El més important: la victòria, i també la reacció després de dos primers quarts fluixos. El BC MoraBanc alimenta la fita del Top-16 tancant la primera volta amb dues victòries contra els dos rivals més inferiors d’aquest grup C de l’EuroCup: el Telenet Giants Antwerp i ahir contra el Lietkabelis Panevezys. Els d’Ibon Navarro, amb un imperial Tyson Pérez (16 punts i 13 de valoració) i els set punts de Jeremy Senglin a l’últim quart pels 13 que va anotar es van imposar per 76 a 66. La millora va arribar a la represa, amb una bateria fluida d’assistències (19) i una bona defensa. Això sí, els dos primers quarts, tot i haver fet un bon inici, no van ser els desitjats contra un rival minvat per les baixes.
Els de Navarro, després d’un inici on van arribar a guanyar per 13 a 8, van repetir al primer quart els mateixos vicis dels últims partits a l’EuroCup. Es van exhibir encaparrats, desencertats, sense idees, amb massa individualisme en alguns moments i també dòcils en defensa contra un rival que va aterrar al Principat amb només 9 jugadors. El temps mort de Nenad Canak va despertar l’equip lituà. El parcial va ser de 2 a 11, combinant defensa individual i zonal 2-3, per deixar el 15 a 19 al descans, amb 9 punts del base nord-americà Kyle Vinales. Navarro va mostrar el seu enuig amb els jugadors en acabar el primer quart. Els únics que se’n van lliurar van ser Guille Colom, que com quasi sempre s’ho va mirar des de la banqueta, i Nacho Llovet, que no va jugar en els primers 10 minuts, i això que està en clara línia ascendent després d’un inici de curs fluix.
Com no es podia fer pitjor en atac, el BC MoraBanc va millorar, tampoc era difícil, i amb el triple de Senglin, tres tirs lliures convertits per Jelínek amb un triple del de Brno van portar l’equip a situar-se per davant en l’electrònic (33 a 32). El pivot croat Marin Maric va fer el que va voler a la pintura, amb 9 punts, 5 rebots i 11 de valoració. Malik Dime continua perdut i Tunde ja no pot donar més del que dona. Tothom espera la recuperació de Moussa Diagne. Al descans, màxima igualtat i lleu millora en el joc dels de Navarro, amb el 39 a 38. Almenys van anotar 24 punts –una anotació més decent.
A la represa, els de Navarro van confirmar la seva millora en el joc amb un parcial de 14 a 4 per situar-se nou punts per davant, amb el 58 a 49 amb el lideratge ofensiu de Tyson Pérez, que ja acumulava 16 punts. Els de Nenad Canak van rebre el parcial sense Marin Maric, i en molts moments sense Kyle Vinales a pista. El talent del base nord-americà del Lietkabelis Panevezys va mantenir dins del partit els lituans, que amb la benzina marcant la reserva va acabar el tercer quart amb vida amb el 58 a 52.
Els lituans ja no van tenir cap tipus de resiliència a l’últim quart i van encaixar un parcial de 15 a 2 (pel 76 a 59) amb set punts de Jeremy Senglin, que aquesta vegada sí que va veure l’anella amb més facilitat. Va jugar amb més confiança en les seves possibilitats i l’equip ho va agrair per derrotar un equip lituà que va lluitar com gat panxa amunt amb un Kyle Vinales molt encertat, amb 23 punts.
La victòria pot aportar tranquil·litat a un equip al qual li manca talent ofensiu i al qual  li toca picar molta pedra durant tot el partit. És cert, no són els Lakers, però potser se’ls pot demanar un xic més del que donen, especialment a nivell d’atac.

Ibon Navarro: “Necessitem treballar molt les victòries”

El tècnic del BC MoraBanc va veure una primera part diferent de la que potser es va palpar des de fora de la pista. “L’equip ha jugat molt bé a la primera part, però ells ens han fet molt mal en el rebot ofensiu. En aquesta faceta del joc ells són molt bons. Nosaltres necessitem treballar molt les victòries i no l’aconseguirem al primer quart, sinó al final”, va remarcar Navarro, que va lloar el Lietkabelis. “És molt bon equip i juga molt bé al bàsquet. Repeteixo que no guanyarem el partit al primer quart”. També va insistir que a ells no els va costar entrar al partit. “No estic d’acord que ens ha costat perquè anàvem guanyant bé, però sí que és cert que amb les rotacions hem perdut una mica d’esma en el rebot defensiu”. A més a més, també va defensar que ells no són un equip que abusi del tir de tres. “No n’abusem. Ells col·lapsen molt bé la zona i et permet tirs oberts. Amb millors percentatges hauríem aconseguit major diferència”, va analitzar un Ibon Navarro guerriller.

FITXA TÈCNICA

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (8), Palsson (9), Oriol Paulí (4), 'Tyson' Pérez (16) i 'Tunde' (8) -cinc inicial-; Jelínek (9), Sergi García (0), Gielo (3), Senglin (13), Dime (4) i Nacho Llovet (2).

LIETKABELIS PANEVEZYS: Vinales (23), Lipkevicius (7), Normantas (12), Masiulis (8) i Maric (11) -cinc inicial-; Gintvainis (0), Maldunas (3), Venskus (0) i Barnies (2).

ÀRBITRES: Robert Lottermoser, Mario Majkic i Kristaps Konstantinovs. Eliminat per cinc faltes personals Gintvainis -Lietkabelis Panevezys-.

PARCIALS: 15-19, 39-38 -descans-; 58-52 i 76-66.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic.