Álex Pastor, amb un gol de cap al minut 80, va iniciar el camí de la remuntada contra el Reial Valladolid.

Pastor marca el camí

Víctor Duaso / Foto: FC Andorra

Pastor va despertar les ovelles i Aurélien Scheidler, que al mercat d’hivern li van comprar un despertador conegut com Jon Karrikaburu, van marcar el camí de la permanència de l’FC Andorra. Els d’Eder Sarabia van aconseguir la primera victòria del 2024 i van trencar una ratxa negativa de nou jornades seguides sense guanyar en remuntar el 0 a 1 inicial del Reial Valladolid per endur-se tres punts importants en la fita de la salvació amb un gol al minut 80 i un altre al 89. Els tricolors se situen a tres punts de l’objectiu i amb un partit menys amb el triomf per 2 a 1 contra un dels favorits a l’ascens que fa més de tres mesos que no guanyen lluny de Zorrilla amb aquest balanç: només dos gols els últims sis partits com a visitant i són el segon equip menys golejador a domicili, amb 10 gols en 15 partits.
Eder Sarabia va tornar a apostar per un dibuix amb tres defenses centrals: José Marsà, Diego Alende i Álex Pastor i amb dos laterals profunds: Diego Pampín i Iker Benito. Va tornar a donar la titularitat a Rubén Bover i també a Jon Karrikaburu. I Jorge Pombo va jugar d’interior, però més situat a la mitja punta que no pas a la banda.
La posada en escena no podia ser millor per l’FC Andorra. Aquesta vegada sí que van demostrar que els anava la vida en aquest partit. Al minut 2 van treure brillantor a la pissarra i en un córner tret en curt, Rubén Bover va buscar Jon Karrikaburu al punt de penal, però l’atacant cedit per la Reial Societat va enviar el seu xut al travesser per la part de fora. Un minut després, una centrada d’Álex Pastor per l’esquerre la va rematar de cap Karrikaburu, però Jordi Masip va refusar amb una gran estirada.
El partit va entrar en una fase d’ensopiment. Sense ocasions de gol. Això sí, al minut 29 va arribar el 0 a 1. El Reial Valladolid, molt perillós en pilota aturada, va treure un córner servit per Monchu i Amath Ndiaye va prolongar de cap en el punt de penal i Boyomo, tot sol al segon pal, va marcar amb la testa.
El gol va deixar tocat l’equip dirigit per Eder Sarabia, però es va saber recuperar a mesura que passaven els minuts. Al minut 32, Diego Pampín ho va provar amb un xut llunyà que va refusar Jordi Masip.
Nico Ratti va evitar al minut 37 l’intent de gol olímpic de Monchu i després Víctor Meseguer va rematar de cap al primer pal per sobre del travesser un altre córner llançat amb perill per part de Monchu.
A la represa, l’inici va ser com el del primer temps, és a dir, Pombo va poder marcar, tot i que Jordi Masip va refusar el seu xut a boca de canó. El Reial Valladolid va buscar jugar amb la seva mínima diferència. Va ser un equip poc ambiciós. Això sí, en una centrada per la banda esquerra de Luis Pérez va poder anotar el 0 a 2, però la pilota es va passejar per l’àrea petita sense trobar rematador.
Al minut 80 nova jugada de pissarra de l’FC Andorra. Álex Pastor va marcar el gol de l’empat en rematar de cap una falta lateral treta des de la banda dreta a tocar del mig del camp. Quatre minuts després va respondre l’equip de Papá Pezzolano i en un combinació entre Iván Sánchez i Víctor Masaguer la va fallar el primer quan ho tenia tot a favor davant Nico Ratti.
Pablo Moreno va estar a punt de marcar el 2 a 1 amb un xut potent que es va estavellar a la creueta i al minut 89, Scheidler va anotar el gol de la victòria en rebre una bona passada a l’espai lliure de Jandro. Als minuts d’afegitó, Nico Ratti va salvar el gol de Boyomo després d’una sèrie de refusos.
La permanència està a tres punts i divendres visiten l’Osca que es troba a cinc punts.

Eder Sarabia: “Hem celebrat la victòria com si fossin més de tres punts”

Ratxa negativa trencada, però sempre amb un somriure. Eder Sarabia, tècnic de l’FC Andorra, ja té la primera victòria de l’any 2024. “Necessitàvem guanyar i ho mereixíem. Això sí, tot plegat va de punts i classificació i aquest triomf ens apropa més als nostres rivals directes. No ens treu de pobres, però ens reforça moltíssim”.
El de Bilbao va tornar a destacar el bon partit dels seus. “Ens hem imposat a un grandíssim rival que és favorit a l’ascens. A més a més, l’hem minimitzat moltíssim amb dos pals i dues grans aturades de Masip”. I la importància de sumar els tres punts és vital. “Hem celebrat la victòria com si fossin més de tres punts, però hem de baixar pulsacions i seguir perquè divendres ens enfrontem a un rival duríssim. Destaco que portàvem més de tres mesos sense guanyar i hem estat forts mentalment”.

FITXA TÈCNICA:

2- FC Andorra: Nico Ratti, Iker Benito, Álex Pastor, Diego Alende, José Marsà, Diego Pampín (Álex Calvo, 77'), Jandro, Rubén Bover (Sergio Molina, 63'), Iván Gil (Julen Lobete, 70'), Pombo (Pablo Moreno, 70') i Karrikaburu (Scheidler, 70').

1- Reial Valladolid: Jordi Masip, Luis Pérez, César Tárrega, Boyomo, Lucas Rosa, 'Monchu', César de la Hoz (Juric, 57'), Víctor Meseguer (Marcos André, 85'), Anuar (Kenedy, 46'), Amath Ndiaye (Biuk, 57') i Mamadou Sylla (Iván Sánchez, 79').

Àrbitre: Raúl Martín González Francés (Gran Canària) i al VAR Aitor Gorostegui Fernández-Ortega (País Basc). Grogues a Karrikaburu i Pablo Moreno –FC Andorra– i a Amath Ndiaye, César de la Hoz i Mamadou Sylla –Reial Valladolid–.

Gols: 0-1 Boyomo (29') –descans–; 1-1 Álex Pastor (80') i 2-1 Scheidler (89').

Lloc: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 2.014 espectadors –segons el club–.