Òscar Casal, 11è als Europeus

A tocar del Top-10. El corredor de curses de muntanya de l’equip nacional de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) Òscar Casal va assolir l’onzena posició de la segona prova dels Campionats Europeus de Skyrunning. Ahir va ser el torn de la vertical, que es va disputar a Terme di Bognanco (Itàlia) i que va tenir doble representació andorrana amb el veterà i incombustible Òscar Casal i el jove Arnau Soldevila, que van tenir per davant un recorregut de 3,4 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. El primer andorrà a creuar la meta va ser Òscar Casal amb un temps de 40’43” a dos minuts i mig del primer classificat, l’italià Maguet Nadir, que va batre el rècord de la prova amb  37’28”. “L’Òscar ha tingut bones sensacions durant tot el traçat i ha pogut donar el seu màxim en tot moment”, va assegurar el seleccionador de l’equip nacional de la FAM, Fabrizio Gravina, que en va valorar el resultat d’aquesta manera: “Excel·lent, ja que hi havia un alt nivell a la vertical i a més a més competint amb corredors quinze anys més joves que ell; és un factor a tenir en compte”.
Per la seva banda, Arnau Soldevila va anar de més a menys i va finalitzar en 31a posició amb un crono de 44’25”. “Les sensacions als 700 metres han estat molt bones i a partir dels 800 metres m’ha costat una mica més, però estic molt satisfet de la cursa que he fet”, va dir el jove corredor de la FAM, que tornarà a competir demà a la darrera prova d’aquests Campionats Europeus. La prova de demà tindrà una distància de 31 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu i també tindrà de competidors andorrans Sintu Vives i el mateix Òscar Casal: “Ens tocarà fer una bona recuperació, sobretot dels que han corregut avui [ahir per al lector], per afrontar la InternationalVeia Skyrace.”
El podi el va tancar amb la segona posició el suís Anthamatten Martin amb un temps de 38’41” i el tercer va ser el català Jan Margarit amb 38’56”. En categoria femenina, la victòria va ser per a la francesa Dewalle Christal amb 43’16”.