Diari digital d'Andorra Bondia
Prada de Moles va ser la ‘casa’ durant una bona part del projecte inicial de l’FC Andorra a partir de l’arribada de Gerard Piqué i la ‘seva’ Kosmos. Foto: Facundo Santana
Prada de Moles va ser la ‘casa’ durant una bona part del projecte inicial de l’FC Andorra a partir de l’arribada de Gerard Piqué i la ‘seva’ Kosmos. Foto: Facundo Santana

Objectiu: futbol i “donar vida”


Escrit per: 
Víctor Duaso
No només futbol, que serà la màxima prioritat, sinó que també activitats esportives i culturals com ara concerts. El Comú d’Encamp va fer pública ahir la convocatòria del concurs públic nacional per a la concessió en règim d’ocupació privativa del terreny on es troben actualment les instal·lacions esportives de Prada de Moles. El concurs per fer-se amb la concessió finalitzarà el 27 de gener del 2022. Per tant, les persones físiques o jurídiques interessades a participar en el concurs poden retirar el plec de bases al servei de Tràmits de l’edifici administratiu del Comú d’Encamp després del pagament de 176,50 euros.
La concessió inicial serà per 35 anys. Això sí, el plec també preveu que es pugui prorrogar per 25 anys més. Tot en funció de les inversions que l’entitat que es quedi la gestió de les instal·lacions hi vagi realitzant.  “Com sempre he dit, aquest és un projecte global i és una aposta ferma per l’esport a la parròquia d’Encamp. El plec de bases està molt obert. Nosaltres no hem definit ni quants espectadors volem ni quantes graderies ni quin tipus de gespa. Fem un concurs d’idees i qui es presenti haurà de fer una oferta del que vol fer i com ho vol fer”, va reconèixer Laura Mas, la cònsol major del Comú d’Encamp. 
Sigui com sigui, l’únic objectiu està clar. “Això sí, el concessionari el que haurà de fer és una participació a nivell d’activitats culturals i esportives a banda del futbol que aporti pernoctacions per a la reactivació econòmica de la parròquia. És l’únic que hem definit clarament, ja que és la nostra estratègia. L’aposta serà la reactivació. El futbol es juga durant cert temps i el que no volem és una aturada en sec. Volem que aquest estadi doni vida a la parròquia”. 
El preu de tot plegat ara per ara és una incògnita. “Nosaltres no hem marcat cap import de participació. Sí que el plec de bases estipula que hi pugui haver una participació del Comú d’Encamp. Ho sabrem en el moment que tinguem les ofertes”. Laura Mas no es va aventurar a indicar quin serà el topall de participació del Comú d’Encamp. “No ens hem ficat cap topall, però òbviament les finances comunals ens indiquen ja de per si quins són els topalls que nosaltres tenim. A part d’aquesta inversió hi tenim d’altres i no les posarem en perill. Des del Comú mai hem parlat de 10 milions d’euros o més”.
També s’estipularà un cànon anual a pagar. “Hi ha fixat un cànon. Eventualment, en aquest cànon a l’inici o al mig, sempre hi pot haver un canvi d’una part de diners a nivell de publicitat o altres. Encara no està fixat la xifra en qüestió”.
El Comú d’Encamp pensa que pot haver-hi dues ofertes: Federació Andorrana de Futbol i també FC Andorra. “La inversió és molt alta i qui es presenti ha de ser un professional del món del futbol principalment i ha de tenir un equip al darrere que estigui capacitat per portar aquesta concessió. Hem de tenir en compte que dintre del plec de bases hi ha unes penalitats i unes garanties pel Comú d’Encamp molt elevades. Estem parlant d’uns concessionaris que han de saber perfectament en el món que s’estan ficant”.
La Federació Andorrana de Futbol també es troba enllestint els tràmits per iniciar la construcció d’un altre terreny de joc als terrenys on antigament estava el Càmping Internacional. De fet, tots dos projectes es transformarien en una ciutat esportiva, amb un tercer terreny per un camp d’entrenament, aparcaments i altres serveis. “Estan en tràmit de la llicència i cal dir que la federació anava a fer un estadi gran i al final no ho serà tant. Tot té a veure”. 
De l’actual Prada de Moles, segons el Comú d’Encamp, es pot aprofitar la gespa artificial pel camp d’entrenament, els vestidors també. “Tot el que s’ha fet a Prada de Moles es podrà reutilitzar. Els materials esportius, com poden ser les porteries, es reaprofitaren. Inclús els propis banys...”, va dir Laura Mas.
Aquesta nova ciutat esportiva de Prada de Moles tindrà un estadi “professional, un altre de semiprofessional i un camp d’entrenament. Això vol dir que podrem acollir en un mateix cap de setmana seleccions, futbol, campus i altres. I no només parlem de futbol sinó que podrem acollir un altre tipus d’estades”
 
Disposats al ‘naming’
Prada de Moles també podrà canviar de nom. Qui guanyi el concurs i aposti per buscar un patrocinador que aporti part de la inversió i d’aquesta manera pugui batejar aquesta futura instal·lació. “Qui es presenti sabrà quins patrocinadors tindrà. Nosaltres el que volem és la viabilitat del projecte i quan ho tinguem sobre la taula ho estudiarem”, va sentenciar Laura Mas. Una nova aposta per tornar a enamorar a l’FC Andorra o també al futbol del país.
Comu d'Encamp
Prada de Moles
FAF
FC Andorra
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic