorar. L’Herbalife Gran Canària va sortir endollat. Per a ells es va demostrar que era una autèntica final i els de Navarro no van estar gens a gust a dins de la pista. Van rebre un parcial de 4 a 15 per agafar la màxima diferència, un +16, amb el 41 a 57. Els de Fisac veien l’anella com una piscina i els de Navarro estaven espessos, amb poques idees i amb moltíssima desconfiança. A més en defensa perseguien ombres i van acabar el tercer quart amb un 47 a 62 desfavorable. Ho milloraven o evitaven el passeig de l’Herbalife. Havien de decidir a l’últim quart. I què van fer? Van despertar a cop de triple. Van remuntar 15 punts dels 17 que van tenir en contra. Hannah va clavar quatre triples, Gielo dos i un d’Oriol Paulí. Van arribar a situar-se a tant sols dos punts (72 a 74) a 1’38”, però amb aquest marcador Paulí va fallar un triple i amb el 72 a 75 va ser Hannah qui va fallar també des de la línia de 6,75. Stan Okoye va anotar a 12”7 (72 a 77) i AJ Slaughter a 3”2 va tancar el marcador final. Els quarts de final, quan estaven a tocar, es posen una mica cars.

Navarro: “La derrota fa que el grup s’iguali”

Amb l’Unics Kazan ja classificat per als quarts de final (amb quatre victòries en quatre partits) deixa el grup H amb tres equips amb opcions de classificació quan queden dues jornades per al final. El BC MoraBanc té dues victòries i dues derrotes i el Mornar Bar i l’Herbalife tenen un triomf i tres derrotes. El pròxim partit dels de Navarro serà a la pista de l’Unics Kazan i l’últim al Poliesportiu contra el Mornar Bar. “La derrota fa que el grup s’iguali i els tres equips ens ho jugarem tot a l’última jornada. Felicitar Gran Canària. Ells han tingut millors minuts que nosaltres”, va reconèixer Navarro, que va ser crític sobre l’inici de partit. “La manera de començar el partit d’ells ha estat de més energia que nosaltres. La manca de rebot defensiu ens ha impedit córrer i s’han trobat molt còmodes. Estaven amb millors sensacions”, va dir Navarro.

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (20), Jelínek (0), Oriol Paulí (11), Bandja Sy (2) i Malik Dime (0) –cinc inicial–; 'Tunde' (2), Gielo (16), Senglin (7), Sergi García (2), 'Tyson' Pérez (6), Parakhouski (4) i Nacho Llovet (4).

HERBALIFE GRAN CANÀRIA: AJ Slaughter (17), Dimsa (10), Javi Beirán (0), John Shurna (21) i Stevic (0) –cinc inicial–; Albicy (3), Stan Okoye (18), Costello (0), Kilpatrick (4), Balcerowski (6) i Burjanadze (0).

ÀRBITRES: Carmelo Paternico, Milan Nedovic i Igor Dragojevic. Sense eliminats.

PARCIALS: 14-19, 35-42 –descans–; 47-62 i 74-79.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic.